Teraz jest 11 wrz 2025, 20:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Co urząd to chce inaczej zobaczymy ja przekazuję jutro więc się okaże  :D

13 maja 2015, 09:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
Witam jestem w trakcie przekazywania akt, i teraz mam takie gdzie wystąpił zbieg z naczelnikiem urzędu skarbowego i akta już im przekazałam w związku ze zbiegiem, oni mi wpłacają to co wyegzekwują i teraz mam te tytuły brać pod uwagę, bo ja mam kopie za zgodnością akt u siebie i mam je im przekazać, czy mam je zarchiwizować? ale przecież jeszcze nie są zakończone. Proszę o wypowiedź :)

13 maja 2015, 09:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
pola80                    

Witam jestem w trakcie przekazywania akt, i teraz mam takie gdzie wystąpił zbieg z naczelnikiem urzędu skarbowego i akta już im przekazałam w związku ze zbiegiem, oni mi wpłacają to co wyegzekwują i teraz mam te tytuły brać pod uwagę, bo ja mam kopie za zgodnością akt u siebie i mam je im przekazać, czy mam je zarchiwizować? ale przecież jeszcze nie są zakończone. Proszę o wypowiedź :)

ja miałam taką sytuację, że US przejął egzekucję na podstawie dalszych tytułów, ja miałam oryginały, przekazałam je protokołem wraz z dokumentacją z której wynika że oni prowadzą egzekucję w wyniku zbiegu, wzięli bez problemu

13 maja 2015, 09:57
Znawca
Własny awatar

POSTY        140
ciekawska                    

no właśnie nie chcą. pozostałe gminy też nie przekazują wszczętych i powiem szczerze, że to jest nie do przeskoczenia :/ rozmawiałam z panem od egzekucji i nie dociera, że muszą to przejąć.

zrób tak jak pisze Qubap - jak nie chcą odebrać osobiście to przekaż dokumenty i 2 egz. protokołu pocztą ze zwrotką że odebrali - zrób to w terminie jak nakazuje ustawa zmieniająca - będziesz mieć potwierdzenie że ty wywiązałaś się z obowiązków

Ostatnio edytowano 13 maja 2015, 10:00 przez reniak, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2015, 10:00
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
reniak                    

ja miałam taką sytuację, że US przejął egzekucję na podstawie dalszych tytułów, ja miałam oryginały, przekazałam je protokołem wraz z dokumentacją z której wynika że oni prowadzą egzekucję w wyniku zbiegu, wzięli bez problemu

Ale prowadzą w wyniku zbiegu do jakiego składnika majątkowego?
Cel wydania dalszego tytułu jaki?  :blink:
Zgodnie z wyjaśnieniami MF do prowadzenia zbiegu dla NUS przesyłamy/przesyłaliśmy kserokopię tytułu, zajęcia, odpowiedzi zwrotek.
DTW wystawiany tylko w przypadku prowadzenia egzekucji ze składnika do którego nie byliśmy właściwi.
Nie rozumiem tego postępowania.

13 maja 2015, 10:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
to co mam te kopie tyt. i pism i zwrotek przekazać im, czy nie skoro oni prowadzą już od 2 miesięcy egzekucję do wynagrodzenia

13 maja 2015, 11:17
Znawca
Własny awatar

POSTY        140
ja zajęłam Pani emeryturę. był zbieg z US. US chciał dalszy tytuł do prowadzenia egzekucji z emerytury. dla mnie zostały oryginały. mogłam prowadzić egzekucję z innych składników majątkowych. teraz przekazałam je protokołem wraz z innymi dokumentami, żeby wiedzieli że oni prowadzą egzekucję z emerytury. Nic z tym więcej nie zrobią. jak ściągną wszystko z dalszego tytułu to te zamkną i tyle.

13 maja 2015, 11:27
Znawca
Własny awatar

POSTY        140
qubap                    

reniak                    

Ale prowadzą w wyniku zbiegu do jakiego składnika majątkowego?
Cel wydania dalszego tytułu jaki?  :blink:
Zgodnie z wyjaśnieniami MF do prowadzenia zbiegu dla NUS przesyłamy/przesyłaliśmy kserokopię tytułu, zajęcia, odpowiedzi zwrotek.
DTW wystawiany tylko w przypadku prowadzenia egzekucji ze składnika do którego nie byliśmy właściwi.
Nie rozumiem tego postępowania.

US prowadzi łączną egzekucję z emerytury z wyniku zbiegu. wystawiłam im dalszy tytuł do prowadzenie egzekucji właśnie z tej emerytury. takie dokumenty żądał ode mnie US. oryginały zostały u mnie.
wcześniej wysłałam im oryginały ale odesłali je i zażądali Dalszych tytułów. - widać każdy US robi co chce.

13 maja 2015, 11:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2013, 11:08

POSTY        223
Nasze sprawy egzekucyjne , w których działaliśmy jako organ, zamykamy z dniem przekazania protokołu do US?

13 maja 2015, 11:36
Zaawansowany

REJESTRACJA28 kwi 2014, 16:28

POSTY        34
A c przypadku gdy chcemy podpisać porozumienie a nie ma jeszcze informacji zwrotnej z Ministerstwa ani Urzędu Skarbowego. Akta musimy przekazać w terminie miesiąca a to już tuż tuż? I jeszcze jedno pytanie w takiej sytuacji jak sytuacja jest nie jasna dłużnik opłacił zajęcie co w tym przypadku uchylenia nie możemy zrobić bo nie jesteśmy organem egzekucyjnym. Jak wybrnąć z takiej sytuacji? Pozdrawiam

13 maja 2015, 11:42
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Kamiss2010                    

A c przypadku gdy chcemy podpisać porozumienie a nie ma jeszcze informacji zwrotnej z Ministerstwa ani Urzędu Skarbowego. Akta musimy przekazać w terminie miesiąca a to już tuż tuż? I jeszcze jedno pytanie w takiej sytuacji jak sytuacja jest nie jasna dłużnik opłacił zajęcie co w tym przypadku uchylenia nie możemy zrobić bo nie jesteśmy organem egzekucyjnym. Jak wybrnąć z takiej sytuacji? Pozdrawiam

Hm, czas na podpisanie porozumienia był do 17.04 a nie maja.
Informacja zwrotna z MF jest taka, że możliwość będzie ale kiedyś. Pisemko zamieszczałem pod TYM linkiem.
Jeżeli zapłacił to uchyl. Dopóki NUS nie przejmie egzekucji jakoś trzeba sobie radzić.

13 maja 2015, 12:01
Zaawansowany

REJESTRACJA28 kwi 2014, 16:28

POSTY        34
czyli wysłać uchylenie mimo tego, że nie jesteśmy już organem egzekucyjnym?

13 maja 2015, 14:24
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Kamiss2010                    

czyli wysłać uchylenie mimo tego, że nie jesteśmy już organem egzekucyjnym?
Ja bym tak zrobił.

14 maja 2015, 06:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2014, 14:21

POSTY        47
Mam pytanie. Przekazuję akta do US.
I teraz muszę zrobić aktualizację lub jak kto woli DTW. Wierzyciel, czyli Wójt Gminy się podpisuje, ale klauzule wykonalności to już musi podpisać US?   :unsure:

14 maja 2015, 12:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 379  Następna strona