Co urząd to chce inaczej zobaczymy ja przekazuję jutro więc się okaże
13 maja 2015, 09:13
Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Witam jestem w trakcie przekazywania akt, i teraz mam takie gdzie wystąpił zbieg z naczelnikiem urzędu skarbowego i akta już im przekazałam w związku ze zbiegiem, oni mi wpłacają to co wyegzekwują i teraz mam te tytuły brać pod uwagę, bo ja mam kopie za zgodnością akt u siebie i mam je im przekazać, czy mam je zarchiwizować? ale przecież jeszcze nie są zakończone. Proszę o wypowiedź
13 maja 2015, 09:21
pola80
Witam jestem w trakcie przekazywania akt, i teraz mam takie gdzie wystąpił zbieg z naczelnikiem urzędu skarbowego i akta już im przekazałam w związku ze zbiegiem, oni mi wpłacają to co wyegzekwują i teraz mam te tytuły brać pod uwagę, bo ja mam kopie za zgodnością akt u siebie i mam je im przekazać, czy mam je zarchiwizować? ale przecież jeszcze nie są zakończone. Proszę o wypowiedź
ja miałam taką sytuację, że US przejął egzekucję na podstawie dalszych tytułów, ja miałam oryginały, przekazałam je protokołem wraz z dokumentacją z której wynika że oni prowadzą egzekucję w wyniku zbiegu, wzięli bez problemu
13 maja 2015, 09:57
ciekawska
no właśnie nie chcą. pozostałe gminy też nie przekazują wszczętych i powiem szczerze, że to jest nie do przeskoczenia :/ rozmawiałam z panem od egzekucji i nie dociera, że muszą to przejąć.
zrób tak jak pisze Qubap - jak nie chcą odebrać osobiście to przekaż dokumenty i 2 egz. protokołu pocztą ze zwrotką że odebrali - zrób to w terminie jak nakazuje ustawa zmieniająca - będziesz mieć potwierdzenie że ty wywiązałaś się z obowiązków
Ostatnio edytowano 13 maja 2015, 10:00 przez reniak, łącznie edytowano 1 raz
13 maja 2015, 10:00
reniak
ja miałam taką sytuację, że US przejął egzekucję na podstawie dalszych tytułów, ja miałam oryginały, przekazałam je protokołem wraz z dokumentacją z której wynika że oni prowadzą egzekucję w wyniku zbiegu, wzięli bez problemu
Ale prowadzą w wyniku zbiegu do jakiego składnika majątkowego? Cel wydania dalszego tytułu jaki? Zgodnie z wyjaśnieniami MF do prowadzenia zbiegu dla NUS przesyłamy/przesyłaliśmy kserokopię tytułu, zajęcia, odpowiedzi zwrotek. DTW wystawiany tylko w przypadku prowadzenia egzekucji ze składnika do którego nie byliśmy właściwi. Nie rozumiem tego postępowania.
13 maja 2015, 10:01
to co mam te kopie tyt. i pism i zwrotek przekazać im, czy nie skoro oni prowadzą już od 2 miesięcy egzekucję do wynagrodzenia
13 maja 2015, 11:17
ja zajęłam Pani emeryturę. był zbieg z US. US chciał dalszy tytuł do prowadzenia egzekucji z emerytury. dla mnie zostały oryginały. mogłam prowadzić egzekucję z innych składników majątkowych. teraz przekazałam je protokołem wraz z innymi dokumentami, żeby wiedzieli że oni prowadzą egzekucję z emerytury. Nic z tym więcej nie zrobią. jak ściągną wszystko z dalszego tytułu to te zamkną i tyle.
13 maja 2015, 11:27
qubap
reniak
Ale prowadzą w wyniku zbiegu do jakiego składnika majątkowego? Cel wydania dalszego tytułu jaki? :blink: Zgodnie z wyjaśnieniami MF do prowadzenia zbiegu dla NUS przesyłamy/przesyłaliśmy kserokopię tytułu, zajęcia, odpowiedzi zwrotek. DTW wystawiany tylko w przypadku prowadzenia egzekucji ze składnika do którego nie byliśmy właściwi. Nie rozumiem tego postępowania.
US prowadzi łączną egzekucję z emerytury z wyniku zbiegu. wystawiłam im dalszy tytuł do prowadzenie egzekucji właśnie z tej emerytury. takie dokumenty żądał ode mnie US. oryginały zostały u mnie. wcześniej wysłałam im oryginały ale odesłali je i zażądali Dalszych tytułów. - widać każdy US robi co chce.
13 maja 2015, 11:31
Nasze sprawy egzekucyjne , w których działaliśmy jako organ, zamykamy z dniem przekazania protokołu do US?
13 maja 2015, 11:36
A c przypadku gdy chcemy podpisać porozumienie a nie ma jeszcze informacji zwrotnej z Ministerstwa ani Urzędu Skarbowego. Akta musimy przekazać w terminie miesiąca a to już tuż tuż? I jeszcze jedno pytanie w takiej sytuacji jak sytuacja jest nie jasna dłużnik opłacił zajęcie co w tym przypadku uchylenia nie możemy zrobić bo nie jesteśmy organem egzekucyjnym. Jak wybrnąć z takiej sytuacji? Pozdrawiam
13 maja 2015, 11:42
Kamiss2010
A c przypadku gdy chcemy podpisać porozumienie a nie ma jeszcze informacji zwrotnej z Ministerstwa ani Urzędu Skarbowego. Akta musimy przekazać w terminie miesiąca a to już tuż tuż? I jeszcze jedno pytanie w takiej sytuacji jak sytuacja jest nie jasna dłużnik opłacił zajęcie co w tym przypadku uchylenia nie możemy zrobić bo nie jesteśmy organem egzekucyjnym. Jak wybrnąć z takiej sytuacji? Pozdrawiam
Hm, czas na podpisanie porozumienia był do 17.04 a nie maja. Informacja zwrotna z MF jest taka, że możliwość będzie ale kiedyś. Pisemko zamieszczałem pod TYM linkiem. Jeżeli zapłacił to uchyl. Dopóki NUS nie przejmie egzekucji jakoś trzeba sobie radzić.
13 maja 2015, 12:01
czyli wysłać uchylenie mimo tego, że nie jesteśmy już organem egzekucyjnym?
13 maja 2015, 14:24
Kamiss2010
czyli wysłać uchylenie mimo tego, że nie jesteśmy już organem egzekucyjnym?
Ja bym tak zrobił.
14 maja 2015, 06:55
Mam pytanie. Przekazuję akta do US. I teraz muszę zrobić aktualizację lub jak kto woli DTW. Wierzyciel, czyli Wójt Gminy się podpisuje, ale klauzule wykonalności to już musi podpisać US?