A to w ogóle możecie jeździć samochodem prywatnym w celach służbowych? U nas jak chcesz jechać np. na szkolenie (cel służbowy chyba, no nie ?) musisz mieć aktualne badanie lekarskie niczym kierowca zawodowy: uprawnienia do jazdy samochodem prywatnym w celach służbowych (sic!). Samo prawo jazdy nie wystarczy. No i oczywiście zgoda DIS.
08 maja 2015, 07:19
Re: Konsolidacja = kompromitacja
Osiągnęliśmy już dno, czy jeszcze brakuje jakiś milimetr? Oby tylko nie było muliste, bo nie będzie się od czego odbić!
08 maja 2015, 13:48
Przepisy się zmieniły i nie trzeba badań już mieć lekarskich. W stolicy najgorzej po konsolidacji wypadają KADRY. masakra
08 maja 2015, 14:03
hanna123456789
Przepisy się zmieniły i nie trzeba badań już mieć lekarskich. W stolicy najgorzej po konsolidacji wypadają KADRY. masakra
To fakt, KADRY=TRAGEDIA
08 maja 2015, 14:20
Może to wina kierownika kadr.
08 maja 2015, 16:13
Harakiri
Dajcie spokój! Przestańcie jeździć prywatnymi samochodami. Załatwiajcie 2 razy mniej spraw za jednym wyjazdem i olejcie wymagania. Złodziejskie stawki należy zmienić. Jeżeli Wam się nie opłaca to znaczy, że opłaca się jakimś złodziejom na tym korzystającym. Hańba im. :zly1:
Chcemy zasiąść do dyskusji , ale dobrze by było gdybyśmy mieli dane z innych US jakie sa stawki. Jeśli będą większe, mamy kolejny argument i możemy naciskać! Proszę o podanie stosowanych u Was stawek, może być na PW. Chcemy przygotować się do bitwy
08 maja 2015, 18:42
wiem, że trzy lata temu ten temat był na forum poruszany ale teraz w związku z konsolidacją mam pytanie.
Czy u Was też DIS wymaga składania oświadczeń majątkowych "bez koperty"? zawsze do NUSa składałem w kopercie tz. udostępniłem do sprawdzenia ilości stron i nadania numeru i zamykałem kopertę a teraz jest z tym poważny problem. Jak jest w Waszych US/IS?
08 maja 2015, 21:35
Alan1986k
wiem, że trzy lata temu ten temat był na forum poruszany ale teraz w związku z konsolidacją mam pytanie.
Czy u Was też DIS wymaga składania oświadczeń majątkowych "bez koperty"? zawsze do NUSa składałem w kopercie tz. udostępniłem do sprawdzenia ilości stron i nadania numeru i zamykałem kopertę a teraz jest z tym poważny problem. Jak jest w Waszych US/IS?
koperta bez zmian
09 maja 2015, 07:59
U nas zawsze bez koperty. Ja mogę nawet przykleić sobie na czole i chodzić tak po mieście bo wpisuję tam od prawie 10 lat to samo - "NIE POSIADAM", "NIE PROWADZĘ", ... Wstyd to powinno być IM a nie mi, że oświadczenie majątkowe sprowadza się do stwierdzenia, że jestem bezdomny, bez auta, bez oszczędności, bez zobowiązań (bo brak zdolności do ich zaciągnięcia) i innych składników majątkowych. Nie ma czego ochraniać tajemnicą. Przynajmniej w moim przypadku. Bo jak wiadomo, niektórzy mają co w oświadczeniu pisać.
09 maja 2015, 08:07
Złożyłam wczoraj, koperty nie widziałam, a moje oświadczenie wpięto do segregatora razem ze wszystkimi innymi. Zastanawia mnie czy jest to zgodne z prawem... Ktoś może ma na to jakiś paragraf?
09 maja 2015, 09:01
Popatrz po wewnętrznych regulacjach. Musicie mieć instrukcje/procedury dotyczące zasad postępowania i zabezpieczania dokumentów z klauzulami tajności. Nasze oświadczenia są objęte klauzulą "zastrzeżone". Nie sądzę, by przechowywanie w segregatorze chroniło je przed ewentualnym dostępem osób nieuprawnionych. Chociaż wszystko zależy gdzie potem ten segregator jest zamykany, kto ma dostęp do niego, jak jest dostęp do sejfu/szafy chroniony.
09 maja 2015, 14:12
Co Wy się uparliście tej koperty? nie szkoda Wam papieru i kasy? u nas oświadczenia składa się osobiście do rąk własnych naczelnikowi, i ja jakoś osobiście nie widzę powodu dlaczego to oświadczenie miałoby być w kopercie? chyba trochę przesadzacie
09 maja 2015, 17:56
Żeby NUSa nie korciło by je czytać
09 maja 2015, 19:12
Nigdy się nie interesowałem, kto do czego jest uprawniony w kwestii mojego oświadczenia jednakże jeśli chodzi o oświadczenia radnych, posłów, senatorów oraz pracowników administracji samorządowych, uprawnionych do wydawania decyzji, to organ przyjmujący oświadczenie był uprawniony do wstępnej weryfikacji oświadczenia, jeśli chodzi o jego poprawność merytoryczną, dalszą weryfikacją zajmuje się urząd skarbowy, bądź inne organa, jeśli jest takie uzasadnienie. Wydaje mi się, że w naszym przypadku wstępną weryfikacją zajmuje się organ przyjmujący to oświadczenie, więc chyba naczelnik, kto dalej tego nie wiem, nie wnikałem, ani się tym nie interesowałem