Teraz jest 06 wrz 2025, 06:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Konsolidacja = kompromitacja 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Post Re: Konsolidacja = kompromitacja
A to w ogóle możecie jeździć samochodem prywatnym w celach służbowych? U nas jak chcesz jechać np. na szkolenie (cel służbowy chyba, no nie ?) musisz mieć aktualne badanie lekarskie niczym kierowca zawodowy: uprawnienia do jazdy samochodem prywatnym w celach służbowych (sic!). Samo prawo jazdy nie wystarczy. No i oczywiście zgoda DIS.

08 maja 2015, 07:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 lut 2007, 09:27

POSTY        44
Osiągnęliśmy już dno, czy jeszcze brakuje jakiś milimetr? Oby tylko nie było muliste, bo nie będzie się od czego odbić!

08 maja 2015, 13:48

REJESTRACJA01 cze 2014, 21:22

POSTY        6
Przepisy się zmieniły i nie trzeba badań już mieć lekarskich. W stolicy najgorzej po konsolidacji wypadają KADRY. masakra :mur:

08 maja 2015, 14:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2009, 07:00

POSTY        62
hanna123456789                    

Przepisy się zmieniły i nie trzeba badań już mieć lekarskich. W stolicy najgorzej po konsolidacji wypadają KADRY. masakra :mur:

To fakt, KADRY=TRAGEDIA

08 maja 2015, 14:20

REJESTRACJA01 cze 2014, 21:22

POSTY        6
Może to wina kierownika kadr.

08 maja 2015, 16:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 16:03

POSTY        107
Harakiri                    

Dajcie spokój! Przestańcie jeździć prywatnymi samochodami. Załatwiajcie 2 razy mniej spraw za jednym wyjazdem i olejcie wymagania. Złodziejskie stawki należy zmienić. Jeżeli Wam się nie opłaca to znaczy, że opłaca się jakimś złodziejom na tym korzystającym. Hańba im.  :zly1:

Chcemy zasiąść do dyskusji , ale dobrze by było gdybyśmy mieli dane z innych US jakie sa stawki. Jeśli będą większe, mamy kolejny argument i możemy naciskać!
Proszę o podanie stosowanych u Was stawek, może być na PW. Chcemy przygotować się do bitwy  palka--==

08 maja 2015, 18:42
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 09:58

POSTY        59
wiem, że trzy lata temu ten temat był na forum poruszany ale teraz w związku z konsolidacją mam pytanie.

Czy u Was też DIS wymaga składania oświadczeń majątkowych "bez koperty"? zawsze do NUSa składałem w kopercie tz. udostępniłem do sprawdzenia ilości stron i nadania numeru i zamykałem kopertę a teraz jest z tym poważny problem. Jak jest w Waszych US/IS?

08 maja 2015, 21:35
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Alan1986k                    

wiem, że trzy lata temu ten temat był na forum poruszany ale teraz w związku z konsolidacją mam pytanie.

Czy u Was też DIS wymaga składania oświadczeń majątkowych "bez koperty"? zawsze do NUSa składałem w kopercie tz. udostępniłem do sprawdzenia ilości stron i nadania numeru i zamykałem kopertę a teraz jest z tym poważny problem. Jak jest w Waszych US/IS?

koperta bez zmian

09 maja 2015, 07:59
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
U nas zawsze bez koperty. Ja mogę nawet przykleić sobie na czole i chodzić tak po mieście bo wpisuję tam od prawie 10 lat to samo - "NIE POSIADAM", "NIE PROWADZĘ", ... Wstyd to powinno być IM a nie mi, że oświadczenie majątkowe sprowadza się do stwierdzenia, że jestem bezdomny, bez auta, bez oszczędności, bez zobowiązań (bo brak zdolności do ich zaciągnięcia) i innych składników majątkowych. Nie ma czego ochraniać tajemnicą. Przynajmniej w moim przypadku. Bo jak wiadomo, niektórzy mają co w oświadczeniu pisać.

09 maja 2015, 08:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2013, 19:12

POSTY        71
Złożyłam wczoraj, koperty nie widziałam, a moje oświadczenie wpięto do segregatora razem ze wszystkimi innymi. Zastanawia mnie czy jest to zgodne z prawem... Ktoś może ma na to jakiś paragraf?

09 maja 2015, 09:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
Popatrz po wewnętrznych regulacjach. Musicie mieć instrukcje/procedury dotyczące zasad postępowania i zabezpieczania dokumentów z klauzulami tajności.
Nasze oświadczenia są objęte klauzulą "zastrzeżone". Nie sądzę, by przechowywanie w segregatorze chroniło je przed ewentualnym dostępem osób nieuprawnionych. Chociaż wszystko zależy gdzie potem ten segregator jest zamykany, kto ma dostęp do niego, jak jest dostęp do sejfu/szafy chroniony.

09 maja 2015, 14:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Co Wy się uparliście tej koperty? :P nie szkoda Wam papieru i kasy? u nas oświadczenia składa się osobiście do rąk własnych naczelnikowi, i ja jakoś osobiście nie widzę powodu dlaczego to oświadczenie miałoby być w kopercie? :P chyba trochę przesadzacie  :)

09 maja 2015, 17:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
Żeby NUSa nie korciło by je czytać :wysmiewacz:

09 maja 2015, 19:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Nigdy się nie interesowałem, kto do czego jest uprawniony w kwestii mojego oświadczenia :P jednakże jeśli chodzi o oświadczenia radnych, posłów, senatorów oraz pracowników administracji samorządowych, uprawnionych do wydawania decyzji, to organ przyjmujący oświadczenie był uprawniony do wstępnej weryfikacji oświadczenia, jeśli chodzi o jego poprawność merytoryczną, dalszą weryfikacją zajmuje się urząd skarbowy, bądź inne organa, jeśli jest takie uzasadnienie.  Wydaje mi się, że w naszym przypadku wstępną weryfikacją zajmuje się organ przyjmujący to oświadczenie, więc chyba naczelnik, kto dalej tego nie wiem, nie wnikałem, ani się tym nie interesowałem :P

09 maja 2015, 19:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 136 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona