Teraz jest 11 wrz 2025, 22:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 mar 2014, 12:21

POSTY        96
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
hmm. jutro zadzwonię i się jeszcze dopytam bo z tego co widzę to skarbówka sama nie ma o niczym pojęcia jak się za to wziąć, bo na żadne pytanie nie dostałam odpowiedzi tylko musiałam dzwonić kilka razy.

05 maja 2015, 12:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
ja dzisiaj przekazałam akta, sprawdzali dokładnie czy są wszystkie zwrotki odbioru upomnień (jeśli były wymagane), tytułów i zajęć.
ucieszyli się że zawiadomiłam zobowiązanych o zmianie organu egzekucyjnego.
w sumie to się ucieszyli że będą egzekwować śmieci bo mają z tego kasę.

a co do tytułów wystawionych w tym roku ale postępowań niewszczętych, które wydrukowałam na nowo i przesłałam bez nadanej klauzuli do US - to powiedzieli że mi je zwrócą i będę musiała im je wydrukować na nowo ale z datą wystawienia po 18 kwietnia, tytułów wystawionych w styczniu nie przyjmują.
powiedzieli że wystarczyłoby żebym wysłała odpis tytułu do zobowiązanego - postępowanie byłoby wszczęte i wtedy mogłabym je przekazać na podstawie protokołu

05 maja 2015, 14:03
Znawca
Własny awatar

POSTY        140
anulka102                    

hmm. jutro zadzwonię i się jeszcze dopytam bo z tego co widzę to skarbówka sama nie ma o niczym pojęcia jak się za to wziąć, bo na żadne pytanie nie dostałam odpowiedzi tylko musiałam dzwonić kilka razy.

mnie też początkowo olali że nie wiedzą co z tym zrobić itd.
dopiero jak im uświadomiłam że mamy na to miesiąc to przemyśleli sprawę - zadzwoń do nich że w ustawie jest miesiąc na przekazanie spraw - bo oni tego nie wiedzą

05 maja 2015, 14:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2014, 08:30

POSTY        55
A informujecie dłużników i zobowiązanych o zmianie organu czy zostawiacie to skarbówce? i co z wnioskami o udostępnienie informacji, też przekazujecie?

05 maja 2015, 14:09
Znawca
Własny awatar

POSTY        140
Estera17                    

A informujecie dłużników i zobowiązanych o zmianie organu czy zostawiacie to skarbówce? i co z wnioskami o udostępnienie informacji, też przekazujecie?

ja poinformowałam zobowiązanych o zmianie organu, przekazałam wszystko, wnioski o udzielenie informacji też

06 maja 2015, 06:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
reniak                    

Estera17                    

ja poinformowałam zobowiązanych o zmianie organu, przekazałam wszystko, wnioski o udzielenie informacji też

Informowałaś tylko zobowiązanych czy np. jak miałaś zbieg z komornikiem to komornika też, albo pracodawcę lub bank?

06 maja 2015, 07:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
Ponawiam pytanie, mam do jutra tylko czas!!! Proszę o inf.

Mam pytanie, czy na DTW ,który koleżanka mi wystawiła 17 kwietnia , ja jako organ egzekucyjny stawiam jeszcze  klauzulę wykonalności, czy przekazuje ten dalszy tytuł do Skarbówki wraz z aktami( które muszę przekazać do 18 maja) a oni tam wstawią klauzule.?

06 maja 2015, 09:23
Znawca
Własny awatar

POSTY        140
tylko zobowiązanych, banków, pracodawców nie bo urząd skarbowy musi podać swoje konto

06 maja 2015, 09:44
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
pola80                    

Ponawiam pytanie, mam do jutra tylko czas!!! Proszę o inf.
Mam pytanie, czy na DTW ,który koleżanka mi wystawiła 17 kwietnia , ja jako organ egzekucyjny stawiam jeszcze  klauzulę wykonalności, czy przekazuje ten dalszy tytuł do Skarbówki wraz z aktami( które muszę przekazać do 18 maja) a oni tam wstawią klauzule.?

Trochę będzie chyba dziwnie nadawać klauzulę z datą sprzed 18.04?
Ja bym spakował z ewidencją - na ewidencji zaznaczył że ma być tylko nadana klauzula. Jeżeli nie chcesz z ewidencją bo takowej już w przepisach nie ma (ale u mnie się wysyła), to napisz pismo, że przesyłasz DTW w celu nadania klauzuli i po co.
Przesyłasz do NUS osobno a nie razem z dokumentami które masz przekazać.

06 maja 2015, 12:17
Znawca
Własny awatar

POSTY        255
Powiedzcie czy jeśli informowaliście zobowiązanych o zmianie organu egzekucyjnego to to pismo załączaliście do akt i przekazywaliście do NUS? Nie wiem co robić

07 maja 2015, 11:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2013, 11:08

POSTY        223
Myślę , że zawiadomić można nawet jak się przekaże, ja jak zdawałem tytuły to dostałem info  , że akta pójdą do sprawdzenia więc jest możliwość, że mogłyby być mi zwrócone więc informowanie może wtedy mijać się z celem.

07 maja 2015, 12:50
Znawca
Własny awatar

POSTY        255
ramzi84                    

Myślę , że zawiadomić można nawet jak się przekaże, ja jak zdawałem tytuły to dostałem info  , że akta pójdą do sprawdzenia więc jest możliwość, że mogłyby być mi zwrócone więc informowanie może wtedy mijać się z celem.

Czyli ty wogóle nie informowałeś o zmianie?

07 maja 2015, 13:29
Znawca
Własny awatar

POSTY        255
Prośba czy macie może wzór pisma przewodniego w którym podana jest podstawa prawna przekazania egzekucji do Urzędu Skarbowego? Jeśli tak to prośba o przesłanie. z góry dziękuję :D

07 maja 2015, 14:24
Zaawansowany

REJESTRACJA06 kwi 2014, 16:24

POSTY        31
Irena12                    

Prośba czy macie może wzór pisma przewodniego w którym podana jest podstawa prawna przekazania egzekucji do Urzędu Skarbowego? Jeśli tak to prośba o przesłanie. z góry dziękuję :D

Mój US nic na temat przekazania nie wie. Mówią, że nie dostali żadnych wytycznych. Żeby mieć jakieś plecy chyba wyślę im coś takiego:

Wójt Gminy xx zwraca się z prośbą o wyznaczenie konkretnego terminu do przekazania na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego akt egzekucyjnych dotyczących opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi. W szczególności zwraca się o wytyczne dot. trybu oraz sposobu przygotowania i  przekazania tych akt.
       Z uwagi na fakt, że nie zawarto porozumienia, o którym mowa w art. 6qa ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz. U. z 2013 r. poz. 1399 z późn. zm.) Wójt Gminy ma obowiązek do 18 maja 2015 r. przekazać akta spraw w toczących się postępowaniach egzekucyjnych w egzekucji administracyjnej należności pieniężnych z tytułu opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi Naczelnikowi xxx, zgodnie z treścią art. 6 ustawy o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2015 r. poz. 87)
       Ze względu na krótki czas pozostały do przekazania akt możliwy jest kontakt mailowy odnośnie wytycznych w powyższej sprawie.
E-mail: xxxx

08 maja 2015, 06:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 379  Następna strona