Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Autor
Treść postu
Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
jest do d... w Stolicy :( ludzie odchodzą (i słusznie), zabierają co mogą, nic w zamian nie dają.
04 maja 2015, 10:28
Co to za <kiełbasa wyborcza, a raczej przedwyborcza> o rzekomych podwyżkach w budżetówce od przyszłego roku? słyszeliście coś o tym? ja dowiedziałem się dzisiaj od kolegów/koleżanek z pracy. Niestety na polityków nie mogę już patrzeć, a moje odczucia do polityki chyba wyrazi właściwie ta minka . Również mało oglądam wiadomości bo mam ograniczone, wg mnie uzasadnione, zaufanie do środków masowego przekazu i ich obiektywizmu. Ta widoczna chęć opluwania pracowników budżetówki, coby tylko zwiększyć nakład, mnie powala
04 maja 2015, 18:16
Tak podwyżki ale tylko przed wyborami a po wyborach wielkie NIC
04 maja 2015, 19:05
ja słyszałem, że podwyżki mają być po wyborach a więc czysta utopia i gruszki na wierzbie
04 maja 2015, 19:09
Nie jestem za tym żeby zniżać się do poziomu drugiej osoby, która żadnego poziomu nie reprezentuje, jednakże publicznie mnie/nas znieważa. I skoro nasi przełożeni i MF nas publicznie obrażają i wyrażają brak szacunku dla naszej ciężkiej pracy, to nie zamierzam zniżyć się do ich poziomu Na szacunek sobie niestety nie zapracowali, znieważać ich też nie zamierzam, mimo, że oni tak robią w stosunku do swoich podległych pracowników. Jednakże nie mam zamiaru ukrywać, że są niekompetentni, brak im odpowiednich kwalifikacji i wiedzy, bo kompetencje (władzę) niestety mają ku szkodzie nas wszystkich
04 maja 2015, 19:50
Ja już nie liczę na żadne podwyżki, chyba że pracy. Czas chyba szukać sobie innego zajęcia. Śpiochu, jak czytam Twoje posty, także te o ZZ i przewodniczącej, to chyba pracujemy w tym samym US
04 maja 2015, 19:58
Widzę, że zarejestrowaliśmy się w tym samym roku, więc już mamy coś wspólnego nie wiem czy łączy nas ten sam urząd, choć może , ale takie przewodniczące/cy pewnie są w wielu innych urzędach niestety
04 maja 2015, 20:06
Nie wiem, ale dużo się zgadza, p.o. Naczelnika, GK na nowym stołku po konsolidacji i ta prowincja Uśmiałam się, a przewodnicząca do wymiany niestety. Z takimi ZZ dużo nie zdziałamy, co innego u nauczycieli związki silne i zawsze coś wywalczą. Nas można opluwać, a my udajemy, że deszcz pada, każdy wzrusza ramionami i mówi, że co może zrobić.
04 maja 2015, 20:12
Przyszło mi na myśl, że skoro nie możemy strajkować, to jednak nikt nam nie zabroni krytykować głupich, nieracjonalnych pomysłów naszych przełożonych, którzy i tak mają nas w głębokim poważaniu i publicznie krytykują, podważają nasz autorytet i zwalają na nas winę za własne błędy, brak wiedzy bądź też mając na uwadze własne, wymierne korzyści Chyba stanowimy dość liczną grupę wyborców, więc może mamy coś do powiedzenia i wpływ na wybory
04 maja 2015, 20:20
Chciałbym Ci Śpiochu zwrócić uwagę, że między innymi pod pretekstem takich zachowań zwolniono Inspektora. Tak więc krytyka owszem ale rzeczowa i z umiarem.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
04 maja 2015, 21:10
To jest groźba, czy ostrzeżenie ?
04 maja 2015, 22:22
spioch
To jest groźba, czy ostrzeżenie ?
Dobra rada i raczej jej posłuchaj - wbrew swojemu przekonaniu nie jesteś anonimowy. ... i proszę o powrót do tematu topiku.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 maja 2015, 22:44
Za dobre rady zawsze dziękuję, co niniejszym czynię A u nas już się robi spokojniej po konsolidacji, widać z każdym miesiącem będzie lepiej, czego sobie i nam wszystkim życzę
05 maja 2015, 15:38
Spokojniej to się tymczasowo robi po akcji zeznań. Po konsolidacji to jeszcze nie jesteś. Więc raczej nie zgodzę się, że z każdym miesiącem będzie lepiej - bo pracy będzie coraz więcej, niezrozumiałych nowych obowiązków również coraz więcej, pieniędzy tradycyjnie ani grosza więcej. WIęc z czym może być lepiej?
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."