Teraz jest 06 wrz 2025, 06:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2013, 15:24

POSTY        61
Post Re: Odejścia ze skarbowości
rozwiązanie jest bardzo proste, ale nierealne
konkursy i kadencyjność na wszystkich szczeblach zarządzania
odpowiedzialność osobista za naruszanie praw pracowniczych
system motywacyjny (nie tylko z nazwy)

27 kwi 2015, 23:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
na pewno w perspektywie kilku lat urzędy będą zwijane, młodzi tutaj nie mają czego szukać...

28 kwi 2015, 06:46
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 cze 2009, 10:51

POSTY        2
Czy ktoś mógłby napisać jak to jest z tą łatwiejszą możliwością odejścia ze skarbowości w związku z konsolidacją.Czy chodzi o to, że jeżeli zmienił się dla wszystkich pracodawca (urzędy i izby) to można nie przyjąć nowych warunków i odejść.Będę wdzięczny za informację :)

28 kwi 2015, 07:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
ural                    

Czy ktoś mógłby napisać jak to jest z tą łatwiejszą możliwością odejścia ze skarbowości w związku z konsolidacją.Czy chodzi o to, że jeżeli zmienił się dla wszystkich pracodawca (urzędy i izby) to można nie przyjąć nowych warunków i odejść.Będę wdzięczny za informację :)

wg mojej skromnej wiedzy ta łatwość odejścia ze skarbówki w związku z konsolidacją polega na tym, że możesz się z nią  za siedmiodniowym terminem rozstać :) a więc 7 dni i koniec stresu :P Rozwiązanie w tym trybie powoduje skutki jakie prawo wiąże z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem, tzn. m.in. zachowujesz prawo do zasiłku dla bezrobotnych. Jednakże nie możesz liczyć na odprawę, jeśli zaproponowali Ci  te same warunki pracy i płacy. Na odprawy mogą liczyć wyłącznie osoby, którym zaproponowano gorsze warunki np. dojazdy, zmniejszone wynagrodzenie. I chyba osoby, którym dodano  więcej zadań i obowiązków, za te same pieniądze. Takie jest moje zdanie :P

28 kwi 2015, 15:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 12:30

POSTY        94
Powiadam wam, ten topic osiągnie z 1000 stron!

28 kwi 2015, 16:55
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
...przerażający jest również poziom pożegnań... Panie, spadaj Pan, bo czasu nie mamy... ostatnie 10 lat wsadź se Pan w ...

28 kwi 2015, 17:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
Pewnie tak, u nas mają to w ***... liczy się własny interes, odchodzą ludzie z doświadczeniem i wiedzą, nikt się tym nie przejmuje, przełożeni dbają tylko o siebie, a naczelnictwo ma swoje : " a co nie poradzicie sobie" ...a poradzimy sobie odpowiadają ... przykre to...

28 kwi 2015, 17:10

REJESTRACJA08 paź 2014, 17:19

POSTY        123
JZ06                    

... nikt nie odchodzi i nikogo nie zwalniają, bo niewolników się sprzedaje...
:P

Syndrom sztokholmski  :P

28 kwi 2015, 18:32
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
slou                    

Syndrom sztokholmski  :P

nie jestem specem w tej dziedzinie, ale z tego co się orientuję, bądź zrozumiałem, to ten syndrom polega na więzi emocjonalnej z prześladowcą, oczywiście uzasadniony innymi czynnikami, np. młodym wiekiem ofiary. Trudno mi znaleźć więź emocjonalną w relacji naszej, tzn.  pracownik (czujący się wykorzystywany, niedoceniany, nie odpowiednio wynagradzany) a pracodawca. Raczej nie stawiałbym na więź emocjonalną, ale ekonomiczną :P duże bezrobocie, małe możliwości znalezienia pracy w mniejszych miejscowościach, własne zobowiązania i konieczność utrzymania siebie i rodziny. To mi do syndromu sztokholmskiego nie pasuje :P bardziej bym stawiał na wyzysk, przy wykorzystaniu panujących u nas, często i w wielu miejscach, realiów tj. bezrobocia i trudności w znalezieniu pracy

28 kwi 2015, 18:46
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
ale jak zwał, tak zwał, nie czepiajmy się słów i drobiazgów :P ale z pewnością jest to wyzysk :( którego ogólne pojęcie brzmi: "Wyzysk to występek polegający na wykorzystaniu przymusowego położenia innej osoby i zawarciu z nią umowy, nakładając na nią obowiązek świadczenia niewspółmiernego ze świadczeniem własnym" :P

28 kwi 2015, 20:36
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        61
ja więzi z moim NUS'em również nie odczuwam, jedyny wspólny mianownik to miejsce pracy, innych nie ma, same przeciwieństwa
mój NUS to pasywny, zakompleksiony egoista, bez żadnych norm moralno-etycznych, czuje się zadowolony jak wyrządzi podwładnemu szkodę (bez żadnego uzasadnienie zabierze premię, przeniesienie na inne stanowisko np. z kontroli na spadki, wystawi słabszą ocenę okresową itp.), w odczuciu tej prymitywnej kanalii pokazuje to siłę NUS'a, jego konsekwencję i zdecydowanie
o jakiej więzi można mówić
dla mnie żadnej, nawet emocjonalnej

zresztą robię wszystko, aby nie mieć żadnego kontaktu z tą kanalią, ponieważ zwyczajnie wzbudza moją odrazę, jak go widzę, chce mi się  :zygi:

w końcu jakiś poziom trzeba trzymać

29 kwi 2015, 16:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
hetman                    

...bez żadnego uzasadnienie zabierze premię...

No tu akurat to jest odwrotnie. Musi być uzasadnienie żeby nagrodę przyznać, premii to my nie mamy.  <_<

29 kwi 2015, 16:15
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Myślę, że przy tych nierządach odejść będzie więcej.

30 kwi 2015, 08:09
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        61
w każdym dziale przyznawano jakieś nagrody szczególnie dla starszych stażem pracowników
a tu 0 zł pomimo dobrych wyników
odwrócenie uzasadnienia premii służy jedynie umożliwieniu NUS'om finansowania swoich
takie system byłby zdrowy jedynie wtedy kiedy kryteria byłyby jawne
u mnie była kiero kanalia jedna nigdy nie wyjaśniła pracownikom jakie są kryteria
zmieniały się zawsze w zależności od potrzeb

30 kwi 2015, 23:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona