Teraz jest 06 wrz 2025, 06:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 80  Następna strona
Co z prowizjami? 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2007, 14:02

POSTY        145
Post Re: Co z prowizjami?
ajed                    

Chyba nie rozumiesz nowego systemu prowizyjnego. Nie ważne kto ściągnie kasę (inspektor czy poborca) - podzielą się prowizją od wszystkiego po połowie.

dokładnie tak, albo ewentualnie każdy będzie egzekutorem i wtedy każdy będzie pracował tylko na swoje, ale stosując wszystkie środki egzekucyjne...

30 gru 2014, 21:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Bym wolała dotychczasowy nasz system egzekutorów (od 1 stycznia 2012 po trochę wprowadzany, na dziś wszyscy są rzeczonymi egzekutorami) każdy działa wedle własnych przekonań, i jest sobie sterem i żeglarzem...ale ćwirki ptaszkają, że rozporządzenie wchodzi od lutego, już zostały rozkazy dla DIS wydane-nacisk na zespoły egzekucyjne...

02 sty 2015, 00:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 10:19

POSTY        72
Witam. Czy ma już ktoś może dostęp do podpisanego rozporządzenia?  ewentualnie namiary gdzie zostało opublikowane :)

08 sty 2015, 10:40
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Nie zostało jeszcze opublikowane.

08 sty 2015, 13:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2011, 18:48

POSTY        93
A wiadomo coś na temat zespołów egzekucyjnych? Bo to się chyba robi trendy^^U mnie w US też ma powstać kilka zespołów, ale na razie szczegółów nie podano, tylko tyle, że z IS taki pomysł przyszedł...

08 sty 2015, 19:00
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
urzedaska                    

... już zostały rozkazy dla DIS wydane-nacisk na zespoły egzekucyjne...

Nic dziwnego. Mniejszą kwotą prowizji można obdzielić więcej osób. Oszczędności budżetu w tym zakresie od początku towarzyszyły  MF jako inicjatorowi zmian przepisów stosownego rozporządzenia. Nie bez kozery był wprowadzony miernik o prowizji.

08 sty 2015, 19:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 20:47

POSTY        14
Rozporządzenie zostało opublikowane 9 stycznia, pod pozycją 30 - Dz. U. z 2015 r. poz. 30.

09 sty 2015, 15:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Wogóle mi się nie podoba kwestia "przechodzenia" prowizji z zajęć przy zmianie terenów na mojego/zespołu następcę...  sk...syństwo.
W przypadku mojego US chyba najlepszym rozwiązaniem będzie stworzenie jednego zespołu egzekucyjnego. Podział obowiązków-kompetencyjny...prowizja do wspólnego wora, wiem...zawsze znajdą się cwaniacy żerujący na innych, albo wiecznie narzekający...ale jeśli większość będzie poważnie traktowała swe obowiązki to ta mniejszość zginie. A jeden punkt konfliktowy zostanie wyeliminowany...(przechodzenie prowizji za zajęcia na inny zespół), poza tym zaletą takiego jednego zespołu jest to, że jeden drugiego będzie mobilizował...w EA mamy 8 osób, więc spokojnie kompetencyjnie zadania da się podzielić.
Mój Kierek ma wątpliwości (właśnie na tle konfliktów i podziału obowiązków) jednak ja (i większość działu) myślimy, że lepsze zło jest bardziej wskazane niż gorsze zło.
Rejonizacja w sytuacji nakazu przydziału jednej osobie bądź zespołowi "do śmierci" jest bez większego sensu...i tak choćby ją utrzymał, to raptem na kilka lat, po tym czasie wszystko się tak zamiesza, że i tak rejony przestaną istnieć...

10 sty 2015, 23:47
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2007, 14:02

POSTY        145
urzedaska                    

...ale jeśli większość będzie poważnie traktowała swe obowiązki to ta mniejszość zginie

wg mnie mylisz się urzedasko, właśnie w zespole ta mniejszość "zaginie" ale w tym sensie, że ich nieprzykładanie się zostanie skompensowane przez pracę na 110% przez innych
natomiast przyszłość wg mnie jest w egzekutorach, gdzie fakt niedomagania na danym rejonie przez konkretnego pracownika od razu zostanie wychwycony  :wysmiewacz:

11 sty 2015, 01:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 gru 2014, 17:40

POSTY        6
Post Re:
Nie pracuję w egzekucji, ale jednak sie wypowiem. Takie podejście to początek końca prowizji. Bo skoro należy zabrać inspektorom, to komu następnemu? Moim zdaniem nie czas na kłótnie wewnątrz egzekucji, lecz na konsolidację w obronie wynagrodzeń prowizyjnych. A w przypadku jakichkolwiek bardziej konkretnych informacji o planach likwidacji wynagordzeń prowizyjnych - wspólna akcja WSZYSKICH pracownków egzekucji w ich obornie. Tylko nie tak "powszechna" jak ta z 12 grudnia...[/quote]

a ja wszystkim uks-om proponuje w ramach protestu  zamknąć biuro i wyjść na ulicę  zacząć samemu zarabiać na siebie ... ( ... tyłkiem) . palka--==

11 sty 2015, 21:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2011, 15:34

POSTY        4
chciałam spytać czy wasi kierownicy-komornicy wykonują jakieś zadania poza koordynowaniem i kierowaniem, tzn. czy pracują merytorycznie np. zajmują sie orzecznictwem.

12 sty 2015, 16:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2006, 20:44

POSTY        6
Iwona2822                    

chciałam spytać czy wasi kierownicy-komornicy wykonują jakieś zadania poza koordynowaniem i kierowaniem, tzn. czy pracują merytorycznie np. zajmują sie orzecznictwem.

U nas komornik tylko koordynuje, jedyna rzecz jaka go interesuje jest czy będzie pobiera prowizje_ w tej chwili to jest jedyna rzecz co go interesuje, a gdy ktoś do niego dzwoni to potrafi przekazać telefon, trzeba uciekać z tego działu...

12 sty 2015, 18:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2008, 11:46

POSTY        44
U nas jak jest potrzeba to komornik wydaje postanowienia, wprowadza czynności ze służby itp.

13 sty 2015, 10:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 lis 2014, 20:27

POSTY        5
balek                    

urzedaska                    

...ale jeśli większość będzie poważnie traktowała swe obowiązki to ta mniejszość zginie

wg mnie mylisz się urzedasko, właśnie w zespole ta mniejszość "zaginie" ale w tym sensie, że ich nieprzykładanie się zostanie skompensowane przez pracę na 110% przez innych
natomiast przyszłość wg mnie jest w egzekutorach, gdzie fakt niedomagania na danym rejonie przez konkretnego pracownika od razu zostanie wychwycony  :wysmiewacz:

Z dniem 01.02.2015 roku powróci w działach egzekucyjnych komuna w postaci zespołu w myśl zasady,, czy sie robi czy się siedzi część prowizji się należy."

18 sty 2015, 19:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 80  Następna strona