Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
ja pisałam coś takiego, tylko teraz wydaje mi się jakieś bardzo rozbudowane !!!!
POSTANOWIENIE
o wstrzymaniu postępowania egzekucyjnego
Na podstawie art. art. 17 § 1 i art. 62 ustawy z dnia 17 czerwca 1966r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. z 2012r., poz. 1015 ze zm.) w związku z art. 6qa ustawy z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz. U. z 2013r., poz. 1399 ze zm.) oraz art. 123-art.126 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. – Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2013r., poz. 267)
postanawiam
wstrzymać z urzędu postępowanie egzekucyjne wobec majątku dłużnika Pana xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, na podstawie tytułu wykonawczego nr xxxxxxxxxxxxxxx z dnia 06.03.2014r., wystawionego na zaległą opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi.
Dokonane czynności pozostają w mocy.
Uzasadnienie
Zgodnie z art. 62 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, w przypadku zbiegu egzekucji administracyjnej i egzekucji sądowej do tej samej rzeczy albo prawa majątkowego lub niemajątkowego, organ egzekucyjny wstrzymuje czynności egzekucyjne na wniosek wierzyciela, zobowiązanego lub z urzędu i przekazuje akta egzekucji administracyjnej sądowi rejonowemu zgodnie z przepisami Kodeksu postępowania cywilnego.
Zawiadomieniem z dnia 06.03.2014r. o zajęciu prawa majątkowego stanowiącego wynagrodzenie u dłużnika zajętej wierzytelności będącego pracodawcą, tutejszy organ wszczął postępowanie egzekucyjne wobec Pana xxxxxxxxxxx.
Pismem z dnia 17.03.2014r. (data wpływu do urzędu 20.03.2014r.) dłużnik zajętej wierzytelności poinformował tutejszy organ o zbiegu egzekucji administracyjnej z sądową do wynagrodzenia ww. zobowiązanego.
Pouczenie
Postanowienie niniejsze jest ostateczne. Na postanowienie nie służy zażalenie.
………………………………….
(podpis osoby upoważnionej z podaniem imienia
i nazwiska oraz stanowiska służbowego)
Otrzymują:
1. xxxxxxxxxxxxxxxx
2. a/a