Teraz jest 06 wrz 2025, 14:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Nowe zarządzenie nr 39, o przepraszam - nr 5 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 kwi 2010, 19:18

POSTY        21
Post Re: Nowe zarządzenie nr 39, o przepraszam - nr 5
Pisząc swój poprzedni post dot. zaświadczeń o niezaleganiu miałem na myśli całą obsługę od przyjęcia wniosku poprzez przygotowanie i wydanie klientowi :blush:

11 lut 2014, 18:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2007, 18:45

POSTY        17
czy u was w US będą duże zmiany i czy będą tworzone komórki ds współpracy międzynarodowej, w moim US rewolucja wszystko od nowa

12 lut 2014, 17:25
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
tomidzi                    

Pisząc swój poprzedni post dot. zaświadczeń o niezaleganiu miałem na myśli całą obsługę od przyjęcia wniosku poprzez przygotowanie i wydanie klientowi :blush:

Przygotowaniem i wydawaniem zajmuje się tylko OB

12 lut 2014, 17:28
Amator
Własny awatar

POSTY        17
Hallowed                    

Bozka                    

Mam pytanie, jaka komórka zajmuje się u Was decyzjami dot. zwrotu ulgi z tytułu zakupu kasy rejestrującej OB czy PP?

PP

u mnie teraz PP, ale wielki znak zapytania czy od 1-04-2014 trafi do OB czy PP

12 lut 2014, 17:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 16:55

POSTY        23
Czy w jakimś urzędzie postanowiono podzielić sprawy w sprawie zwrotu VZM tj. generalnie w OB (czynności sprawdzające) a gdy jednak podatnik nie poprawi wniosku i należy wydać decyzję to trafia sprawa do PP

12 lut 2014, 19:11
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
klematis5                    

Czy w jakimś urzędzie postanowiono podzielić sprawy w sprawie zwrotu VZM tj. generalnie w OB (czynności sprawdzające) a gdy jednak podatnik nie poprawi wniosku i należy wydać decyzję to trafia sprawa do PP

Duży urząd na południu Polski - my tak mamy od dawna. A w nowej "organizacji" nie wiem jak powinno być i nie wiem jak będzie. W sumie mało mnie to interesuje. Robota jest w kółko i do "bulu", pieniądze od lat te same, wiek już posunięty i niby wszyscy twierdzą, że po latach zdobywa się już nie wiedzę tylko mądrość. Ja się niestety zastanawiam kiedy mnie ta "mądrość" nie zastała w domu i w związku z czym po co ja jeszcze tutaj siedzę.
Marazm i niechęć do wszystkiego - w szczególności durnych zmian, za które tylko "stołki" zdobędą wyższe stołki i po 12k zł nagrody na kwartał - bo się "spracowały" (stół -> kieliszek -> gardełko -> wątroba -> ... ) a reszta będzie pielęgnowała urzędowy zamordyzm i starała się opłacić rachunki bo na jedzenie to za wypłatę już od dawna nie wystarcza.

12 lut 2014, 20:35
Amator
Własny awatar

POSTY        17
klematis5                    

US - duży - tak jest OB - czynności VZM, PP-decyzje, a gdzie będą u Was VZM 01-04-2014r??

12 lut 2014, 20:42
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2006, 00:05

POSTY        1
Urząd średni od zawsze w PP-1 i zostaje w PP.

12 lut 2014, 20:59
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2013, 20:03

POSTY        34
Duży urząd - u nas VZM w PP, bywało, że łącznie z wprowadzaniem, bo OB ma "akcję" zeznań. Innych podatków, tj. SD i PPR-nieruchomości także nie rozdzielono, a więc i czynności i postępowania, w tym wprowadzanie przyjętych i przekazanych z innych US aktów notarialnych, korekt PIT-23 i PIT-39. Inaczej sobie wyobrażałam to "orzecznictwo". Przed zmianą miałam więcej czasu na decyzje z nieruchomości.

12 lut 2014, 21:16
Amator
Własny awatar

POSTY        17
ja58                    

Duży urząd - u nas VZM w PP, bywało, że łącznie z wprowadzaniem, bo OB ma "akcję" zeznań. Innych podatków, tj. SD i PPR-nieruchomości także nie rozdzielono, a więc i czynności i postępowania, w tym wprowadzanie przyjętych i przekazanych z innych US aktów notarialnych, korekt PIT-23 i PIT-39. Inaczej sobie wyobrażałam to "orzecznictwo". Przed zmianą miałam więcej czasu na decyzje z nieruchomości.

żeby doprecyzować czyli czynności sprawdzające i decyzje z nieruchomości w PP oraz wszystkie deklaracje PIT-23 i PIT-39? a gdzie macie zwroty VAT też w PP?

13 lut 2014, 08:46
Nowicjusz

REJESTRACJA11 wrz 2013, 10:06

POSTY        2
U nas mały US zwroty w PP, WZM w PP.  Moim zdaniem jakby się uparł to wszystko możnaby przypisać do OB bo ze wszystkim wiązą się jakieś czynności sprawdzające. Trzeba trochę logicznie pomysleć i rozdzielać zakresy do PP i OBKS jakoś rozsądnie. Tak samo wydawanie zaświadczeń zgodnie z nowymi wytycznymi ma być w OB. Moim zdaniem nie chodzi tu o wszystkie zaswiadczenia , bo o niezaleganiu powinna robiś księgowość o jednorazowej amortyzacji tam gdzie są ulgi podatkowe. Trzeba trochę logiki, bo wynika z tego że wszystko ma być w OB, to po co inne referaty.

13 lut 2014, 09:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 11:37

POSTY        6
a jak u Was wygląda sprawa karty podatkowej? jest w PP w całości, czy jakiś podział z OB?
Chodzi mi konkretnie o obsługę PIT-16A i zawieszeń w Jokerze oraz sporządzanie rejestrów.

14 lut 2014, 21:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:23

POSTY        34
mały US -cała karta jest w PP. OB tylko wprowadza i zatwierdza PIT-19A. Wszelkie wyjaśnienia, weryfikacja PIT-19A jest w PP.

14 lut 2014, 21:19
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
pannanikt                    

a jak u Was wygląda sprawa karty podatkowej? jest w PP w całości, czy jakiś podział z OB?
Chodzi mi konkretnie o obsługę PIT-16A i zawieszeń w Jokerze oraz sporządzanie rejestrów.

Decyzje wydaje PP, a całą obsługę robi OB. Zgłoszenie do karty, zawieszenia etc. w OB. Samą decyzję "tworzy" i wydaje PP. Generalnie co w naszym US ma nagłówek DECYZJA jest w PP, ale całą otoczkę i przygotowanie robi OB.
Na marginesie pytanie jaki stosunkowo procent stanowią u was pracownicy OB/PP w skali całego US. U nas 15% OB i 12 % PP

14 lut 2014, 23:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona