Teraz jest 06 wrz 2025, 06:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 81  Następna strona
Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r. 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Post Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014 r.
Ależ przecież nie od dziś wiadomo, że nam wypomadowanym paniusiom i panom (czyli urzędasom) proces myślenia nie został dany... przecież my od zarania dziejów głupkami patentowanymi jesteśmy :wysmiewacz:  i ta opinia o nas się nie prędko zmieni, z prostej przyczyny:
1. URZĘDAS wg obywateli to zło konieczne,
2. NASZ SZEF nad szefów nas ma w magicznych czterech literach z pęknięciem wiadomo gdzie, a nawet głębiej,
3. My sami się boimy - a to akuratnie rozumiem - wychylić gremialnie nosa (bo kto wychyla - sama próbowałam i tak jak mi się to do dziś czkawką odbija to ja senkju), bo po własnych doświadczeniach oraz obserwacji tego co dzieje się z tymi odważniejszymi to wolimy skulić uszy i grzecznie poddawać się terrorowi GÓRKI...
4. (tu się powtórzę) zapewne zdecydowana większość z nas już dziś by walnęła tym bagnem i poszła na swoje, gdyby tylko miała pewność, że zarobi na godziwe życie. A jaka sytuacja na rynku jest to nie muszę chyba pisać. Tak więc zapewne tak jak ja jakiś tam pomysł na siebie ma - tyle, że czeka na lepsze warunki rynkowe. Bo ma rodzinę na utrzymaniu.
5. Poza tym: gdyby nie te ciągłe paranoje jakie nas spotykają co rusz... gdyby nie to, że stawiają nas przed faktami dokonanymi, wcześniej mydląc skutecznie oczy, gdyby nie to, że o kluczowych kwestiach dotyczących naszej pracy dowiadujemy się jako ostatni... ja lubię to co robię (gdyby mi w tym nie przeszkadzano) i z wielkim żalem i tylko ze względu na dwie kwestie (wynagrodzenie, coraz mniej czasu dla Rodziny) coraz bardziej jestem skłonna rzucić to w doopę.
MAM CIĄGLE NADZIEJĘ, ŻE SIĘ GÓRKA OBUDZI W PORĘ i nie pogrąży aparatu państwowego całkowicie. Bo póki co polityka jest pro-cwaniakom, a w sieci można znaleźć milion przepisów jak żyć bez płacenia podatków w świetle prawa. Tylko tak dalej, a niedługo zostaną tylko komórki grzecznie proszące by ten czy tamten łaskawie zapłacił choć parę stówek (wedle uznania) do kasy państwa. PARANOJA POSTĘPUJE i jestem szczerze przerażona tym jak państwo wspiera kombinatorów a nas się ruga, że za mało przypisów/wpływów/ściągniętych kwot.
MASAKRA

30 maja 2013, 00:31
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
urzedaska                    

MAM CIĄGLE NADZIEJĘ, ŻE SIĘ GÓRKA OBUDZI W PORĘ i nie pogrąży aparatu państwowego całkowicie.

Nie obudzi się.
Pogrąży do dna. Niestety...

30 maja 2013, 07:50
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
darkk                    

warzywko                    

Śmieciówka - będzie załatwiana przez organy egzekucyjne organów samorządowych.

Nie wszystkie samorządy mają organy egzekucyjne.

...I wątpie by n.p,"stolyca" zechciała egzekwować należności Krakowa...

30 maja 2013, 09:49
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:15

POSTY        5
Nie martwcie się, do końca roku zmieni sie tak wiele w finansach światowych, że prawdopodobnie nie będziemy musieli dłużej pracować w US lub IS, a zajmiemy się czymś bardziej pożytecznym. Śledzcie proszę informacje w mediach dotyczące REWALUACJI WALUT, które pojawia się w najbliższych dniach, potem wszysttkie zmiany polecą jak po sznurku!
Ad

31 maja 2013, 10:12
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
adam832                    

Nie martwcie się, do końca roku zmieni sie tak wiele w finansach światowych, że prawdopodobnie nie będziemy musieli dłużej pracować w US lub IS, a zajmiemy się czymś bardziej pożytecznym. Śledzcie proszę informacje w mediach dotyczące REWALUACJI WALUT, które pojawia się w najbliższych dniach, potem wszysttkie zmiany polecą jak po sznurku!
Ad

Adamie ! nie idzcie tą drogą .Podatki i ich egzekucja była już  w czasach przedbiblijnych i w czasie i po Rewolucji Pażdziernikowej....

02 cze 2013, 10:08
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Była, ale w innym kształcie niż obecnie. I tego dotyczy reorganizacja - nie czy pobierać podatki, tylko jak zorganiozwać ten pobór.

03 cze 2013, 12:12
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Ajed, POdziel się swym panaceum  :mur: Być może do POniedziałku ktoś z komsji to przeczyta, a wtedy  3mmsie--

04 cze 2013, 17:54
Nowicjusz

REJESTRACJA24 kwi 2013, 13:35

POSTY        2
Post Reorganizacja w Urzędach coraz bliżej...
Witam, czy już bliżej coś wiadomo o reorganizacji w Urzędach a za tym idących zwolnieniach? Niedługo już wrzesień...
Piszcie proszę... czytaj=--===

27 cze 2013, 11:56
Specjalista

POSTY        427
Dziś odbyło się spotkanie Zespołu Legislacyjnego. Jedno jest prawie pewne - od stycznia zmian nie będzie. Może za rok - jeśli w ogóle.

27 cze 2013, 13:53
Zaawansowany

REJESTRACJA23 gru 2009, 16:50

POSTY        93
A gdzie można poczytać sprawozdanie z prac Zespołu?

27 cze 2013, 15:47
Specjalista

POSTY        427
filip1                    

A gdzie można poczytać sprawozdanie z prac Zespołu?

Nigdzie. Sprawozdanie zostanie sporządzone w przyszłym tygodniu, ale nie zostanie upublicznione.

27 cze 2013, 18:11
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
ajed                    

Dziś odbyło się spotkanie Zespołu Legislacyjnego. Jedno jest prawie pewne - od stycznia zmian nie będzie. Może za rok - jeśli w ogóle.

O ile dobrze rozumiem to projekt i środki z UE - termin do końca I kwartału 2015 r.  Myślę, że będzie ciśnienie na zmiany ;)

27 cze 2013, 18:25
Specjalista

POSTY        427
komis                    

ajed                    

O ile dobrze rozumiem to projekt i środki z UE - termin do końca I kwartału 2015 r.  Myślę, że będzie ciśnienie na zmiany ;)

Tylko, że środki z UE są przeznaczone na e-podatki. Projekt centralizacji, choć powiązany z e-podatkami, - jest jednak z boku.

27 cze 2013, 19:30
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
ajed                    

A to "prawie" to jak należy rozumieć? Czyli będzie tak jak jest?

27 cze 2013, 21:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 81  Następna strona