Teraz jest 06 wrz 2025, 00:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 167 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Ocena okresowa członka korpusu służby cywilnej 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA08 sty 2010, 14:51

POSTY        131
Post Re: Ocena okresowa członka korpusu służby cywilnej
Jak oceny kształtują się w waszych US-ach. U nas obowiązuje zasada, że wyjściowe jest "na poziomie oczekiwań". Jeśli ktoś odbiega znacznie od normy na plus dostaje "powyżej oczekiwań". Sporadycznie jest "poniżej". Ogólnie oceny oscylują pomiędzy 3,0 a 3,3.

30 mar 2013, 20:45
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Kiedy podeszłam do mojego szefa w sprawie oceny i usłyszałam co mówi, pomyślałam że nigdy w życiu nikt mnie tak nie chwalił. Od tego czasu minęło już ok 1,5 roku a ja nadal to pamiętam. Podpisałam kartę oceny, poszłam do swojego pokoju i przeczytałam "na poziomie oczekiwań". To też pamiętam do dziś.

31 mar 2013, 18:16
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Barbarka                    

... Podpisałam kartę oceny, poszłam do swojego pokoju i przeczytałam "na poziomie oczekiwań".

Bardzo, dobrze, bardzo dobrze, siadaj - trójka?
Podobno typowe...

31 mar 2013, 22:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2009, 12:05

POSTY        22
Ale na pewno w niektórych urzędach jest normalnie i są oceny na poziomie 4. A tu człowiek nie może dostać ani jednej pozytywnej. O drugiej nie ma co marzyć.

02 kwi 2013, 16:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
mika488                    

Ale na pewno w niektórych urzędach jest normalnie i są oceny na poziomie 4. A tu człowiek nie może dostać ani jednej pozytywnej. O drugiej nie ma co marzyć.

U mnie w firemce 3 to ocena maksymalna. Bez znaczenia co robisz i ile umiesz.

02 kwi 2013, 18:14
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Jak ocena za wysoka to trudno pracownika wywalić, a tak zawsze coś się znajdzie, chociażby to,że przeciętny, a nie wybitny  :dokuczacz:

02 kwi 2013, 20:02
Znawca

REJESTRACJA17 mar 2011, 20:13

POSTY        136
konsternacja                    

Witajcie :)
Pracuje tutaj ponad 10 lat i mam duuuży zakres obowiązków..zastępuje kierownika..itp. itd. mam też dodatkowe zdania :)
Kierownik, kiedy poprosil mnie do siebie - powiedział mi wprost, że dostał "wytyczne" od najwyższego kierownictwa, które to zdaje sobie sprawę, czym grozą dwie następujące po sobie oceny na jednym z dwoch najwyższych poziomów..podal mi kwote 1200 zl brutto za II st. mianowania oraz zakomunikował, że kierownictwo "radzi", aby nie dać nam (na ponad 130 pracowników w naszym urzędzie - 3 osoby mają mianowane - każda długoletni staż i duuuży zakres obowiązków) jednej z dwoch najwyzszych ocen, poniewaz to zbytnio OBCIĄŻY FINANSOWO urząd.
Zdębiałam
.

Zapewne naczelnik tego urzędu nie jest mianowany  :wysmiewacz: !!!!!!

03 kwi 2013, 08:42
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164
Ocena nie może być wyższa niż 3,5 - powód bo jeżeli będzie wyższa należy się podwyżka, a pieniędzy nie ma palka--==

No i mnie ocenili :brawa:

03 kwi 2013, 15:41
Zaawansowany

REJESTRACJA28 maja 2009, 17:34

POSTY        89
tolka                    

Zapewne naczelnik tego urzędu nie jest mianowany  :wysmiewacz: !

A po co mu mianowanie? Mianowanie to tylko dla maluczkich, dużo wysiłku aby dostać mianowanie, efekt podwyżka kilkastet złotych no i urlop. Jak się zarabia ok. 3000 zl brutto to 860 zł dodatkowo to już coś.

03 kwi 2013, 18:43
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Wodnik                    

Ocena nie może być wyższa niż 3,5 - powód bo jeżeli będzie wyższa należy się podwyżka, a pieniędzy nie ma palka--==

Mam to samo  :mur: pierwsza ocena, że ho-ho; druga już nie tak ho-ho (no bo wiadomo: II stopień, większa kasa, a to w oczy koli ... ) Robota którą robię i  szeeeroki zakres obowiązków, już tak w oczy się nie rzucają  :rotfl:

04 kwi 2013, 10:52

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Wodnik                    

Co to znaczy, że nie może być ? Co o tym w końcu decyduje - obiektywna ocena bezpośredniego przełożonego czy widzimisię kolejnego jaśnie oświeconego hrabiego lub hrabianki ? Takim postępowaniem miernoty tylko potwierdzają, że nigdy w życiu nie powinny trafić do administracji.  :za2:

04 kwi 2013, 20:28
Znawca

REJESTRACJA17 mar 2011, 20:13

POSTY        136
avacs                    

Wodnik                    

Co to znaczy, że nie może być ? Co o tym w końcu decyduje - obiektywna ocena bezpośredniego przełożonego czy widzimisię kolejnego jaśnie oświeconego hrabiego lub hrabianki ? Takim postępowaniem miernoty tylko potwierdzają, że nigdy w życiu nie powinny trafić do administracji.  :za2:

Zgadzam się, że nigdy w życiu nie powinni trafić do administracji, i nie powinni kierować ludźmi.  :za2:  :za2:  :za2:

03 cze 2013, 08:47
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Ocena może być powyżej 3,5 ale pieniędzy tak czy siak nie będzie. Jedyny koszt urzędu to 29,90 zł za nową pieczątkę. Jak oni to wygospodarują? Nawet mi przyszło przez myśl żeby wspomóc i samemu za nią zapłacić - przecież mnie stać, bo zarabiam trochę ponad minimalną krajową. Wtedy by "wysokostołkowcom" nera nie gniła, że taki wydatek.

03 cze 2013, 11:13
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
bombel                    

Ocena może być powyżej 3,5 ale pieniędzy tak czy siak nie będzie. Jedyny koszt urzędu to 29,90 zł za nową pieczątkę. Jak oni to wygospodarują? Nawet mi przyszło przez myśl żeby wspomóc i samemu za nią zapłacić - przecież mnie stać, bo zarabiam trochę ponad minimalną krajową. Wtedy by "wysokostołkowcom" nera nie gniła, że taki wydatek.

Dla urzędników musiałyby się znaleźć pieniądze. I to "trochę" więcej niż 29,90 zł  palka--==

03 cze 2013, 12:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 167 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona