Teraz jest 07 wrz 2025, 08:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Wiara w lepsze jutro 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

Witam.
Kiedyś też byłem taki mądry - studiowałem, chciałem podyplomówki robić, egzaminy itd. Ale w pewnym momencie przyszło opamiętanie - kiedy chcesz mieć rodzinę, po 40-tce?
Poza tym kiedyś pewien prof. na studiach powiedział mi: "Bądź dobry w jednym, nie we wszystkim, kto jest od wszystkiego jest do niczego".
Zgodzę się, trzeba być elastycznym, ale wykształcenie w kilku kierunkach (studia, podyplomówki): hotelarstwo, ekonomia, fizyk i filolog? Jeżeli już to kierunki powiązane ze sobą ale nie dublujące się. A poza tym no właśnie - za co??? :(

Nieładnie. Malkontent z Ciebie Alexy.

Trochę w tym racji, ale nie do końca. Spójrzmy na dowolny, żeby nie powiedzieć pierwszy z brzegu życiorys. Np. ten:
<a href="http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=1&dzial=8&id=49236" target="_blank">http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=1&dzial=8&id=49236</a>
no i okazuje się, że prawo (chyba nie kanoniczne) parę doprecyzowań bliżej i dalejtematycznych, filozofia, aplikacyjka NIK, sędziowska no i karate (trener a nie worek treningowy). A kursów ile, że o kursokonferencjach nie wspomnę. A jak poczytać uważniej to normalnie "człowiek renesansu": prawnik, religioznawca, filozof, kontroler, sędzia, specjalista, starszy specjalista, doradca, a i na rodzinę znalazło się parę chwil. A przecież nie zawsze bywało się na wolności. Nie mówiąc o działalności opozycyjnej, która nie tylko czas zajmuje ale i zdrowie rujnuje.
Gdyby gwoździe robić z takich ludzi, nie byłoby lepszych gwoździ na świecie.

Tak więc drogi Alexy. Habit już masz. Zrób korespondencyjnie teologię. I świat jest Twój. :rolleyes:

Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 07:41 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

29 maja 2007, 16:29
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 mar 2007, 22:58

POSTY        54

LOKALIZACJAz kraju

Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 07:41 przez alexy, łącznie edytowano 1 raz

29 maja 2007, 16:40
Specjalista

POSTY        788

A co? Powinienem napisać: "lepszy" niż "pierwszy"...?

Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 07:42 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

29 maja 2007, 17:01
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        54

LOKALIZACJAz kraju
Lepsze jutro... Po tym wszystkim co czytam o KAS i pracownikach w KAS, to trochę nie chce mi się wierzyć w to jutro. Nie wiem, ale myślę, że warto byłoby zabezpieczyć sobie odwrót tak na wszelki wypadek...

Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 07:45 przez alexy, łącznie edytowano 1 raz

29 maja 2007, 23:12
Specjalista

POSTY        788

(...) myślę, że warto byłoby zabezpieczyć sobie odwrót tak na wszelki wypadek...

I w ten motyw jak nic wpasowuje się prosta rada:
podyplomówka: -pedagogiczna, -teologiczna;
i do szkoły uczyć religii. :zeby:
Słychać tu i tam, że ilość katechezy w szkołach ma się powiększać (kosztem innych przedmiotów - głównie biologii). Ten arabski, o którym pisałem wcześniej to jednak dalsza przyszłość i może nie doczekamy. B)))

Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 08:19 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

30 maja 2007, 07:06
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2007, 07:59

POSTY        95
Z tego co widzę, to wg waszych wypowiedzi najlepiej siedzieć na **** i nic nie robić w kierunku wykształcenia. Ciepła posadka i tak mnie nie wywalą, po co mam się starać, nawet dla własnej satysfakcji i tak nie dostanę więcej kasy ani awansu. No tak... przekonaliście mnie.

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 10:48 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 12:42
Początkujący

REJESTRACJA23 maja 2007, 11:41

POSTY        6
Skąd w Tobie tyle agresji człowieku?!?!?!
Mnie się wydaje, iż wydaje się Tobie, że wszystkie rozumy pozjadałeś.

Osobiście odnoszę wrażenie, że całkiem logicznie ludzie w tym wątku się wypowiadają i chyba nikt w żaden sposób nie powiedział Ci, że beznadziejny jesteś bo się uczysz - to może innym też nie mów, że są beznadziejni bo się nie uczą - po 1) wolność Tomku w swoim domku, po 2) widać nie każdy ma taką możliwość....

PS a co do samej nauki - czasem niekoniecznie potrzebna - jak dostaniesz ofertę pracy od zaraz za miliony - ale... w ogóle się na branży znać nie będziesz ale... no po prostu widzą w Tobie świetny potencjał to co? Powiesz, że dzięki wielkie? ;)
Przemyśl sobie troszeczkę i poukładaj w głowie.
Proszę.

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 10:52 przez blaza, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 12:53
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95

Skąd w Tobie tyle agresji człowieku?!?!?!
Mnie się wydaje, iż wydaje się Tobie, że wszystkie rozumy pozjadałeś.

Osobiście odnoszę wrażenie, że całkiem logicznie ludzie w tym wątku się wypowiadają i chyba nikt w żaden sposób nie powiedział Ci, że beznadziejny jesteś bo się uczysz - to może innym też nie mów, że są beznadziejni bo się nie uczą - po 1) wolność Tomku w swoim domku, po 2) widać nie każdy ma taką możliwość....

PS a co do samej nauki - czasem niekoniecznie potrzebna - jak dostaniesz ofertę pracy od zaraz za miliony - ale... w ogóle się na branży znać nie będziesz ale... no po prostu widzą w Tobie świetny potencjał to co? Powiesz, że dzięki wielkie? ;)
Przemyśl sobie troszeczkę i poukładaj w głowie.
Proszę.

Nie rób ze mnie potwora ani takiego, co nic nie rozumie. Jak tak czytam moje wypowiedzi to ani razu się nie pojawiło słowo "BEZNADZIEJNY" ani nikogo tak nie nazywałem. Więc nie siej zamętu człowieku.

I nie "we mnie tyle agresji" ale ironii "BLAZA" czy tam "BŁAZEN".

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 10:53 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 13:10
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        54

LOKALIZACJAz kraju
Kiedyś znajomy był na castingu w prywatnej firmie, Prezes na wstępie powiedział "nie obchodzi mnie, jakie uczelnie skończyliście, dla mnie liczy się to, co macie w głowie...". Znam ludzi, którzy są po zawodówkach, ba nawet po podstawówce, mają firmy i robią takie pieniądze o jakich my możemy pomarzyć. Tak więc szkoły szkołami, ale poukładane też trzeba mieć.

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 11:05 przez alexy, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 13:55
Początkujący

POSTY        6
Heh, rozumiem, że powyzsza (wypowiedź - odpowiedź) też nie była AGRESYWNA tylko niezmiernie i nadzwyczaj IRONICZNA. ;)

Przyznaję, w pięty mi poszło nieziemsko. ;)

To oczywiście do Pana U. nie do Alexy było.

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 12:50 przez blaza, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 14:01
Specjalista

POSTY        788

Z tego co widzę, to wg waszych wypowiedzi najlepiej siedzieć na **** i nic nie robić w kierunku wykształcenia. Ciepła posadka i tak mnie nie wywalą, po co mam się starać, nawet dla własnej satysfakcji i tak nie dostanę więcej kasy ani awansu. No tak... przekonaliście mnie.

Cieszę się. Muszę sobie następny karbik na obudowie monitora naciąć. :wub:

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 12:51 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 14:20
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95

Heh, rozumiem, że powyzsza (wypowiedź - odpowiedź) też nie była AGRESYWNA tylko niezmiernie i nadzwyczaj IRONICZNA. ;)

Przyznaję, w pięty mi poszło nieziemsko. ;)

To oczywiście do Pana U. nie do Alexy było.

Oj BŁAZEN, co ty do mnie rozmawiasz. ;)

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 12:51 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 14:27
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95

Cieszę się. Muszę sobie następny karbik na obudowie monitora naciąć. :wub:

Natnij sobie, natnij. ;-) Swoje i tak wiem. Co do arabskiego, może masz jednak i rację. ;)

Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 12:52 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2007, 15:04
Początkujący

POSTY        6

31 maja 2007, 16:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 92 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona