Re: Wartościowanie i zastawy skarbowe
Witam.
To teraz was rozbawię

Ja pracuję w egzekucji. Pod sobą mam rejon, zastawy, majątkową represję karną oraz zabezpieczenia prokuratorskie. Dziękuję sama sobie, że miałam stworzony własny rejestr zastawów oparty na bazie OpenOffice Base i na szczęście do uzupełnienia tej nowej bazy miałam o wiele mniej niż inni, co nie zmienia faktu, że siedziałam nad tym tydzień. Przez ten tydzień za przeproszeniem rejon bujał się własnym rytmem (skutki tego widoczne są do dzisiaj). I tak mnie zastanawia kto wymyślił ten nowy wzór rejestru zastawów, gdzie nawet filtrowanie poszczególnych kolumn wymaga niezłej gimnastyki. Pogratulować
Najlepsze jednak są sprawozdania do zastawów. Mając już bazy zastawów z poszczególnych urzędów nadworni informatycy izby czy też ministerstwa nie umieją niestety wyciągnąć potrzebnych danych. A dlaczego?? Po to są takie żuczki jak my

A czy to tak trudno przefiltrować nowy genialny rejestr i wyciągnąć zastawy ustanowione na SP???
Wcześniej miałam stworzoną bazę rejestrów w Calc. Każdy rok w osobnym arkuszu. Miło było szukać później czy na kogoś był zastaw ustanowiony. Pracując jeszcze wtedy na 1/2 etatu przysiadłam nad tymi zastawami. Zgłębiłam tajniki wiedzy podręcznika użytkownika OpenOffice

i stworzyła bazę, gdzie szukanie wygląda mniej więcej tak jak w EGAPOLTAXIE. Mogę sobie szukać po NIP-ie, nazwisku. No i można tworzyć raporty, które przy sprawozdaniach naprawdę ułatwiają życie.
A na koniec mała historyjka. Dawniej jak dane były wysyłane do MF odebrałam telefon od "niezwykle sympatycznej"

Pani. No i od słowa do słowa wyszło, iż problemem dla tej Pani jest skopiować zawartość jednej komórki i wkleić ją do drugiej. Potocznie CTR +C, CTRL + V. Hmm i tak wtedy zbierając szczękę z podłogi pomyślałam o co kaman???

Przecież to podstawy pisania pracy magisterskiej
Ok wyładowałam się trochę bo dużo nerwów kosztują mnie te zastawy a do tego jeszcze obsługa rejonu. Ale nauczyłam się jednej przydatnej rzeczy: numer VIN nie zawsze ma 17 cyfr

I nawet na pawilonie handlowym można ustanowić zastaw
Pozdrawiam ludzi pracy