Teraz jest 06 wrz 2025, 12:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Nagrody za IV kwartał 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Post Re: Nagrody za IV kwartał
Nie zapominaj o oszczędnościach na funduszu wynagrodzeń generowanych też m.in. przez emerytów (uprawnionych do odejścia na emeryture), zwolnieniach itp.
Dla nich są zarezerwowane w funduszu wynagrodzeń środki na odprawy (bo mogą odejść w każdej chwili) i jeśli nie odejdą środki te są do wypłacenia jako oszczędności. A są to znaczne środki.
Troche paradoksalnie powoduje to dla pracowników zależność, że im więcej pracujących (i dobrze zarabiających) emerytów tym większe nagrody (tak na prawdę oszczędności na funduszu wynagrodzeń).
Poza tym w niektórych US-ach też są długotrwałe wakaty, bowiem proces zatrudniania nawet na zastępstwo wymaga uzyskania zgody IS.
Niektóre US-y też przez cały rok gromadzą oszczędności (zwolnienia, itp.) by jednorazowo wypłacić oszczędności, a nie "cykać" po pare groszy np. co kwartał.
Więc różnice nie wynikają tylko prawdopodobnie z kwoty 3%, ale też z tego jak dany US zarządza oszczędnościami na funduszu wynagrodzeń...

20 gru 2012, 18:55

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
fruwaj                    

śląskie 1.700 zł brutto
Badman                    

Następny!   :zly1:

nadir                    

Zbanować obu?...   :unsure:

sam się zdziwiłem że tyle dostałem  :D  zresztą to najwyższa premia jaką kiedykolwiek dostałem a parę ładnych lat już pracuję w us :lol:
wiem że to wygląda nierealnie i sam bym nie dawał wiary w to tym bardziej jak się dowiedziałem od znajomych z innych us na śląsku o wysokości ich premii  :zly1:

20 gru 2012, 21:34
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2010, 15:22

POSTY        1
W uksie wielkopolskim tylko dla wybranych, nie wiem czy ktoś zna regulamin przyznawania nagród ?

20 gru 2012, 22:04

REJESTRACJA05 kwi 2012, 06:51

POSTY        36
mazowieckie 900 brutto

20 gru 2012, 22:07
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692

Zbanować obu?...  :unsure:

to żart?! bo jeśli tak - to raczej nie w moim guście. Wypraszam sobie zastraszanie zbanowaniem tylko dlatego, że dostałem wysoką nagrodę! Proszę pokazać mi punkt w regulaminie forum, który daje podstawę do jakiegokolwiek zbanowania jego uczestnika bez powodu!

20 gru 2012, 23:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
NewLunatiq                    

to żart?! bo jeśli tak - to raczej nie w moim guście. Wypraszam sobie zastraszanie zbanowaniem tylko dlatego, że dostałem wysoką nagrodę! Proszę pokazać mi punkt w regulaminie forum, który daje podstawę do jakiegokolwiek zbanowania jego uczestnika bez powodu!

Jest punkt 115/kpa/kpz/12 uchwalony przez Radę Narodową który mówi:
Za chwalenie się wysoką nagrodą na forum jest dośmiertny BAN ;), i przekaznie całości nagrody na ruch "tęczowo mi" pomagający wyjść z ukrycia mi. skarbowcom kochającym inaczej ;).  :D

20 gru 2012, 23:35
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
grzecho                    

Jest punkt 115/kpa/kpz/12 uchwalony przez Radę Narodową który mówi:
Za chwalenie się wysoką nagrodą na forum jest dośmiertny BAN ;), i przekaznie całości nagrody na ruch "tęczowo mi" pomagający wyjść z ukrycia mi. skarbowcom kochającym inaczej ;).  :D

ja się nie chwalę tylko staram się dostarczyć informacji na pewien temat. Robię to zresztą co kwartał. Po to chyba jest ten wątek stworzony. Przykro mi, że jest taka różnica w nagrodach, a Ci którzy mają je trochę wyższe (niekiedy bardzo dużo wyższe) są od razu postrzegani jako prowokatorzy do zbanowania.

21 gru 2012, 06:41
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
NewLunatiq                    

Przykro mi, że jest taka różnica w nagrodach, a Ci którzy mają je trochę wyższe (niekiedy bardzo dużo wyższe) są od razu postrzegani jako prowokatorzy do zbanowania.
Na żartach się nie znasz?! :D

21 gru 2012, 06:49
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
Nadir                    

...z tego co widzę to nie tylko ja<hahaha>:P

21 gru 2012, 06:54
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
NewLunatiq                    

...z tego co widzę to nie tylko ja<hahaha>:P

Z tego co ja widzę, to zarówno ole1979 jak i Badman żartowali ;)

21 gru 2012, 07:33

REJESTRACJA24 kwi 2012, 11:16

POSTY        52
średnia 1700 brutto

21 gru 2012, 08:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 08:04

POSTY        20
NewLunatiq                    

Nadir                    

...z tego co widzę to nie tylko ja

z tego co ja widzę, nawet nie zdajesz sobie sprawy, że się nie znasz  :mur:  :wysmiewacz:

21 gru 2012, 09:45

REJESTRACJA26 maja 2009, 13:42

POSTY        28
Łódzkie 1140 zł netto. Się pracuje, są wyniki, się ma :)

... i możecie mnie zbanować na 7 pokoleń wprzód. :)

21 gru 2012, 10:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Grzecho                    

Nie zapominaj o oszczędnościach na funduszu wynagrodzeń generowanych też m.in. przez emerytów (uprawnionych do odejścia na emeryture), zwolnieniach itp.
Dla nich są zarezerwowane w funduszu wynagrodzeń środki na odprawy (bo mogą odejść w każdej chwili) i jeśli nie odejdą środki te są do wypłacenia jako oszczędności. A są to znaczne środki.
Troche paradoksalnie powoduje to dla pracowników zależność, że im więcej pracujących (i dobrze zarabiających) emerytów tym większe nagrody (tak na prawdę oszczędności na funduszu wynagrodzeń).
Poza tym w niektórych US-ach też są długotrwałe wakaty, bowiem proces zatrudniania nawet na zastępstwo wymaga uzyskania zgody IS.
Niektóre US-y też przez cały rok gromadzą oszczędności (zwolnienia, itp.) by jednorazowo wypłacić oszczędności, a nie "cykać" po pare groszy np. co kwartał.
Więc różnice nie wynikają tylko prawdopodobnie z kwoty 3%, ale też z tego jak dany US zarządza oszczędnościami na funduszu wynagrodzeń...

Wszystko OK, tylko czy jednak te dysproporcje nie są jednak zbyt duże. W jednych Izbach dostają nagrody z okazji Dnia Skarbowości, potem nagrodę za IV kwartał a potem jeszcze coś tam (suwenirek na święta) i w sumie zgarniają około 2-3 tys. zł lub nawet więcej, podczas gdy w urzędach skarbowych w sumie jest to kwota rzędu 250 zł.

21 gru 2012, 14:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 42 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona