Nie zapominaj o oszczędnościach na funduszu wynagrodzeń generowanych też m.in. przez emerytów (uprawnionych do odejścia na emeryture), zwolnieniach itp. Dla nich są zarezerwowane w funduszu wynagrodzeń środki na odprawy (bo mogą odejść w każdej chwili) i jeśli nie odejdą środki te są do wypłacenia jako oszczędności. A są to znaczne środki. Troche paradoksalnie powoduje to dla pracowników zależność, że im więcej pracujących (i dobrze zarabiających) emerytów tym większe nagrody (tak na prawdę oszczędności na funduszu wynagrodzeń). Poza tym w niektórych US-ach też są długotrwałe wakaty, bowiem proces zatrudniania nawet na zastępstwo wymaga uzyskania zgody IS. Niektóre US-y też przez cały rok gromadzą oszczędności (zwolnienia, itp.) by jednorazowo wypłacić oszczędności, a nie "cykać" po pare groszy np. co kwartał. Więc różnice nie wynikają tylko prawdopodobnie z kwoty 3%, ale też z tego jak dany US zarządza oszczędnościami na funduszu wynagrodzeń...
20 gru 2012, 18:55
Re: Nagrody za IV kwartał
fruwaj
śląskie 1.700 zł brutto
Badman
Następny!
nadir
Zbanować obu?...
sam się zdziwiłem że tyle dostałem zresztą to najwyższa premia jaką kiedykolwiek dostałem a parę ładnych lat już pracuję w us wiem że to wygląda nierealnie i sam bym nie dawał wiary w to tym bardziej jak się dowiedziałem od znajomych z innych us na śląsku o wysokości ich premii
20 gru 2012, 21:34
W uksie wielkopolskim tylko dla wybranych, nie wiem czy ktoś zna regulamin przyznawania nagród ?
20 gru 2012, 22:04
mazowieckie 900 brutto
20 gru 2012, 22:07
Zbanować obu?... :unsure:
to żart?! bo jeśli tak - to raczej nie w moim guście. Wypraszam sobie zastraszanie zbanowaniem tylko dlatego, że dostałem wysoką nagrodę! Proszę pokazać mi punkt w regulaminie forum, który daje podstawę do jakiegokolwiek zbanowania jego uczestnika bez powodu!
20 gru 2012, 23:23
NewLunatiq
to żart?! bo jeśli tak - to raczej nie w moim guście. Wypraszam sobie zastraszanie zbanowaniem tylko dlatego, że dostałem wysoką nagrodę! Proszę pokazać mi punkt w regulaminie forum, który daje podstawę do jakiegokolwiek zbanowania jego uczestnika bez powodu!
Jest punkt 115/kpa/kpz/12 uchwalony przez Radę Narodową który mówi: Za chwalenie się wysoką nagrodą na forum jest dośmiertny BAN , i przekaznie całości nagrody na ruch "tęczowo mi" pomagający wyjść z ukrycia mi. skarbowcom kochającym inaczej .
20 gru 2012, 23:35
grzecho
Jest punkt 115/kpa/kpz/12 uchwalony przez Radę Narodową który mówi: Za chwalenie się wysoką nagrodą na forum jest dośmiertny BAN , i przekaznie całości nagrody na ruch "tęczowo mi" pomagający wyjść z ukrycia mi. skarbowcom kochającym inaczej . :D
ja się nie chwalę tylko staram się dostarczyć informacji na pewien temat. Robię to zresztą co kwartał. Po to chyba jest ten wątek stworzony. Przykro mi, że jest taka różnica w nagrodach, a Ci którzy mają je trochę wyższe (niekiedy bardzo dużo wyższe) są od razu postrzegani jako prowokatorzy do zbanowania.
21 gru 2012, 06:41
NewLunatiq
Przykro mi, że jest taka różnica w nagrodach, a Ci którzy mają je trochę wyższe (niekiedy bardzo dużo wyższe) są od razu postrzegani jako prowokatorzy do zbanowania.
Na żartach się nie znasz?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 gru 2012, 06:49
Nadir
...z tego co widzę to nie tylko ja<hahaha>:P
21 gru 2012, 06:54
NewLunatiq
...z tego co widzę to nie tylko ja<hahaha>:P
Z tego co ja widzę, to zarówno ole1979 jak i Badman żartowali
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 gru 2012, 07:33
średnia 1700 brutto
21 gru 2012, 08:03
NewLunatiq
Nadir
...z tego co widzę to nie tylko ja
z tego co ja widzę, nawet nie zdajesz sobie sprawy, że się nie znasz
21 gru 2012, 09:45
Łódzkie 1140 zł netto. Się pracuje, są wyniki, się ma
... i możecie mnie zbanować na 7 pokoleń wprzód.
21 gru 2012, 10:43
Grzecho
Nie zapominaj o oszczędnościach na funduszu wynagrodzeń generowanych też m.in. przez emerytów (uprawnionych do odejścia na emeryture), zwolnieniach itp. Dla nich są zarezerwowane w funduszu wynagrodzeń środki na odprawy (bo mogą odejść w każdej chwili) i jeśli nie odejdą środki te są do wypłacenia jako oszczędności. A są to znaczne środki. Troche paradoksalnie powoduje to dla pracowników zależność, że im więcej pracujących (i dobrze zarabiających) emerytów tym większe nagrody (tak na prawdę oszczędności na funduszu wynagrodzeń). Poza tym w niektórych US-ach też są długotrwałe wakaty, bowiem proces zatrudniania nawet na zastępstwo wymaga uzyskania zgody IS. Niektóre US-y też przez cały rok gromadzą oszczędności (zwolnienia, itp.) by jednorazowo wypłacić oszczędności, a nie "cykać" po pare groszy np. co kwartał. Więc różnice nie wynikają tylko prawdopodobnie z kwoty 3%, ale też z tego jak dany US zarządza oszczędnościami na funduszu wynagrodzeń...
Wszystko OK, tylko czy jednak te dysproporcje nie są jednak zbyt duże. W jednych Izbach dostają nagrody z okazji Dnia Skarbowości, potem nagrodę za IV kwartał a potem jeszcze coś tam (suwenirek na święta) i w sumie zgarniają około 2-3 tys. zł lub nawet więcej, podczas gdy w urzędach skarbowych w sumie jest to kwota rzędu 250 zł.