Teraz jest 06 wrz 2025, 10:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 49  Następna strona
Piosenka jest dobra na wszystko 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Piosenka jest dobra na wszystko
Prawdziwe powietrze
Loka

Dziś chcę pamiętać tylko tamte dni,
kiedy tańczyłaś dla mnie czułem, że sens życia blisko jest.
Gdzie siła, która kiedyś łączyła nas?
I przeświadczenie, że gdy objąłem Cię byłaś częścią mnie.
Tak bardzo brakuje mi Ciebie...

Skąd obojętność która każe mi stać?
Kiedy chciałbym pobiec za Tobą...
Prawdziwe słowa i emocje jak te, które wiążą mi gardło i serce...
Nie umiem powiedzieć tego że wciąż jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem...

Chciałbym odczytać z ruchu warg twoich ust
to, czego nie da się powiedzieć mi wprost, chciałbym zrozumieć to...
Zamieniam życie na pustkę i sny ...
Złudzenia układają się w cały film, w którym nie chcę grać...

Kiedy chciałbym pobiec za Tobą ...
Nie umiem powiedzieć tego, że wciąż jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem...

Kiedy chciałbym pobiec za Tobą...
Nie umiem powiedzieć tego, że wciąż jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem...

http://www.youtube.com/watch?v=NXdM9HzIlMU

20 maja 2012, 16:33
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Tragiczna historia rodziny Gibbów
"Spłata długu za sławę i szczęście"

Załącznik:
Andy, Robin, Barry, Maurice.jpg

20 maja, w wieku 62 lat po długiej walce z rakiem zmarł Robin Gibb z zespołu Bee Gees. Muzyk był operowany przed 18 miesiącami. Wówczas zdiagnozowano u niego raka okrężnicy i wątroby. Artysta, który stracił wcześniej dwóch braci, był przekonany, że choroba to rodzaj spłaty długu za barwne życie uwielbianego na całym świecie muzyka.

- Zastanawiam się, czy te wszystkie tragedie w mojej rodzinie, jak chociażby wczesna śmierć Andy'ego i Maurice'a, a teraz moja choroba, to nie spłata długu za tę całą sławę i szczęście, które wcześniej dał nam los - tłumaczył Gibb.
- Z drugiej jednak strony ciężko pracowaliśmy na to wszystko. Choroba i śmierć moich braci uświadomiły mi, że z każdego dnia trzeba czerpać garściami i robić to, na co ma się ochotę.
W 1967 roku Robin otarł się o śmierć. Muzyk podróżował pociągiem razem ze swoją przyszłą żoną Molly. Maszyna wykoleiła się. Zginęło 49 osób, a wypadek jest zaliczany do jednej z sześciu najtragiczniejszych katastrof kolejowych w Wielkiej Brytanii. Parze udało się wyjść z tej dramatycznej sytuacji bez szwanku

Maurice Gibb, brat-bliźniak Robina, zmarł w szpitalu w Miami w 2003 roku, z powodu powikłań po zawale niedokrwiennym jelit. Robin przyznał, że nigdy do końca nie pozbierał się po jego śmierci.
- Byliśmy jak jedna osoba z jedną duszą – mówił Robin w jednym z wywiadów.
Najmłodszy brat Andy zmarł w 1988 roku z powodu zapalenia mięśnia sercowego. Miał 30 lat. Andy swój pierwszy solowy singiel „Words and Music” wydał w 1976 roku. Sporym sukcesem okazały się kawałki „I Just Want To Be Your Everything” i „Shadow Dancing”. Artysta borykał się z uzależnieniem od alkoholu i kokainy. W 1985 roku próbował walczyć ze swoimi nałogami w Betty Ford Center w Kalifornii.

Hugh Gibb, ojciec rodzeństwa, zmarł w 1992 roku. Barry utrzymywał, że odszedł, ponieważ nie mógł pogodzić się ze śmiercią Andy’ego. To ojciec wprowadził synów do branży muzycznej, w której nie zawsze jest kolorowo. Andy radził sobie najgorzej z ciężarem sławy. Hugh zmarł w dzień urodzin najmłodszego syna – 5 marca. Hugh Gibb był również muzykiem – perkusistą. W początkowych latach działalności Bee Gees mocno wspierał swoich synów, przez pewien czas był nawet niczym ich menedżer. To on wysłał ich demo do właściwej osoby (Briana Epsteina), a ten ruch zaowocował kontraktem płytowym.

Szczyt popularności zespołu Bee Gees przypadł na lata 60. i 70., a w ich repertuarze dominowały chwytliwe miłosne ballady i utwory disco, w tym "Stayin' Alive", "How Deep Is Your Love" i "Night Fever". Udział w nagraniu muzyki do filmu "Gorączka sobotniej nocy" przysporzył zespołowi sławy. Grupa osiągnęła rekordowe nakłady nagrań - ok. 200 milionów sztuk sprzedanych płyt. Robina Gibba mieliśmy okazję gościć po raz ostatni w naszym kraju w maju 2011 roku. Wokalista zaprezentował największe hity Bee Gees w stołecznej Sali Kongresowej. Zdjęcia z tego koncertu możecie zobaczyć pod tym adresem
http://muzyka.wp.pl/gid,620158,title,Ro ... leria.html.

http://muzyka.wp.pl/gid,658164,title,Tr ... leria.html

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 maja 2012, 17:56
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
57. Konkurs Piosenki Eurowizji w stolicy Azerbejdżanu Baku wygrała piosenka "Euphoria" szwedzkiej wykonawczyni Loreen - 372 pkt. Drugie miejsce zajęły  Buranovskiye Babushki piosenką Party For Everybody - 259 pkt. Polska nie startowała.
A mnie zachwyciła spokojna, liryczna ballada  "Love Will Set You Free"... 76-letniego (!) Engelberta Humperdincka reprezentanta Anglii. Mimo, że zajęła przedostatnie 25 miejsce z 12 punktami. Cóż - widać nie jestem trendy...

Love Will Set You Free
Lyrics  & Music: Martin Terefe & Sacha Skarbek

So graceful and pure, a smile bathed in light
No matter the distance, a miracle of sight
Though I should have known, I could not turn away
When faced with your beauty no reason can stay

As you kiss him in the moonlight
With heavy words I say

If you love someone, follow your heart
‘Cause love comes once if you’re lucky enough
Though I’ll miss you forever, the hurt will run deep
Only love can set you free

Trust in your dreams, run with no fear
And if you should stumble remember I’m near
As a ghost I will walk, I’ll look deep in my soul
I might find another, you gave me that hope

So as you kiss him in the moonlight
With heavy words I say

If you love someone, follow your heart
Though I’ll miss you forever and the hurt will run deep
Only love can set you free

And if you love someone, follow your heart
Though I’ll miss you forever, the hurt will run deep
Love will set you free…

http://www.youtube.com/watch?v=rXw4Q5jb ... r_embedded

27 maja 2012, 14:49
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
W wieku 71 lat zmarł Jon Lord, współzałożyciel zespołu Deep Purple.
Załącznik:
DEEP PURPLE.jpg
Jon Lord pierwszy z lewej.

Muzyk zmarł w poniedziałek 16 lipca na skutek zatoru tętnicy płucnej. Artysta cierpiał na raka trzustki. Zmarł w otoczeniu rodziny w Londynie.
Jon Lord założył Deep Purple w 1968 roku wspólnie z perkusistą Ianem Pacem. Lord był jednym z najwybitniejszych współczesnych klawiszowców. Był współautorem największych przebojów zespołu, w tym kultowego "Smoke On The Water" czy "Child In Time".
Lord był członkiem Deep Purple w latach 1968 - 2002.
Był pierwszym muzykiem rockowym, który dokonał udanego mariażu muzyki poważnej i popularnej na płycie Concerto for Group and Orchestra z 1969 roku. Jon Lord występował gościnnie na płytach wielu znanych wykonawców, m.in. The Kinks, Ashton, Gardner & Dyke, Nazareth, George'a Harrisona, Davida Gilmoura, Cozy'ego Powella i Alvina Lee.
http://muzyka.onet.pl/galerie/wspominam ... to12384424

"Hey Joe" Jimmiego Hendrixa w interpretacji DEEP PURPLE z organowym wstępem Jona Lorda w stylu Bacha:
http://www.youtube.com/watch?v=DPbEXzQP ... re=related

16 lip 2012, 22:51
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Rysiek Riedel żył za szybko, umarł za młodo

Załącznik:
Ryszard+Riedel.jpg

Tak, parafrazując przekornie znany rockandrollowy slogan, można spuentować życie Ryszarda Riedla, wokalisty blues-rockowej grupy Dżem.

Rysiek Riedel odszedł 30 lipca 1994 roku. To już osiemnaście lat, ale fani i przyjaciele charyzmatycznego wokalisty zespołu
Dżem wciąż pamiętają. Jak co roku, spotkali się na imprezie poświęconej jego pamięci – XIV Festiwal Muzyczny im. Ryśka Riedla "Ku przestrodze".

http://muzyka.dziennik.pl/galeria/39941 ... zdjec.html

"Zawsze warto być człowiekiem. Choć tak łatwo zejść na psy"

Dżem - Autsajder (Muzyka - B.Otręba ; słowa - M. Bochenek)
Ryszard Riedel - Wokal ,harmonijka ustna
Beno Otręba - Gitara basowa
Jerzy Styczyński - gitara solowa
Adam Otręba - gitara prowadząca

Chociaż puste mam kieszenie,
No i forsy czasem brak
Ja już nigdy się nie zmienię,
Zawsze będę żył już tak

Nie słuchałem nigdy ojca,
Choć przestrzegał: "Zgnoją Cię!"
Z naiwności w oczach chłopca
Dziś już wielu śmieje się.

Ale jedno wiem po latach
Prawdę musisz znać i ty:
Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy

Kumpel zdradził mnie niejeden
I niejeden przegnał, lecz
Nie szukałem zemsty w niebie.
Co kto robi jego rzecz.

Ta dziewczyna, którą miałem,
Chciała w życiu tylko mnie.
Teraz z innym jest na stałe,
Każdy kocha tak jak chce.

Ale jedno wiem po latach,
Prawdę musisz znać i ty:
Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść... zejść na psy!

Chociaż puste mam kieszenie,
No i wódy czasem brak.
Zawsze będę będę tak!

Zawsze będę będę tak
Bo wciąż puste mam kieszenie,
No i wódy tylko brak.

TELEDYSK
http://teksty.org/dzem,autsajder,tekst-piosenki

Dżem - Skazany na bluesa (muzyka - Dżem; słowa - Ryszard Riedel)

Jeśli go nie znałeś, to nie żałuj.
Jeśli go nie znałeś, to nie żałuj, nie!
Bo przyjaciela straciłbyś,
Bo przyjaciela straciłbyś, jak ja!

Nie, ty go nie znałeś, nie!
Lubiłeś tylko czasem posłuchać jak gra,
A czy pomyślałeś:
Skąd biorą się tacy jak on?
A czy pomyślałeś:
Skąd biorą się tacy jak on?

Był jednym z niewielu, skazanych na bluesa.
Ten wyrok dodawał mu sił.
Miał dom i rodzinę,
spokojnie mógł żyć.
Lecz często uciekał, by stanąć przed wami,
By znów nabrać sił.

Bo czasu miał mało, przeczuwał to.
Skazany na bluesa,
Ilu jeszcze jest takich jak on?
Skazany na bluesa,
No ilu jeszcze jest takich jak on?
Ilu jeszcze jest takich jak on? (X4)
Skazany na bluesa

TELEDYSK
http://www.tekstowo.pl/piosenka,dzem,sk ... luesa.html

04 sie 2012, 08:06
Zawodowiec

POSTY        3598
Stan Borys świętował podwójny benefis – zobacz zdjęcia!

Załącznik:
3537357-stan-borys-643-481.jpg

70. urodziny i 50-lecie występów na scenie świętował Stan Borys podczas benefisu w warszawskiej Sali Kongresowej. Artysta został odznaczony przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego Orderem Gloria Artis, a na scenie towarzyszyli mu zaproszeni goście – m.in. Anna Rusowicz, Piotr Cugowski i Robert Janowski.
Stan Borys, właściwie Stanisław Guzek (ur. 3 września 1941 w Załężu) był uczniem różnych szkół, w tym technikum rolniczego i budowlanego. Uczył się też grać na skrzypcach, klarnecie i gitarze

http://muzyka.dziennik.pl/galeria/39151 ... zdjec.html

Stan Borys - "Jaskółka uwięziona" (muzyka - Janusz Kępski; słowa: Kazimierz Szemioth)

Jaskółka czarny sztylet, wydarty z piersi wiatru
Nagła smutku kotwica, z niewidzialnego jachtu
Katedra ją złowiła w sklepienia sieć wysoką
Jak śmierć kamienna bryła
Jak wyrok naw prostokąt.
Jaskółka błyskawica w kościele obumarłym
Tnie jak czarne nożyce lęk który ją ogarnia

Jaskółka siostra burzy, żałoba fruwająca
Ponad głowami ludzi w których się troska błąka
Jaskółka znak podniebny jak symbol nieuchwytna
Zwabiona w chłód katedry przestroga i modlitwa

Nie przetnie białej ciszy pod chmurą ołowianą
Lotu swego nie zniży nad łąki złotą plamą
Przeraża mnie ta chwila która jej wolność skradła
Jaskółka czarny brylant wrzucony tu przez diabła

Na wieczne wirowanie na bezszelestną mękę
Na gniazda nie zaznanie na przeklinanie piękna

TELEDYSK
http://teksty.org/stan-borys,jaskolka-u ... t-piosenki

05 sie 2012, 07:47
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Obudź się, Polsko

Modlitwa... Który to już raz... C/G/a/F
Święte misterium... Święty czas... C/F/D/G
Minęło znowu tyle lat F/G/Ce/a
Czy z tego coś zrozumiał świat D/G

Które z przykazań zechciał wziąć
Nie kłam, nie kradnij, wiernym bądź
Czcij ojca swego... Matkę swą...
I nie zabijaj... To największe zło...

Obudź się Polsko ma C/G
Niech opadnie kłamstwa mgła a/F
Powstań z kolan, Polsko! Daj nam sprawiedliwość... C/F/D/G
Bóg, Ojczyzna, Honor, Wiara F/G
W naszych sercach... Na sztandarach... Ce/a
Powstańcie! Dzwon Zygmunta wzywa! F/G/C (F/C/G)

Mieć albo być - pytania dwa...
W świecie, gdzie wszystko cenę ma
Spytają dzieci kiedyś nas
Kto ukradł im najlepszy czas?

Kto sprzedał pamięć dawnych lat
Na poniewierkę wygnał w świat
I kto zatracił prawdę tą:
Tu jest Ojczyzna... Tu nasz dom...

Obudź się Polsko ma Niech opadnie kłamstwa mgła
Powstań z kolan, Polsko! Daj nam sprawiedliwość...
Bóg, Ojczyzna, Honor, Wiara W sercach naszych...
Na sztandarach... Powstańcie! Dzwon Zygmunta wzywa!
Bądź nam zawsze naszym domem
Wytęsknionym, wymarzonym
Obudź się, Polsko!

Biją dzwony! Kraju mój!
Polsko ma! Ojczyzno ma!

Wykorzystano balladę "Modlitwa" zespołu "ZAYAZD" (sł. muz. Lech Makowiecki)
i fragmenty filmu "11.11.11. Marsz Niepodległości Chłopców z lasu".

http://www.youtube.com/watch?v=KHutuWQsTMQ

Te dziwne wyrazy np. C/G/a/F to są akordy do wykorzystania przy akompaniowaniu sobie np. na gitarze... :)

05 paź 2012, 23:20
Zawodowiec

POSTY        3598
"Jarek Polskę zbaw!", czyli "Gangnam style" znad Wisły

Załącznik:
4163327-jarek-polske-zbaw-643-476.jpg

"Gangnam style" to internetowy fenomen ostatnich miesięcy, który doczekał się już wielu coverów i przeróbek.
Ta wersja zasługuje jednak na szczególną uwagę, nie tylko dlatego, że powstała w Polsce. Zwróćcie uwagę na świetne stylizacje, choreografią i oczywiście warstwę tekstową kawałka "Jarek Polskę zbaw!".

http://rozrywka.dziennik.pl/hity-intern ... zdjec.html

17 paź 2012, 21:52
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Śpiewał: "Każdy Twój wyrok przyjmę twardy... "
A jednak niektóre wyroki przyjąć jest bardzo trudno. Przemysław Gintrowski zszedł ze sceny na zawsze

Obrazek

Przemysław Gintrowski - cóż można powiedzieć?
Legendarny bard, genialny kompozytor, wielki miłośnik Herberta, prawy człowiek... To wszystko banał. A on był niebanalny. Artysta. Patriota. Wielka osobowość. Trudno uwierzyć, że więcej już nie zaśpiewa...

Poznałam go podczas trasy koncertowej słynnego trio Kaczmarski- Gintrowski-Łapiński promującej "Wojnę postu z karnawałem". To był ich pierwszy nowy "pełnometrażowy" wspólny program w wolnej Polsce. A zarazem, jak się okazało - ostatni. Wtedy jednak nikt jeszcze o tym nie wiedział. Trio Kaczmarski- Łapiński - Gintrowski wydawało się nierozerwalne i nieśmiertelne. Wraz z grupą przyjaciół podążaliśmy śladami zespołu. Choć słowo "fan" nie było jeszcze wtedy popularne, a do tej pory nie należy do określeń, które lubię, to chyba tak należało nas wtedy określić. W końcu artyści nas dostrzegli i zaprosili do podróżowania jednym busem. Cóż za wyróżnienie!

To był czas, kiedy ich legenda jeszcze ludziom nie spowszedniała, kiedy możliwość pójścia na koncert opozycyjnych bardów, znanych przez lata jako głosy z pirackich kaset (innych nie było) stawała się wydarzeniem. Czy to Białymstoku, czy w Zielonej Górze, czy Piotrkowie, czy w warszawskiej Rivierze – na spotkania i występy z artystami niezmiennie przychodziły tłumy.
To, co wtedy rzuciło mi się w oczy, to większa niż pozostałej dwójki bezpośredniość Przemka (jakoś tak nie starał się sprawiać wrażenia wielkiego gwiazdora, choć okoliczności sprzyjały). Równocześnie jednak trzymał się trochę z boku. Z różnych powodów wolał jeździć własnym autem niż wspólnym busem, przy kolacjach unikał alkoholu. "Swoje już w życiu wypiłem" lubił mawiać.

Na koncertach to właśnie jemu częściej niż pozostałym członkom zespołu zdarzało się zapomnieć tekstu, ale gdy śpiewał emanował magiczną, elektryzującą salę emocją. Występy z jego udziałem miały szczególną atmosferę. Interpretację Kaczmarskiego niosły ogromną dynamikę, Gintrowskiego – głębię. Razem tworzyli absolutnie niezwykły duet. Duet - legendę.
Miał swoich zagorzałych fanów, ale naśladowców jakby mniej niż Kaczmarski. Może dlatego, że jego metoda śpiewania była trudniejsza do "podrobienia"? Czuł się chyba bardziej muzykiem, kompozytorem niż bardem. Zresztą czy można to jednoznacznie zdefiniować? Nie pisał tekstów, pisał nuty. Ale nie było mu obojętne co śpiewał. Stąd Herbert – jego pasja i miłość. Kochał tę poezję, a równocześnie miał do niej ogromny szacunek. Wspominał, że napisaniem muzyki do "Trenu Fortynbrasa" zmagał się długo, bo to taki genialny utwór i nie wolno go zepsuć...

Tak czy owak jego muzyki nie sposób pomylić z żadną inną.
Wszyscy pamiętamy prześmiewczo - patetyczną melodię  z serialu "Zmiennicy", mnie nie wiem czemu wbił się w pamięć  serial "Crimen" Laco Adamika,  gdzie Gintrowski wystąpił w roli wędrownego dziada - bajarza, śpiewającego ballady... Jedno z ostatnich moich spotkań z Przemkiem, to spotkanie na pogrzebie Kaczmarskiego. Wracaliśmy razem z cmentarza. Choć dawni przyjaciele nie utrzymywali już dawno bliskich relacji, a ich artystyczne, a także (a może przede wszystkim) polityczne drogi zupełnie się rozeszły – jednak śmierć dawnego przyjaciela głęboko nim wstrząsnęła. To co dawało mu pociechę to informacja, że Jacek został przed śmiercią ochrzczony.

W polityce Gintrowski był wyznawcą prostych, wartości: patriotyzm, Bóg, honor, Ojczyzna. Nie relatywizował, obce były mu kosmopolityczne ciągoty Kaczmarskiego. Pamiętam, jak cieszył się z domu pod Warszawą, z sukcesów córek, z pracy.. Parę lat temu spotkałam go na korytarzach TVP. Właśnie kończył przygotowania do kolejnej płyty z tekstami Zbigniewa Herberta. Poznał mnie od razu. Wymieniliśmy się aktualnymi telefonami. Zaprosił na koncert. Nie udało mi się pójść. Dziś dowiedziałam się, że się nie uda już nigdy. I tego żałuję najbardziej... Dla mnie skończyła się pewna epoka.

Autor: Anna Sarzyńska
Źródło: http://wpolityce.pl/artykuly/38935-spie ... -na-zawsze

21 paź 2012, 22:29
Zawodowiec

POSTY        3598
Kurski zagrał w hołdzie Gintrowskiemu

- To były takie piosenki, które dodawały nam otuchy i siły do działania. To była taka nasza forma protestu wobec smutnej rzeczywistości PRL - mówił w "Kawie na ławę" w TVN24 Krzysztof Kwiatkowski. Wspominał w ten sposób zmarłego w sobotę pieśniarza i kompozytora Przemysława Gintrowskiego. Inny gość Bogdana Rymanowskiego, Jacek Kurski, zagrał na gitarze jeden z utworów artysty.
(...)
Zobacz WIDEO
http://www.tvn24.pl/kurski-zagral-w-hol ... 991,s.html

22 paź 2012, 05:17
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
I'm bad   :angry2:

Your butt is mine gonna take you right
Just show your face in broad daylight
I’m telling you on how I feel
Gonna hurt your mind don’t shoot to kill
Come on, come on, lay it on me all right...

I’m giving you on count of three
To show your stuff or let it be . . .
I’m telling you just watch your mouth
I know your game what you’re about

Well they say the sky’s the limit
And to me that’s really true
But my friend you have seen nothing
Just wait ’til I get through . . .

Because I’m bad, I’m bad-come on
(bad bad-really, really bad)
You know I’m bad, I’m bad-you know it
You know I’m bad, I’m bad-come on, you know
And the whole world has to answer right now
Just to tell you once again,
Who’s bad? . . .  :unsure:

http://www.youtube.com/watch?v=SPL-WKbH7FI

24 paź 2012, 19:09
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
.....

PATRIOTYZM
    Tekst i muzyka Lech Makowiecki

Pytasz mnie: „Co to jest Patriotyzm?
    Na co komu potrzebna Ojczyzna?...”
    Roztapiamy się w tyglu Europy,
    A ja tylko o ranach i bliznach...

Dziwisz się, po co ten cały bagaż:
    Hymn, sztandary, historia i wiersze...
    Jak wyjaśnić to komuś, kto chętnie
    Czyta tylko instrukcję playstation?...

Wiem... Nie było już dawno tu wojen...
    Jest internet, McDonalds i stringi...
    Mądrych ludzi obrzuca się błotem...
    Na przywódców ogłasza castingi...

Rządzą chłopcy w przykrótkich spodenkach,
    Chleb drożeje, tanieją igrzyska...
    Rozszczekała się w mediach nagonka;
    Lepkie kłamstwo wylewa się z pysków...

Złodziej dzierży dziś klucze do banku...
    Błazen mieni się dumnie Stańczykiem...
    „Autorytet” wystawie na sprzedaż
    Swe poparcie – za euro-srebrniki...

Mówisz mi: „To jest chyba normalne!
    Cały świat przecież „jedzie po bandzie”...
    Dla nas liczy się, wiesz... Tu i teraz...
    Taki czas... Bawmy się w Eurolandzie!”

„Wolność mamy... Więc „róbta co chceta!”
    Kto nie umie się bawić, niech spada!...”
    Ja coś mówię o tańcu Chochoła,
    Ty nie kumasz nic z tego, co gadam...

Masz licencjat, brak zasad i power.
    (Chamski Pi-aR pozwoli wyjść z cienia) ...
    Nauczyli cię prawie wszystkiego,
    Odebrali zaś zdolność myślenia...

„Miałeś, chamie, złoty róg, (...)
    ostał ci się ino sznur”
    „A mury rosną, rosną, rosną...
    Łańcuch kołysze się u nóg...”

Pytasz mnie: „Co to jest PATRIOTYZM?”...
    Wielu mędrków wciąż nad tym się trudzi...
    Patriotyzm na dziś - to mieć dzieci...
    I wychować je... Na dobrych ludzi...

Teledysk:
http://www.youtube.com/watch?v=wjmkbxqISxc

11 lis 2012, 19:50
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Vitas (ros. Витас), właśc. Witalij Władasowicz Graczow (ros. Виталий Владасович Грачев), ur. 19 lutego 1981 w Dyneburgu, Łotwa - rosyjski piosenkarz, kompozytor, aktor i projektant mody. W Rosji po raz pierwszy pojawił się na scenie w grudniu 2000 roku i od razu zadziwił publiczność swym energicznym kontratenorem, którym wykonał swój pierwszy hit Opera #2.
Piosenki i teledyski Vitasa to unikalna mieszanka stylów i gatunków muzycznych - od techno do klasycznej opery. Wykonuje także tradycyjne piosenki popularne znanych kompozytorów rosyjskich.
Obrazek

Opera #2
http://www.youtube.com/watch?v=ygJYxMP_ICY

Vitas crazy amazing voice  (Zadziwiający głos Vitasa)
http://www.youtube.com/watch?v=6bbmybLeCeU

Niesamowity wokal Vitasa
Russian Powerful Voice! Amazing Voice! Awesome Voice! Diamond Voice!
http://www.youtube.com/watch?v=XQEqyYjVMoU

Звезда (Gwiazda)
http://www.youtube.com/watch?v=e7c99eTXCxw

I na koniec duet z Marylą Rodowicz:
Crane's Crying Żurawim krzykiem (Криком журавлиным)

Взгляд встречаю твой, мы давно с тобой
Не говорили о любви
Я ночным дождём, расскажу о том
Ты шумом листьев говори
Крикну клином журавлиным "Я тебя люблю"
И отвечу ветром встречным "Я тебя люблю"

Нет, не мало слов, как весне цветов
Только словами, не сказать
Что из всех святил, тех, что я любил
Только луна тебе под стать

Но пусть ветра, дожди и крики
Птичьих стай вдали
Будут нашим разговором о любви

Napotykam twoje spojrzenie,
dawno ze sobą nie rozmawialiśmy o miłości.
Opowiem o tym nocnym deszczom,
Ty mów szumem liści.
Krzyknę kluczem żurawim: „Kocham cię”
I odpowiem napotkanym wiatrom: „Kocham cię”

Nie, nie brakuje słów,
Jak wiośnie licznych kwiatów.
Lecz słowa nie wyrażą tego,
że ze wszystkich gwiazd
tych które kochałem,
tylko księżyc może równać się z tobą.
Krzyknę kluczem żurawim: „Kocham cię”

Niech wiatry, deszcze i krzyki
Ptasich stad w oddali,
Będą naszą rozmową o miłości

http://www.youtube.com/watch?v=pLn9XhtOBVQ

18 gru 2012, 22:57
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Kołysanka Platformerska
Załącznik:
Kołysanka Platformerska.JPG

http://www.youtube.com/watch?v=Fv81TvTZ0ZM

Znów stara zgraja przedziwnym trafem,
bez głów, bez planów, za to z rozmachem
do żłobu toczy swe tłuste cielska
Idzie Platforma Obywatelska !

Do sądu złodziej śmiało ucieka
Bo wszak korupcja prawem człowieka !
Czar PRL-u wraca do formy
Wdzięczni jesteśmy ludziom z Platformy ?!

Zwrot w dyplomacji to rozdział drugi
Od dziś będziemy świadczyć usługi
Dla Władimira i dla Angeli.
Czas na kolanach iść do Brukseli !

Szef MSZ-u już ma kaganiec
Śląsk i Pomorze weźmie Giermaniec
Trzeba wywłaszczyć polskiego chłopa
Vivat Platforma, Vivat Europa !

Angela z Ritą ręce zaciera,
By na Wschód ruszyć tropem Hitlera,
A za nią ziomków procesja tłumna
Vivat Platforma, piąta kolumna.

Za tawariszcza Tuska zdarowie
Piją Gazpromu oligarchowie
Władimir Putin z radości śpiewa:
Nu tiepier budiet kak za Breżniewa

Odwrót z Iraku, z Afganistanu
Osama śmieje się spod turbanu,
Taki sojusznik jak Tusk się przyda
Vivat platforma i Al-Kaida !

Koniec z lustracją ! Koniec rozliczeń !
Dla konfidentów to koncert życzeń
Od dzisiaj wszyscy jesteśmy święci
Vivat platforma i konfidenci !

Niech żyje wolność! Ćpun na wagarach
Łbem durnym kręci w dymu oparach
Całkiem legalnie ćmiąc porcję zielska
Vivat Platforma Obywatelska !

Niech żyje miłość ! rusza parada
Sprośnych pedałów cała gromada
Gzi się bezwstydnie wśród publiczności
To dar Platformy ! tryumf wolności !

Elektoracie ! Wyborco durny !
Gdy będziesz wrzucać głos swój do urny,
A chcesz być sługą Niemca i Ruska,
Dalej popieraj Donalda Tuska !

13 sty 2013, 18:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 49  Następna strona