Teraz jest 11 wrz 2025, 22:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:52

POSTY        65

Raptus ma po części rację tylko dlaczego odnoszę wrazenie, że wg Niego wszyscy, którzy nie zdali/nie zdawali egz na USC to dno?

Edzia, broń Boże, tylko dlaczego zawsze równa się w dół a nie w górę, to rodzi frustrację :). Wiesz, ja jestem młody z papierami, mogę iść gdzie chcę. Ale mam 50-letnie koleżanki, które sobie żyły wypruwały aby zdać ten egzamin za te parę groszy. Mężate, dzieciate babki, nie było im łatwo, niektóre specjalnie studia po to kończyły. Nie mówiąc o tym, ile wyrzeczeń je kosztowało opłacenie kursów językowych.
Takich Matek Polek wierz mi na postępowaniu kwalifikacyjnym w Poznaniu widziałem 80%. Myślę, że średnia wieku spokojnie 45 lat. Obok nich siedzą te, co mają wszystko w De. I się cieszą, bo za rok urawniłówka. Wszyscy w jednym kotle, tyle samo do misy dostaną. A niektórzy co nieco więcej... Ale nie za wiedzę i wysiłek bynajmniej.

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 13:53 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 11:41
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

Mężate, dzieciate babki, nie było im łatwo, niektóre specjalnie studia po to kończyły. Nie mówiąc o tym, ile wyrzeczeń je kosztowało opłacenie kursów językowych.
Takich Matek Polek wierz mi na postępowaniu kwalifikacyjnym w Poznaniu widziałem 80%.

Wiesz, w tej grupie wiekowo-płciowej panuje większe zagrożenie nieznalezieniem, w razie czego, następnej roboty. No i z tego powodu motywacja w lwicach do zdania i podwyższenia (czego? kwalifikacji czy kaski?). Chłopaki w większości leżakują na sawannie.
Nic jednak ww. nie ujmując to osobiście znam parę przypadków "wykuwalnych" tytanów pracy pamięciowej. W osobistych kontaktach zarówno zawodowych jak i towarzyskich znacząco tracą. Tak że nie demonizowałbym "elitarności" osóbi po egzaminie na USC na plus. To egzamin jakich wiele i ma wady, jak wiele innych.
Taki był dowcip kiedyś o wkuciu cegły 1.000 str., że niby ile to czasu zajmuje. Student farmacji zapytał: To o której jutro ten egzamin? :D

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 13:58 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 12:03
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 07:59

POSTY        60
Pouczyłabym się, oj pouczyyyyła :D i pozdawała, bo lubię tą adrenalinkę!

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 13:56 przez luka, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 12:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:52

POSTY        65

Wiesz, w tej grupie wiekowo-płciowej panuje większe zagrożenie nieznalezieniem, w razie czego, następnej roboty. No i z tego powodu motywacja w lwicach do zdania i podwyższenia (czego? kwalifikacji czy kaski?). Chłopaki w większości leżakują na sawannie.
Nic jednak ww. nie ujmując to osobiście znam parę przypadków "wykuwalnych" tytanów pracy pamięciowej. W osobistych kontaktach zarówno zawodowych jak i towarzyskich znacząco tracą. Tak że nie demonizowałbym "elitarności" osóbi po egzaminie na USC na plus. To egzamin jakich wiele i ma wady, jak wiele innych.
Taki był dowcip kiedyś o wkuciu cegły 1.000 str., że niby ile to czasu zajmuje. Student farmacji zapytał: To o której jutro ten egzamin? :D

Krychu, a gdzie ja piszę o genialności czy elitarności urzędników SC? Ja piszę o tym, że im się chciało. I bez wątpienia wśród osób z wyższym magisterskim, z certyfikatem z języka po zdanym trudnym egzaminie jest znacznie mniej osób o wątpliwych kwalifikacjach. Nie byłeś pewnie na egzaminie, ale tam możesz wykuć małą część 1/3 wiedzy - polecam obowiązujący wtedy zakres do przeczytania. 2/3 egzaminu bada bardzo gruntownie twoje zdolności analityczno-logiczne - ergo część testy na inteligencję (tzw. kompetencyjne) i praca analityczna z zadanym tekstem. Tu się drogi kolego super nie obryjesz, nawet z najnowszymi farmaceutykami. :) :)

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 13:59 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 12:39
Specjalista

POSTY        788

Pouczyłabym się oj pouczyyyyła  :D i pozdawała bo lubię tą adrenalinkę!

Ja bym sobie odessał trochę tłuszczu na mięśniu piwnym. Na gimnastykę to mi się nie chce chodzić. A i adrenalina jest, bo to podobno przy tym się można przekręcić. Na amen, nie na bok. :D
W naszym US z tego co wiem tylko jedna osoba ma papier poświadczający ukończenie kursu Worda. I akurat ta osoba ma duże trudności z zapamiętywaniem haseł, a jak pojawia się tabela do zrobienia na horyzoncie, to sinieje na twarzy. Takich prostych rzeczy jak podwójne spacje nie zauważa, zresztą spacje służą przecież do formatowania tekstu. A jak się tak zastanowić to i po co. Licencja na US jest dla jednego użytkownika (c. 90 prac. - brak kasy) i znakomita większość i tak rzeźbi w OtwartejOfcy (OpenOffice) co przypomina często survival.

Jakbyś tak się Edzia nauczyła stać na rękach to i tak musiałabyś podkurczać nogi bo sufit nisko. :mur:

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 14:00 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 12:51
Zobacz profil WWW
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2007, 09:30

POSTY        8

Nie rozumiem o jakich dodatkach do SC piszecie? Czy chodzi o dodatek za stopień urzędniczy? Jeżeli tak, to przecież, zgodnie ze znowelizowaną ustawą o SC, dodatki obowiązują tylko do końca 2007r.

Jeśli Wschodniocelnik rzeczywiście - jak niektórzy sugerowali - ma coś wspólnego z pracami przy KAS i jednocześnie nie bardzo kojarzy, co to dodatek USC, to raczej biada nam...

24 maja 2007, 12:55
Specjalista

POSTY        788

Ja piszę o tym, że im się chciało.

Sorki, jasne, mnie się nie chce. Już nie chce. Może tak samo jak Amerykanom nie chciało się interweniować w Jugosławii. Ropy nie czuli. Powiesz, że parę setek/mc piechotą nie chodzi. I dla nas to już ropa jest. Śfiente słofa. A może irytuje mnie zapach przepoconej szczurzej sierści. Hmm. Nic na to nie poradzę. :)

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 14:01 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 13:09
Zobacz profil WWW
Początkujący
Własny awatar

POSTY        8

Jeśli Wschodniocelnik rzeczywiście - jak niektórzy sugerowali - ma coś wspólnego z pracami przy KAS i jednocześnie nie bardzo kojarzy, co to dodatek USC, to raczej biada nam...

Albo rzeczywiście kroi się jakaś nowelizacja, o której nic nie wiemy.

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 14:01 przez Benoach, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 13:41
Początkujący
Własny awatar

POSTY        8

Albo rzeczywiście kroi się jakaś nowelizacja, o której nic nie wiemy.

Chyba wiem o co chodzi:

"Stara" ustawa o służbie cywilnej straciła moc z dniem wejścia w życie "nowej" - z wyjątkiem art. 80, który rzeczywiście traci moc z końcem 2007 r. Przepis ten normuje składniki wynagrodzenia członków korpusu SC, w tym USC. Jest tam oczywiście także mowa o dodatku USC.

Jednakże analogiczny przepis "nowej" ustawy - art. 55 - jest niemal identyczny ze starym art. 80, przynajmniej w kwestii składników wynagrodzenia, z wyjątkiem tego, że przewiduje także przyznawanie "dodatków specjalnych".

Wygląda zatem na to, że w zakresie dodatku USC nic nie powinno się w praktyce zmienić (o ile zostaniemy jako KAS w SC).

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 21:27 przez Benoach, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 14:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Wiesz, ja jestem młody z papierami, mogę iść gdzie chcę. Ale mam 50-letnie koleżanki, które sobie żyły wypruwały aby zdać ten egzamin za te parę groszy. Mężate, dzieciate babki, nie było im łatwo, niektóre specjalnie studia po to kończyły. Nie mówiąc o tym, ile wyrzeczeń je kosztowało opłacenie kursów językowych.
Takich Matek Polek wierz mi na postępowaniu kwalifikacyjnym w Poznaniu widziałem 80%. Myślę, że średnia wieku spokojnie 45 lat. Obok nich siedzą te, co mają wszystko w De. I się cieszą, bo za rok urawniłówka. Wszyscy w jednym kotle, tyle samo do misy dostaną. A niektórzy co nieco więcej... Ale nie za wiedzę i wysiłek bynajmniej.

Hadko czytać - powiedziałby ś.p. Pan Podbipięta. :(

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 21:27 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 16:40
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 18:53

POSTY        9
Czy ktoś na forum pisał o likwidacji OZ Izb Skarbowych, czy likwidacji DUS?
Mam informacje, że te instytucje zostaną zlikwidowane, a zapis art.9 ustawy o KAS to nie pomyłka.

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 21:28 przez specjalista, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 17:10
Amator

REJESTRACJA03 mar 2007, 21:56

POSTY        21

Nie rozumiem o jakich dodatkach do SC piszecie? Czy chodzi o dodatek za stopień urzędniczy? Jeżeli tak, to przecież, zgodnie ze znowelizowaną ustawą o SC, dodatki obowiązują tylko do końca 2007r.

Znowu majaki jak z ustawą o KAS. Wschodnicelniku - dla Twojej wiadomości - jesteś w błędzie, obowiązują także później.

24 maja 2007, 19:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 09:58

POSTY        95

Czy ktoś na forum pisał o likwidacji OZ Izb Skarbowych, czy likwidacji DUS ?
Mam informacje, że te instytucje zostaną zlikwidowane, a zapis art.9 ustawy o KAS to nie pomyłka.

Już larum grałem w innym topicu: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=450" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...p?showtopic=450</a>
ale nikt łezki nie uronił po OZIS...
Może po DUS-ach będą jakieś westchnienia?

Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 21:29 przez _ksu_, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2007, 20:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117

<!--quoteo(post=10333:date=24. 05. 2007 g. 11:41:name=Raptus)--><div class='quotetop'>(Raptus @ 24. 05. 2007 g. 11:41) [snapback]10333[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Wiesz, ja jestem młody z papierami, mogę iść gdzie chcę. Ale mam 50-letnie koleżanki, które sobie żyły wypruwały aby zdać ten egzamin za te parę groszy. Mężate, dzieciate babki, nie było im łatwo, niektóre specjalnie studia po to kończyły. Nie mówiąc o tym, ile wyrzeczeń je kosztowało opłacenie kursów językowych.

Hadko czytać - powiedziałby ś.p. Pan Podbipięta. :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Mógłbyś Nadir troszkę rozwinąć swoją myśl? Razi Cię postawa kobiet opisanych przez Raptusa czy sam wpis?

25 maja 2007, 06:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 121  Następna strona