Teraz jest 11 wrz 2025, 20:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 18:29

POSTY        48

Art. 36.
W razie likwidacji urzędu, w którym urzędnik służby cywilnej wykonuje pracę lub
reorganizacji tego urzędu w sposób uniemożliwiający dalsze zatrudnienie urzędnika
Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów przenosi go do innego urzędu w tej samej
lub innej miejscowości oraz zobowiązuje dyrektora generalnego tego urzędu do
wyznaczenia urzędnikowi stanowiska, uwzględniając jego przygotowanie zawodowe.

według powyższego art. 36 ustawy o słuzbie cywilnej, jeżeli likwidują lub reorganizują mój Urząd w taki sposób, że nie ma możliwości dalszego zatrudnienie mnie jako urzędnika (chodzi przecież o urzędnika służby cywilnej, a nie jakąkolwiek posadę urzedniczą, np. urzędnika KAS) Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów powinien znaleźć mi inne miejsce pracy, gdzie dalej będę mógł służyć Ojczyźnie jako urzędnik SC. :czytaj:

Przecież ta procedura została zachowana w KAS. Urzędnik dostaje propozycję w KAS, a jeśli w ciągu 10 dni jej nie przyjmie, przechodzi procedurę z art 36 ustawy o sc.

Może być tylko problem z miejscami pracy w innych urzędach. A jeśli takie miejsca się nie znajdą, to  :za2:

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 06:58 przez misiek05, łącznie edytowano 1 raz

19 maja 2007, 22:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 mar 2007, 22:31

POSTY        28
Tylko że przyjęcie posady w KAS wiąże się z odejściem ze służby cywilnej, co wg ustawy o SC nie miało mieć miejsca, bo przecież przeniesiona osoba miała zachować swój status.

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 06:59 przez Tilt, łącznie edytowano 1 raz

19 maja 2007, 22:34
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Przecież ta procedura została zachowana w KAS. Urzędnik dostaje propozycję w KAS, a jeśli w ciągu 10 dni jej nie przyjmie, przechodzi procedurę z art 36 ustawy o sc.

Może być tylko problem z miejscami pracy w innych urzędach. A jeśli takie miejsca się nie znajdą, to :za2:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

W małych miejscowościach o nowe miejsce pracy dla urzędnika SC może być problemem, ale w dużych? Najwyżej trzeba będzie dojeżdżać. Na urzędach skarbowych służba cywilna się nie kończy. Ale jedno jest pewne: nie ma żadnego  :za2:

U mnie już się martwią co będzie, jak tyle osób odejdzie i to z takich miejsc, bo odchodzą wszyscy(!) urzędnicy SC. Nawet nie chcemy tej trzykrotnej minimalnej pensji.
Zaczynają nawet rzednąć miny tych koleżanek, które w pierwszej chwili miały przeogromną satysfakcję z tego, że odbiorą nam dodatek.

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:00 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 08:22
Amator
Własny awatar

POSTY        28
Jeżeli wskażą inne miejsce pracy w ramach służby cywilnej to wszystko o.k. (oczywiście jeżeli chodzi o ustawę o SC a nie losy konkretnych osób).

20 maja 2007, 09:57
Fachowiec

POSTY        1023

Jeżeli wskażą inne miejsce pracy w ramach służby cywilnej to wszystko o.k. (oczywiście jeżeli chodzi o ustawę o SC a nie losy konkretnych osób).

Ustawa o SC nie przestaje obowiązywać i póki co nadal w niej jesteśmy. Mój NUS już wie, że odchodzimy i wie dokąd. Teraz trzeba tylko czekać jak to praktycznie zrobić.

20 maja 2007, 10:35
Amator
Własny awatar

POSTY        28
Wie i nie póki co nie powie, czy już oznajmiono, jakie konkretnie miejsca są dla was szykowane?

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:37 przez Tilt, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 12:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 18:29

POSTY        48

U mnie już się martwią co będzie jak tyle osób odejdzie i to z takich miejsc, bo odchodzą wszyscy(!) urzędnicy SC.

Ja zostaję w KAS. Większość moich kolegów/koleżanek urzędników też.

20 maja 2007, 12:48
Amator
Własny awatar

POSTY        28

Ja zostaję w KAS. Większość moich kolegów/koleżanek urzędników też.

Pinero napisał że mają proponować dla urzędników SC pracę poza KAS (w ramach SC) a Ty Michu piszesz, że zostajesz. To będzie to kwestią wyboru czy "propozycji nie do odrzucenia"? Z tego co przeczytałem w projekcie ustawy o KAS propozycję pełnomocnika można:
1.przyjąć
lub
2.odrzucić co równa się ze zwolnieniem.
Nie ma mowy o alternatywie.

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:38 przez Tilt, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 13:05
Fachowiec

POSTY        1023
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Pinero napisał że mają proponować dla urzędników SC pracę poza KAS (w ramach SC) a Ty Michu piszesz, że zostajesz. To będzie to kwestią wyboru czy "propozycji nie do odrzucenia"? Z tego co przeczytałem w projekcie ustawy o KAS propozycję pełnomocnika można:
1.przyjąć
lub
2.odrzucić co równa się ze zwolnieniem.
Nie ma mowy o alternatywie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tak jest w ustawie o KASie, ale jest jeszcze ustawa o SC. I ona nadal obowiązuje. A tam jest wyraźnie napisane, że muszą nas przenieść. I z tego skrzystamy.

My akurat wracamy i tak skąd przyszliśmy i nasz NUS już się z tym pogodził. A tam SC nadal jest. Czyli zostaną spełnione przepisy ustawy o SC. Szefowie tamtego urzędu też już mają taką świadomość.

Oczywiście nie każdy chce się przenieść i woli zostać, bo płace w innych urzedach są (będą) niższe.
Ps. jestem kobietą.

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:39 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 13:15
Amator
Własny awatar

POSTY        28

Ps. przepraszam za zmianę twojej płci.

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:39 przez Tilt, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 13:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Jeżeli jesteś USC (a tak mi wygląda) to napisz do KPRM. Mnie (w innej sprawie) udzielili informacji (oczywiście podałem swoje dane - prawdziwe!). Tobie również powinni. Daj znać jaka był odpowiedź. Najlepiej, jeżeli takie pytania wyślą wszyscy USC z US i IS. Może ktoś zobaczy, że to połowa (lub lepiej) USC? Przecież takie pytanie jest naturalne i pytającemu NICZYM nie grozi. :czytaj:

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:40 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 17:39
Fachowiec

POSTY        1023
Przecież oni dobrze wiedzą, że przynajmniej (z moich pobieżnych obliczeń) 70% USC to pracownicy skarbówki (wliczając IS, US i UKS).
Kiedyś zakładano, że będzie nas  docelowo jakieś 40 tys. Jak było 400-500 urzędników mianowanych to nikt się nie zajmował SC.
I może by tak było dalej, gdyby nie certyfikaty z rosyjskiego.  Raptem zobaczyli, że przybyło urzędników i trzeba to ukrócić. Nawet nie ze względu na dodatki, ale ilość stołków do obsadzenia.

20 maja 2007, 17:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo
A ja się śmieję z tych certyfikatów sowietskich. Może lepiej podszkolić się z innego języka i powiedzieć np.: Auf Wiedersehen!!!

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 07:40 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

20 maja 2007, 20:55
Fachowiec

POSTY        1023

A ja się śmieję z tych certyfikatów sowietskich.

Dlaczego?
Był wymóg certyfikatu to porobili. Czy zawsze trzeba iść pod górkę? Raz było z górki i wiele osób skorzystało.

20 maja 2007, 21:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 121  Następna strona