Miejmy nadzieję, że nie trzeba będzie za długo czekać. Na szczęście moja amnezja nadal obejmuje odpowiedzi na większość pytań Z nielicznych, które pamiętam, ok. połowę mam na pewno źle. Ale że pamiętam niewiele, to jest jeszcze jakaś szansa. Z drugiej strony nie chcę za długo myśleć, że może jednak się udało, bo jak się jednak nie uda, to będzie cholernie przykro. W sumie... DAWAĆ WYNIKI! JUŻ!
05 lip 2012, 09:06
Re: Gimnastyka umysłu
Miejmy nadzieję, że nie trzeba będzie za długo czekać. Na szczęście moja amnezja nadal obejmuje odpowiedzi na większość pytań Z nielicznych
,
Ja mam amnezję do tej pory Nie pamiętam pytań, ani odpowiedzi Zrobili nam wodę z mózgu.
Ostatnio edytowano 05 lip 2012, 10:11 przez karolaaa, łącznie edytowano 1 raz
05 lip 2012, 10:10
Jak patrzę na spis pytań, to coś tam sobie przypominam, ale przy większości za choinkę nie mogę sobie przypomnieć jak odpowiedziałam. I potem się okazuje, że pamiętam tylko jedno pytanie, a zagadnienie pojawiło się w dwóch różnych...
05 lip 2012, 14:03
a ja wszędzie ostatnio widzę Libor i Wibor (oczywiście ze zwykłego braku zainteresowania rynkami finansowymi zaznaczyłam ten pierwszy)
05 lip 2012, 20:10
Moja alma mater odebrałaby mi dyplom, gdybym nie zaznaczyła WIBORu, ale fakt faktem, te pytanka potrafią zaskoczyć. To w sumie pierwszy raz od studiów, kiedy przydały mi się wiadomości z nich Wydaje mi się poza tym, że nawet nie było odpowiedzi LIBOR tylko LIBER albo jakoś inaczej zniekształcone. No, do wyboru był też NASDAQ A z DAXem typowałam D jak Deutsche stąd Frankfurt.
06 lip 2012, 10:22
do wyboru był: LIBOR i WIBID, a NASDAQ był przy indeksach giełdowych, tam był też NIKKEI
06 lip 2012, 10:32
DUFUS, ja mam wrażenie ostatnio, że każdy z nas pisał inny egzamin Spierać się nie będę, bo dopóki nie opublikują pytań, to się nie dowiemy, komu się dobrze wydaje Ale nadal obstawiam, że był WIBOR i zniekształcony LIBOR, a pytanie dotyczyło stopy pożyczek międzybankowych w Polsce. Może zrobili jakieś różnice w wersjach testów w tym roku (poza zmianą kolejności pytań)?
06 lip 2012, 12:44
yasi
DUFUS, ja mam wrażenie ostatnio, że każdy z nas pisał inny egzamin Spierać się nie będę, bo dopóki nie opublikują pytań, to się nie dowiemy, komu się dobrze wydaje Ale nadal obstawiam, że był WIBOR i zniekształcony LIBOR, a pytanie dotyczyło stopy pożyczek międzybankowych w Polsce. Może zrobili jakieś różnice w wersjach testów w tym roku (poza zmianą kolejności pytań)?
hmm.. też powoli zaczynam podejrzewać, że pytania były przemieszane. U mnie w grupie B było na pewno do wyboru: LIBER, WIBID, WIBOR i NASDAQ. W pytaniu z DAXem nie patrzyłam nawet na inne odpowiedzi, bo wiedziałam, że to Frankfurt (nie, nie jestem wszechnicą - to pytanie po prostu było w latach ubiegłych )
06 lip 2012, 13:25
Przemieszane na pewno były, ale jak piszesz o tym, że do wyboru był NASDAQ, WIBOR, WIBID i LIBER, to odpowiedzi w obu wersjach były chyba takie same, bo trzy z nich pamiętam. LIBER mnie rozwalił na egzaminie jeszcze MEZA brakowało Miałam wersję A (teraz, jak to napisałam, to straciłam pewność że A )
06 lip 2012, 13:38
Macie pojęcie co się stało z materiałami ze skrzynki na wp?wszystkie zniknęły!
06 lip 2012, 13:39
komornik12
Macie pojęcie co się stało z materiałami ze skrzynki na wp?wszystkie zniknęły!!
Najwyraźniej ktoś, kto był Użytkownikiem/założycielem skrzynki albo autorem materiałów - po prostu je usunął. Szkoda tylko, że wcześniej nie powiedział, że nosi się z takim zamiarem, bo można by sobie wszystko ściągnąć . Część materiałów jeszcze jest, w części "aktówka". Ja część materiałów mam w domu, mogę wrzucić, o ile będą jeszcze potrzebne
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
06 lip 2012, 13:41
a gdzie te materiały były lub jak się do nich dostać, może trochę za późno ale warto poczytać na przyszły rok
06 lip 2012, 16:10
Uczennica84
komornik12
Macie pojęcie co się stało z materiałami ze skrzynki na wp?wszystkie zniknęły!!
Najwyraźniej ktoś, kto był Użytkownikiem/założycielem skrzynki albo autorem materiałów - po prostu je usunął. Szkoda tylko, że wcześniej nie powiedział, że nosi się z takim zamiarem, bo można by sobie wszystko ściągnąć strzel===] . Część materiałów jeszcze jest, w części "aktówka". Ja część materiałów mam w domu, mogę wrzucić, o ile będą jeszcze potrzebne B)))
Ja byłam założycielem, ale na pewno nic nie usunęłam. W końcu nie po to ją zakładałam żeby potem usuwać. Niestety każdy kto miał login i hasło mógł je usunąć, np. ktoś kto został usunięty z tego forum Przykro mi, że to nie wypaliło Też postaram się wrzucić to co mam, tylko w moich opracowaniach jest niestety sporo przejęzyczeń, literówek i drobnych błędów (pisałam je czasem późno w nocy), ale np. mam tabelki z różnymi zestawieniami, w których raczej błędów nie ma.
06 lip 2012, 16:56
Kto wie, kiedy w tamtym roku opublikowali pytania z odpowiedziami?