Hmm, czyżbym była pierwsza?:)
edit: Uczennica84 mnie ubiegła
No dobra, maje wrażenia:
- test umiejętności.... nie był bardzo trudny. oczywiście nie znaczy to, że zrobiłam wszystko (bo nie zastosowałam się do rad forum i niepotrzebnie pisałam odpowiedzi na brudno, zamiast od razu do arkusza odpowiedzi

)
dużo analogii się powtarzało (dzięki Ci forum za wrzucane materiał!) oczywiście była ta z akordem/syntonią

, z nowych były
władza biznes
polityka (zysk?)
iskra siew
ogień (zboże/plon?)
- test wiedzy wiadomo: był trudny
najbardziej zastrzeliło mnie pytanie "na szczycie trójkąta weimarskiego Polska podjęła decyzję o: poparciu dla utworzenia państwa palestyńskiego i cofnięciu się Izraela do granic z 1967/ braku poparcia dla..."?
z innych które sprawiły mi trudność:
- gdzie są publikowane orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego dotyczące rozporządzeń ....
- kto płaci składkę na ubezpieczenie wypadkowe (płatnik)
- nieograniczony obowiązek podatkowy (obywatel polski mający miejsce zamieszkania w PL)
- kto może wydawać rozporządzenia (przewodniczący KIE? Prezes UKE? minister w kancelarii prezydenta?)
- kto rozstrzyga spory pomiędzy ministrem a ...?
- jaka informacja nie znajduje się w ustawie budżetowej: wysokość składki na Fundusz Pracy czy przewidywana wysokość wynagrodzeń w sektorze przedsiębiorstw?
- czy pracownik może wypowiedzieć umowę o pracę w czasie urlopu?
- instytucja certyfikująca
i jeszcze parę innych
a z pytań na które znałam odpowiedzi (albo mi się tak wydaje

)
- przewidywana inflacja w ustawie budżetowej na 2012 r
- wzrost PKB w 2011
- statystyczny wiek mężczyzn
- pakt fiskalny
- czego dotyczy konflikt z Litwą
- co to jest benchmarking
- definicja przetargu ograniczonego
- czy można usunąć dane osobowe bez zgody zainteresowanego
- NGO (Skrót od non-goverment organisation czyli organizacje pozarządowe
- stopa bezrobocia młodzieży wg BAEL
Jeżeli w zeszłym roku do mianowania wystarczyło 120 pkt, to szacuję że jestem na tej granicy. Czy się uda?
A teraz: urlop