Ja dla odmiany siedzę dzisiaj w necie, a dokładnie na stronie ministerstwa pracy i polityki społecznej. I czytam co tam piszą o składkach, o różnych programach itp. Jak dla mnie jest to ministerstwo z jedną z przystępniejszych stron, w odróżnieniu do MSZ albo MF.
____________________________________ nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej:))
11 cze 2012, 14:51
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Cytrynko - bardzo się z Tobą zgadzam w kwestii "coraz mniej umiem" (ma tak samo) ale nie odpuszczaj ani Unii, ani budżetu! Wystarczy przeczytać oba traktaty ustanawiające Unię (zaktualizowane oczywiście) i wynotować najważniejsze rzeczy. zresztą - wrzuciłam na gimnastykę 6 pytań, opracuję więcej.
Z budżetu polecam czytanie Wieloletniego Planu Finansowego i/lub Programu Konwergencji i/lub uzasadnienia do ustawy budżetowej - oczywiście nie chodzi o to, żeby zapamiętać wszystko, ale przeczytanie tych dokumentów pomaga zapamiętać te najważniejsze dane!
11 cze 2012, 17:44
No i proszę: Liczba kont w systemie: 2446, w wczoraj było 2445
Aktualnie w KSAP znajduje się 2048 zgłoszeń.
13 cze 2012, 09:30
Zapewne sporo osób jest zainteresowanych ilością absolwentów KSAP. 31 sierpnia 2011 roku słuchacze XXI Promocji Stanisław Konarski opuścili mury KSAP. Podczas uroczystej ceremonii 34 absolwentów otrzymało dyplomy. W lutym 2012 r. KSAP opuściła XXII promocja – „Ryszard Kaczorowski". Jedynie 35 absolwentów.
14 cze 2012, 09:07
Ja otrzymałam informację z Departamentu Służby Cywilnej KPRM o 71 wnioskach absolwentów KSAP o mianowanie!
14 cze 2012, 12:10
Cześć, jedzie ktoś z Lublina zorganizowanym transportem na ten egzamin?
14 cze 2012, 13:15
Pytanie z innej beczki - czy ktoś ma jeszcze status "zgłoszenie jest w KSAP"? Czy już wszyscy mają akceptację? Trochę mnie to już wkurza, bo wyjazd za dwa tygodnie, kawał do dojazdu, a nawet sobie biletów nie mogę rezerwować, bo nie wiem czy mnie przyjmą. Na nocleg już i tak wydałam, najwyżej stracę. Ale dojazd pochłonie mi prawie dwie stówy, więc wolałabym wiedzieć, czy jadę, czy nie...
14 cze 2012, 13:54
Ja mam ciągle status "dokumenty wpłynęły", przy czym to jest status już po uzupełnieniu przeze mnie braków we wniosku:
14 cze 2012, 14:06
Yasi ja też mam ciągle status: Zgłoszenie jest w KSAP.
14 cze 2012, 14:35
Moje dokumenty też są w KSAP. w razie braków mam siedem dni na uzupełnienie, więc powinni chyba już kończyć to weryfikowanie, bo czas nagli.
14 cze 2012, 15:45
Dzisiaj dostałem meila o następującej treści:
Szanowna Pani/ Szanowny Panie, W związku z przesłanym do Krajowej Szkoły Administracji Publicznej zgłoszeniem do postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2012 r. informujemy, że zgłoszenie jest wypełnione prawidłowo i jest kompletne. Status Pani/ Pana zgłoszenia w Internetowym Systemie Zgłoszeń zostaje zmieniony z 'W KSAP' na 'Zaakceptowane'.
Jednocześnie informujemy, że postępowanie kwalifikacyjne w służbie cywilnej będzie przeprowadzone w dniu 30 czerwca 2012 r. w Centrum Targowo-Konferencyjnym MT Polska, przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Postępowanie kwalifikacyjne w służbie cywilnej Biuro do spraw organizacji postępowań w służbie cywilnej Krajowa Szkoła Administracji Publicznej tel. 48 (0) 22 6080127 - 131 email: postepowanie@ksap.gov.pl
List ten został wygenerowany automatycznie.
Dodam, że moje zgłoszenie zostało zaakceptowane już dawno.
14 cze 2012, 15:54
Tomku, ja dziś dostałam tego samego meila jak Ty, i to już po raz drugi (pierwszy dostałam dwa tygodnie temu). Widocznie automat im fiksuje przy tak dużej ilości osob
Nie mam dostępu do maila ale właśnie sprawdziłam konto na stronie KSAP-u i moje zgłoszenie zmieniło statut na: Zgłoszenie jest zaakceptowane. Wychodzi na to że zbiorowo akceptują zgłoszenia.