wyjaśnienie: 1) w każdym wierszu jest jedna figura bez czarnej kropki, jedna figura z kropką nad linią i jedna z kropką pod linią; w ostatnim wierszu brakuje kropki nad linią 2) linie w wierszach tak jakby obracają się zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara, więc kolejna linia będzie miała końce skierowane w dół
odpowiedź 6
Popieram Rozrysowałam sobie to i podobnie jak Nihiru widzę zależność, jeżeli chodzi o "ruch" kropki, jak i "ruch" linii Tyle tylko, że Użytkownik był szybszy ode mnie
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
05 cze 2012, 14:00
Re: Gimnastyka umysłu
Na 200% odpowiedź
6
____________________________________ "Dobry los nie jest sprzymierzeńcem bezczynnych".
05 cze 2012, 15:20
I według mnie
6
05 cze 2012, 16:16
Na dobranoc
Załącznik:
tab-1.jpg
Załącznik:
tab-2.jpg
Załącznik:
tab-3.jpg
Załącznik:
tab-4.jpg
Załącznik:
tab-5.jpg
Załącznik:
tab-6.jpg
Załącznik:
tab-7.jpg
Załącznik:
tab-8.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
kolejne odpowiedzi: 1 2 1 6 2 2 4 d mała poprawka do zadania nr 1 - w tym zadaniu chodzi o sumowanie tych wypustek (a przynajmniej tak mi się wydaje), wypustki wewnątrz koła są na minus, w pierwszej linii mam 4+(-2)=2, w drugiej -1+5=4, a w ostatniej 2+2= 4, czyli odpowiedź nr 1
Ostatnio edytowano 06 cze 2012, 07:04 przez Tomek8484, łącznie edytowano 3 razy
ja zaznaczyłam 2, ale po namyślę dochodzę do wniosku że 1 jest tą właściwą odpowiedzią
06 cze 2012, 07:10
na 100% odp 1 dlaczego?
4 - 2 = 2 -1+5= 4 2 + 2 = 4 to ze trójkąciki są wewnątrz to stawiamy minus a jak są na zewnątrz to plusik ilość to cyfry ufff zajęło mi to trochę, ale myślę, że dobrze
06 cze 2012, 07:19
no właśnie w pierwszej chwili myślałam że zasada jest "w każdym wierszu są dwie figury "na zewnątrz" i jedna "do wewnątrz"" trzeba uważać