Teraz jest 10 wrz 2025, 09:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
I co dał coś ten kurs?

04 cze 2012, 14:51
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
1879 :stop:  4 czerwca godz 20:37 cosik czuje, że 2 tysiaki pękną w tym roku :(

04 cze 2012, 19:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2011, 20:35

POSTY        5
Nadir                    

Moim zdaniem gdyby 90% osób zaznaczyło a) ręce, to wszystkie one miałyby przyznane punkty, natomiast te 5,6 czy 8 %, które zaznaczyłyby tę poprawną odpowiedź (powiedzmy "płuca") to te osoby nie otrzymałyby punktów. Mogę domniemywać, że gdyby było pytanie: ile jest 2+2 i ponad 50% odpowiedzi była "5", to wszystkie te osoby miałyby punkty. Taka jest podobno filozofia tych testów: wstrzelić się w większość. Wiem po sobie: "wychodziło mi" ponad 90%, a "wyszło" 64... Widać nie można odstawać od większości. Ani na minus, ani na plus.

Oj, myślałem, że Szanowny Administrator, któremu zresztą mnóstwo dużo wszyscy zawdzięczamy na tym forum :brawa: , myśli trochę poważniej;-) Tymczasem to brzmi jak typowa okołoegzaminacyjna teoria spiskowa. Te testy są sprawdzane machinalnie wg klucza i żaden egzaminator nie przejmuje się pierdołami typu: "inna odp tu też pasuje" (wiekszosc nawet nie czyta polecen przy sprawdzaniu) to sa normalni ludzie, kazdy chce jak najszybciej odwalić swoją partię do sprawdzenia - co też robi. A nie jakieś wspólne narady i uśrednianie wyników, nie dajcie sie zwariowac :rolleyes:

04 cze 2012, 21:26
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
no to w takim razie wytłumacz mi dlaczego osoby, które zdały i które nie rozwiązały wszystkiego, szczególnie tabelek, osiągnęły 60 pkt?

04 cze 2012, 21:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
Ja w zeszłym roku uzyskałem 60 punktów, a nie zrobiłem wszystkich tabelek. Moim zdaniem każda część (słowa, obrazki, tablice, tabele) oceniana jest oddzielnie i maksymalną ilość punktów z każdej części otrzymuje się po przekroczeniu pewnego progu (określającego - można tak powiedzieć - ponadprzeciętne umiejętności)  - ale to tylko moje zdanie. Ważne, żeby odpowiednio rozłożyć czas, tj. żeby go wystarczyło na każdą część. Warto się przyłożyć do sprawdzianu umiejętności, ja dzięki tym 60 punktom osiągnąłem miejsce w pierwszej 30. Dodam, że zdawałem pierwszy raz. Poza tym, nie przejmujcie się ilością kandydatów. Trzeba działać tak, aby samemu osiągnąć jak najlepszy wynik i nie oglądać się na innych. Głowa do góry i powodzenia!

05 cze 2012, 07:54
Znawca

REJESTRACJA11 sty 2010, 08:40

POSTY        231
Rysiozklanu                    

Ja w zeszłym roku uzyskałem 60 punktów, a nie zrobiłem wszystkich tabelek. Moim zdaniem każda część (słowa, obrazki, tablice, tabele) oceniana jest oddzielnie i maksymalną ilość punktów z każdej części otrzymuje się po przekroczeniu pewnego progu (określającego - można tak powiedzieć - ponadprzeciętne umiejętności)  - ale to tylko moje zdanie. Ważne, żeby odpowiednio rozłożyć czas, tj. żeby go wystarczyło na każdą część. Warto się przyłożyć do sprawdzianu umiejętności, ja dzięki tym 60 punktom osiągnąłem miejsce w pierwszej 30. Dodam, że zdawałem pierwszy raz. Poza tym, nie przejmujcie się ilością kandydatów. Trzeba działać tak, aby samemu osiągnąć jak najlepszy wynik i nie oglądać się na innych. Głowa do góry i powodzenia!

Słowa, obrazki, tablice, tabele. Myślałam, że na teście umiejętności są 3 części - słowa, tablice typu Ravena i tabele, o jakie obrazki jeszcze chodzi?
Czy te tablice typu Ravena były tak trudne jak niektóre te na forum, jak to oceniasz?

05 cze 2012, 08:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
3 części, zapędziłem się - pisząc obrazki miałem na myśli figury w tablicach :)

05 cze 2012, 09:45
Zaawansowany

REJESTRACJA07 cze 2011, 07:16

POSTY        77
Niestety tablice Ravena są trudniejsze niż tutaj

05 cze 2012, 20:03
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Mutor                    

Oj, myślałem, że Szanowny Administrator, któremu zresztą mnóstwo dużo wszyscy zawdzięczamy na tym forum :brawa: , myśli trochę poważniej;-) Tymczasem to brzmi jak typowa okołoegzaminacyjna teoria spiskowa.
Te testy są sprawdzane machinalnie wg klucza i żaden egzaminator nie przejmuje się pierdołami typu: "inna odp tu też pasuje" (wiekszosc nawet nie czyta polecen przy sprawdzaniu) to sa normalni ludzie, kazdy chce jak najszybciej odwalić swoją partię do sprawdzenia - co też robi

Teoria spiskowa oczywiście nie, ale nie jest to sprawdzanie machinalnie wg klucza, tak jak w teście wiedzy na zasadzie: odpowiedź prawidłowa - błąd. Machinalnie można sprawdzić poprawność odpowiedzi typu: a, b, c, d, ale już nie tabelek. To są testy psychologiczne rządzące się swoimi prawami. A dokładnego klucza nikt ze zdających do dzisiaj nie poznał.

Mutor                    

. A nie jakieś wspólne narady i uśrednianie wyników, nie dajcie sie zwariowac :rolleyes:

Nie wspólne narady, ale system "uśredniania wyników" wynika z informacji jakie otrzymały  osoby odwołujące się od wyników i sprawdzające swoje prace. Poczytaj sobie posty bodajże z września-października 2009.
Ale jeśli masz rację:
elizabeta82                    

no to w takim razie wytłumacz mi dlaczego osoby, które zdały i które nie rozwiązały wszystkiego, szczególnie tabelek, osiągnęły 60 pkt?
:D

visavi                    

Niestety tablice Ravena są trudniejsze niż tutaj

Nie powiedziałbym. Tutaj są wrzucane przykłady tablic 3x3 i 6-8 propozycji odpowiedzi, na teście są 2x2 i 4 propozycje.

05 cze 2012, 20:51
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Udało się, trzy dni mi to zajęło, ale przebrnęłam przez cały wątek.
Pozdrawiam wszystkich mianowanych i już-prawie-mianowanych (bo najważniejsze jest pozytywne podejście :) ).
Zastanawiałam się nad egzaminem aż do końca maja, bo 5 stów to istotna kwota w moim budżecie... Ale się zdecydowałam i teraz poświęcam popołudnia i weekendy na czytanie. Mam dość wyczerpujący i pracochłonny system - czytam i jednocześnie robię notatki z tego co wydaje mi się ważne. Wiadomo - mogę się mylić :) ale łatwiej będzie czytać zeszyt 16-kartkowy na 3 ustawy niż ok. 15 pełnych ustaw po raz drugi, tym bardziej, że czasu już niewiele.
Czy jest ktoś z Wlkp kto wybiera się w tym roku?

06 cze 2012, 11:44
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
:stop: Aktualnie w KSAP znajduje się 1993 zgłoszeń. :mur:

06 cze 2012, 14:22
Zaawansowany

POSTY        64
Wolę się przejmować własną wiedzą niż liczbą zdających. Przypuszczam, że w kolejnych latach niższa nie będzie. Trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, że konkurencja będzie spora. Czuję się trochę, jakbym znów miała zdawać na studia... Ale jakoś mnie to nie zniechęca :) Jeśli w tym roku będę za słaba, żeby zmieścić się w limicie, to poprawię się w następnym, trudno.

06 cze 2012, 16:55
Zaawansowany

POSTY        64
Z ciekawości zalogowałam się przed chwilą i było 2009 zgłoszeń. Właśnie rozkminiam województwo, powiat i gminę. Na szczęście przynajmniej fragment o oświadczeniach majątkowych jest mi dobrze znany, więc trochę łatwiej. Jutro finanse publiczne albo zamówienia - jeszcze nie wiem, co lepsze na pierwszy ogień... I przepraszam za posta pod postem, ale nie widziałam możliwości edycji poprzedniego. Czyżby znikała po określonym czasie?

06 cze 2012, 18:26
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Jest już 2009 zgłoszeń!

06 cze 2012, 21:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415 ... 840  Następna strona