czy już może ktoś rozpracował jak dojechać do miejsca egzaminu, tzn. jaka stacja i ile trzeba kroków podejść (czemu ma służyć zmiana miejsca egzaminu?) Podajcie jakąś informację, Warszawka jest mi jeszcze bardzo obca
27 maja 2012, 21:13
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
nowiutki
czy już może ktoś rozpracował jak dojechać do miejsca egzaminu, tzn. jaka stacja i ile trzeba kroków podejść (czemu ma służyć zmiana miejsca egzaminu?) Podajcie jakąś informację, Warszawka jest mi jeszcze bardzo obca
zmiana miejsca egzaminu związana jest z Euro (w poprzednim miejscu egzaminowania będzie centrum dla dziennikarzy). Nowe miejsce jest znacznie oddalone od poprzedniego. Najlepiej wejdź na jakdojade.pl i tam sprawdź połączenia. Chociaż na czas Euro strasznie zmieniają rozkłady więc lepiej sprawdzaj już w czerwcu po rozpoczęciu mistrzostw. Wtedy będą najbardziej aktualne.
27 maja 2012, 21:35
nowa
Powracając do problematyki kobiet ...
Zdała egzamin mając 2 dzieci i zero czasu na naukę w pracy. Wracałam do domu, przygotowywałam obiad, odrabiałam lekcje z córką i jak już ... dzieci zasnęły, tak około godziny 22 zaczynałam się uczyć. Tak wyglądał maj i czerwiec. Zdałam. Nawet mając dom i dzieci, jeśli się tylko chce, da się radę.
Śledziłam uważnie forum i pamiętam, że jesteś po prawie (co nie jest bez znaczenia, mózg inaczej pracuje i trawi akty prawne, dla mnie to jest po prostu nudne) i zdawałaś 2 x, nie załapując się minimalnie w limit. Mam oczywiście nadzieję, że mi się uda za którymś razem. Damy radę!
27 maja 2012, 21:49
Testowałem w weekend testy-prawnicze i arslege. Muszę przyznać, że rozwiązywanie testów to dobre uzupełnienie dla czytania ustaw, po pierwsze utrwala się wiedzę a po drugie zwraca się uwagę na coś co przy czytaniu jest pomijane. Na arslege jest też przygotowany z myślą o egzaminie urzędnika, ale jak dla mnie to jest w nim za dużo pytań z UE i to o takiej tematyce i stopniu szczegółowości, której nie spotkałem na żadnym teście ministerialnym. Trochę przerost formy nad treścią chyba.
28 maja 2012, 07:04
Ile osób z Łodzi wybbiera się na egzamin?
28 maja 2012, 08:39
Ja wybieram się z Łodzi. Oczywiście o ile moje zgłoszenie zostanie zaakceptowane Tylko nie wiem czy wybrać się już w piątek czy skoro świt w sobotę.
28 maja 2012, 08:52
ja też czekam na akceptację i tylko mnie to oczekiwanie stresuje....i też nie wiem, czy jechać w piątek czy w sobotę rano. Troche mnie martwią nasze pociągi, bo one czasami są mało punktualne
28 maja 2012, 09:03
Jest już 1000 zgłoszeń w KSAP
28 maja 2012, 17:18
własnie też to zauważyłam... ciekawe ile dobije przez najbliższe kilka dni...
28 maja 2012, 17:21
Tomek8484
No dokładnie przekroczyliśmy magiczny 1000, jestem ciekawa czy będzie więcej chętnych niż w zeszłym roku
28 maja 2012, 19:15
i 2300 założonych kont!
28 maja 2012, 19:30
Większa będzie satysfakcja z otrzymanego mianowania przy takiej silnej konkurencji, a z drugiej strony gorycz porażki też nie będzie taka straszna. Przecież lepiej mówić, że przy takiej konkurencji...
28 maja 2012, 19:53
Tomek8484
W tamtym roku 29 maja było coś około 791 zgłoszeń. Moim zdaniem będzie spokojnie ponad 2000 zdających, to jedyna okazja kiedy sami możemy przyznać sobie podwyżkę i ja z tego z chęcią skorzystam
Jeszcze jedno pytanko, obecnie mam: "Status zgłoszenia: Zgłoszenie jest w KSAP". Czy powinno zmienić się to na: Zgłoszenie zaakceptowane ?
28 maja 2012, 19:56
Jeszcze jedno pytanko, obecnie mam: "Status zgłoszenia: Zgłoszenie jest w KSAP". Czy powinno zmienić się to na: Zgłoszenie zaakceptowane ?