Przy próbie wyszukania dokumentów elektronicznych do weryfikacji wyskakuje komunikat: "nie udało się blokowanie rekordów", to coś u mnie może być czy ogólnie VIES coś niedomaga?
Pozdrawiam
u mnie wystąpił też ten problem. Zniknął ok godz. 9
26 kwi 2012, 17:42
Re: VIES
mam pytanko z innego sortu co robicie z podmiotami podwyższonego ryzyka?
25 maja 2012, 18:39
U nas do jednego daliśmy już wniosek o kontrolę bo zaczęliśmy dostawać z innych us wnioski o przeprowadzenie kontroli krzyżowych. Tym bardziej, że to jest podatnik, który kilka razy zmieniał us.
29 maja 2012, 06:44
U nas ten podmiot podwyższonego ryzyka to osoba fiz. która właśnie rozpoczęła działalność. Zarejestrowała się do VAT i jednocześnie do VAT-UE. I co mam niby monitorować? Nic z nią nie robię na razie. Przy okazji wprowadzania ocen ryzyka w VIES w momencie wyboru np. spółki z o.o. jest w nawiasie ( spółka z o.o. OSP) lub ( spółka z o.o. BOSP) . Co to znaczy?
30 maja 2012, 19:36
My też nie wiemy co oznaczają te skróty.
A co głównie powoduje w Waszych US, że podmioty przekraczają magiczną liczbę punktów 10?
31 maja 2012, 06:31
OSP i BOSP dotyczy podmiotów, które mają (OSP) lub nie mają (BOSP) osobowość prawną. takie dane powinny być w bazie Poltax w zakładce dot. danych rejestracyjnych.
31 maja 2012, 08:25
A kiedy sp. z o.o. nie ma osobowości prawnej - kiedy jest w organizacji?
01 cze 2012, 06:59
Oświadczenie podatnika: "W ramach wewnątrzwspólnotowej dostawy towarów dokonywane były jedynie zakupy" ...
01 cze 2012, 12:22
novi
A kiedy sp. z o.o. nie ma osobowości prawnej - kiedy jest w organizacji?
bardzo dobre pytanie. też jestem ciekaw odp.
02 cze 2012, 15:04
Kodeks spółek handlowych: "Art. 12. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w organizacji albo spółka akcyjna w organizacji z chwilą wpisu do rejestru staje się spółką z ograniczoną odpowiedzialnością albo spółką akcyjną i uzyskuje osobowość prawną. Z tą chwilą staje się ona podmiotem praw i obowiązków spółki w organizacji".
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
02 cze 2012, 18:59
Co Wy na to, że do obowiązków osób kontaktowych wg ost. Zarządzenia wpisano "wprowadzanie i zatwierdzanie VAT-UE i VAT-UEK"?
08 cze 2012, 09:23
nic nowego. robię to od samego początku
08 cze 2012, 09:29
espina
nic nowego. robię to od samego początku
ja też . Na początku pracy na tym stanowisku dałem raz do wprowadzenia i efekty były opłakane.
08 cze 2012, 09:35
u nas kilkakrotnie wprowadzali operatorzy. ale zatwierdzać i tak musiałam, więc... biorąc pod uwagę, że