Mam pytanie do osób zdawających w poprzednich latach: w KSAP są 373 zgłoszenia, jak wiadomo za dwa tyg. upływa termin... czy to oznacza, że tych zgłoszeń może być mniej niż w zeszłym roku o tej porze...? Dodam, że np. ja jeszcze się nie zgłosiłam, ale najprawdopodobniej zrezygnuję... zbyt wiele miałabym do przerobienia przez ten m-c... a może warto jeszcze powalczyć...?
15 maja 2012, 10:43
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
a przepraszam-sprawdziłam na str.ok. 369 tego topiku, że zgłoszenia narastają lawinowo również na początku czerwca, w końcu KSAP ma czas na rejestrację..
15 maja 2012, 10:47
asiapw
Mam pytanie do osób zdawających w poprzednich latach: w KSAP są 373 zgłoszenia, jak wiadomo za dwa tyg. upływa termin... czy to oznacza, że tych zgłoszeń może być mniej niż w zeszłym roku o tej porze...? Dodam, że np. ja jeszcze się nie zgłosiłam, ale najprawdopodobniej zrezygnuję.... zbyt wiele miałabym do przerobienia przez ten m-c.... a może warto jeszcze powalczyć...?
Ja też się jeszcze nie zgłosiłam i bardzo często zastanawiam, czy to zrobić, ale chyba jednak mimo tego, że wątpię w sukces tegoroczny, to potraktuję to jako inwestycje w następny rok. Bo tak trochę myślę, że jeśli w tym roku odpuszczę, to za rok sytuacja się powtórzy, znowu zacznę myśleć za poźno itd, a tak to dostanę wiadomość, że jednak trzeba się zacząć uczyć wcześniej, albo w ogóle jeśli będzie totalna porażka i mało punktów, to uznam, że to nie dla mnie i szkoda kolejnych nerwów i kasy. Jest jeszcze mimo wszystko sporo czasu.
15 maja 2012, 13:15
Nie chciałbym być "złym prorokiem" ale sytuacja jak dotychczas jest podobna do zeszłorocznej, około 15 maja też było poniżej 400 zgłoszeń a na początku czerwca okazało się że zgłoszeń było niespełna 1800 - wszystko się okaże w pierwszym tygodniu czerwca. Ja obstawiam ponad 1700
15 maja 2012, 15:42
misia2514
Nadir, Czytając posty wywnioskowałam, że jesteś miły, uczynny i na każde pytanie dajesz dobrą radę. A tu - proszę: chyba jednak jest zupełnie inaczej . Szkoda. Już zaczynałam wierzyć w ludzi.
Przepraszam, że trochę Cię upokorzyłem - nie zrobiłem tego złośliwie. Gdyby to było kilka literówek, to poprawiłbym (tak jak dość często to robię, choć nie muszę, a co pochłania czas...), ale przyznasz: to niechlujnie napisany post. I chyba też przyznasz, że sama sobie jesteś winna: rejestrując się potwierdziłaś znajomość regulaminu: Punkt 7. Bezwzględnie należy unikać „literówek” oraz błędów ortograficznych i stylistycznych. Pamiętaj o sprawdzeniu i stosowaniu polskich znaków diaktrycznych!
Ponieważ ktoś inny już dał Ci ostrzeżenie, to usunę te zaczerwienienia. Przepraszam, ale literówek już nie będę poprawiał...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 maja 2012, 21:22
Tomek8484
mam takie pytanie do osób, które wysłały już zgłoszenie do KSAP: ile czekaliście na potwierdzenie, że wasze zgłoszenie wpłynęło i wszystko jest ok?? bo ja wysłałem tydzień temu i jak na razie zero informacja, a do Warszawy raptem 200 km :mellow:
Witam, Zgłoszenie wysłałam w piątek - 11 maja priorytetem, za potwierdzeniem odbioru. Wczoraj - wtorek 15 maja - dostałam informację, że moje zgłoszenie wpłynęło ale nie nadmienili, czy wszystko w nim jest ok .
Ilość zgłoszeń: 422
Pozdrawiam
PS: NADIR - przeprosiny przyjęte, ale kobiety takich czynów nie zapominają. "Trochę"-to za mało powiedziane. Mam nadzieję, że Nasze relacje od tej pory będą w miarę "poprawne" ?
Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 06:36 przez misia2514, łącznie edytowano 3 razy
16 maja 2012, 06:28
Raczej nie ma co liczyć, że chętnych będzie tylko 500, w moim odczuciu będzie to jakieś 1500-2000. Zastanawia mnie podejście części osób, które mówią że podchodzą do egzaminu, ale raczej nie uzyskają mianowania. Jakkbym miał takie podejście to bym sobie odpuścił, pieniądze przeznaczył na przyjemniejsze rzeczy i nie siedział popołudniami i w wolne nad ustawami. Ja uczę się aby zdać, a to czy się uda to już inna kwestia. Pozdrawiam wszystkich uczączacych się
Witam, Zgłoszenie wysłałam w piątek - 11 maja priorytetem, za potwierdzeniem odbioru. Wczoraj - wtorek 15 maja - dostałam informację, że moje zgłoszenie włynęło ale nie nadmienili, czy wszystko w nim jest ok .
ja też wczoraj dostałem takie potwierdzenie, tyle że ja wysłałem 8 dlatego miałem małe obawy
16 maja 2012, 06:32
Nie mogę przebrnąć przez Ustawę o Finansach Publicznych i Zamówieniach . Mam wrażenie, że nie dam rady przekartkować tego , bo o nauczeniu to nie wspominam .
16 maja 2012, 07:02
Aktualnie w KSAP znajduje się 422 zgłoszeń, a dopiero 16 maja.
16 maja 2012, 08:52
Rok temu 18 maja było 396 zgłoszeń - zobaczymy jak będzie w tym roku, ale wygląda na to że będzie sporo więcej.
16 maja 2012, 09:38
Może będzie mniej ......
16 maja 2012, 09:49
misia2514
Witam wszystkich, jestem nowicjuszem na forum więc wybaczcie potknięcia. Od 2 miesięcy czytam posty i szczerze mówiąc teraz zaczynam się bać. Do egzaminu podchodzę I raz i szczerze mówiąc, zaczynam się zastanawiać czy był to dobry pomysł - zgłoszenie się do postępowania kwalifikacyjnego. Co do formy nauki to ja przyjęłam metodę: ustawy przeczytać raz zaznaczając co uważam za najważniejsze, a po przerobieniu "wszystkiego"(czytaj: tego co się da przerobić) - będę czytać tylko to co zaznaczone markerem. Co do testu umiejętności - szczerze mówiąc jeszcze nie zajrzałam do "GIMNASTYKA UMYSŁU" ale z tego co robiłam, to tablice nie sprawiają mi trudności, jednak przerażają mnie zestawienia słowne. Czasem słowa są z kosmosu :( . Nie robiłam jeszcze tabelek - o których wspominacie tak często i "klas" ale mam nadzieje że może w przyszłym tygodniu ... Póki co nie mogę przebrnąć przez Ustawę Finanse Publiczne, a została mi jeszcze Ustawa Zamówienia Publiczne - masakra. Za dwa tygodnie wyjeżdżam na - mam nadzieje - zasłużony urlop, a po powrocie 2 tyg. na naukę zostanie. Do statystyki jeszcze nie usiadłam! Może ktoś podpowie jak to wszytko ogarnąć - proszę.
Widzę, że Twój post wywołał kontrowersje. Nawet Nadir uległ emocjom, przez co teraz musi się tłumaczyć. A Ty wciąż swoje. MISIA, to nie jest egzamin, do którego musisz przystąpić. Jeżeli podjęłaś tę decyzję, to się po prostu weź do roboty. Pytasz w połowie maja, jak to wszystko ogarnąć, a jednocześnie przyznajesz się, że do tego nie zajrzałaś, do tamtego jeszcze nie usiadłaś. Moim zdaniem to nie jest poważne (chyba, że jesteś w czepku urodzona i liczysz na szczęście) i nie dziw się, że dostajesz odp. w stylu "Daj sobie spokój". Nie zajrzałaś do "Gimnastyki" a przecież to tu są dane: co jest na egzaminie, jak się przygotować efektywnie, jak nie dać się stresowi już na samym egzaminie... no właśnie, tylko trzeba przysiąść i przeczytać. Rozumiem, że pisząc swój post miałaś na celu głównie podzielenie się swoimi obawami i wątpliwościami (to zrozumiałe - wątpliwości i poczucie, że nie zrobiło się wszystkiego towarzyszą chyba każdemu, aż do samego dnia egzaminu), ale wyszło zgoła inaczej. Moja rada - nie narzekać, tylko obliczyć: ile zostało nauki, co jest do zrobienia, założyć sobie jakiś plan i się go trzymać. Urlop też bym do tego celu wykorzystała. Powodzenia
16 maja 2012, 10:26
Widzę, że nie tylko mnie sytuacja na TYM forum zaczęła irytować. Istotne informacje dla "zdecydowanych" zaczęły umykać przez dywagacje "niezdecydowanych".
16 maja 2012, 15:07
Przyłożyć się trzeba to nie ma dwóch zdań, szczęście to nie wszystko, nie ma sposobu na ogarnięcie, czytać, czytać i jeszcze raz czytać , przebrniesz finanse , zamówienia, to resztę łatwiej przełknąć