Teraz jest 07 wrz 2025, 23:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2009, 11:42

POSTY        33
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Mam pytanie do osób zdawających w poprzednich latach: w KSAP są 373 zgłoszenia, jak wiadomo za dwa tyg. upływa termin... czy to oznacza, że tych zgłoszeń może być mniej niż w zeszłym roku o tej porze...?
Dodam, że np. ja jeszcze się nie zgłosiłam, ale najprawdopodobniej zrezygnuję... zbyt wiele miałabym do przerobienia przez ten m-c...  a może warto jeszcze powalczyć...?

15 maja 2012, 10:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2009, 11:42

POSTY        33
a przepraszam-sprawdziłam na str.ok. 369 tego topiku, że zgłoszenia narastają lawinowo również na początku czerwca, w końcu KSAP ma czas na rejestrację..

15 maja 2012, 10:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 mar 2012, 13:20

POSTY        50
asiapw                    

Mam pytanie do osób zdawających w poprzednich latach: w KSAP są 373 zgłoszenia, jak wiadomo za dwa tyg. upływa termin... czy to oznacza, że tych zgłoszeń może być mniej niż w zeszłym roku o tej porze...?
Dodam, że np. ja jeszcze się nie zgłosiłam, ale najprawdopodobniej zrezygnuję.... zbyt wiele miałabym do przerobienia przez ten m-c....  a może warto jeszcze powalczyć...?

Ja też się jeszcze nie zgłosiłam i bardzo często zastanawiam, czy to zrobić, ale chyba jednak mimo tego, że wątpię w sukces tegoroczny, to potraktuję to jako inwestycje w następny rok.
Bo tak trochę myślę, że jeśli w tym roku odpuszczę, to za rok sytuacja się powtórzy, znowu zacznę myśleć za poźno itd, a tak to dostanę wiadomość, że jednak trzeba się zacząć uczyć wcześniej, albo w ogóle jeśli będzie totalna porażka i mało punktów, to uznam, że to nie dla mnie i szkoda kolejnych nerwów i kasy.
Jest jeszcze mimo wszystko sporo czasu.

15 maja 2012, 13:15
Amator

REJESTRACJA12 maja 2011, 09:54

POSTY        23
Nie chciałbym być "złym prorokiem" ale sytuacja jak dotychczas jest podobna do zeszłorocznej, około 15 maja też było poniżej 400 zgłoszeń a na początku czerwca okazało się że zgłoszeń było niespełna 1800 - wszystko się okaże w pierwszym tygodniu czerwca. Ja obstawiam ponad 1700  boje--==

15 maja 2012, 15:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
misia2514                    

Nadir,
Czytając posty wywnioskowałam, że jesteś miły, uczynny i na każde pytanie dajesz dobrą radę.
A tu - proszę: chyba jednak jest zupełnie inaczej :rolleyes: .
Szkoda. Już zaczynałam wierzyć w ludzi.

Przepraszam, że trochę Cię upokorzyłem - nie zrobiłem tego złośliwie. Gdyby to było kilka literówek, to poprawiłbym (tak jak dość często to robię, choć nie muszę, a co pochłania czas...), ale przyznasz: to niechlujnie napisany post. I chyba też przyznasz, że sama sobie jesteś winna: rejestrując się potwierdziłaś znajomość regulaminu:
Punkt 7. Bezwzględnie należy unikać „literówek” oraz błędów ortograficznych i stylistycznych.
Pamiętaj o sprawdzeniu i stosowaniu polskich znaków diaktrycznych
!

Jestem miły i uczynny. A na pytanie o egzamin dałem radę:
viewtopic.php?p=98632#p98632

Ponieważ ktoś inny już dał Ci ostrzeżenie, to usunę te zaczerwienienia.
Przepraszam, ale literówek już nie będę poprawiał...

15 maja 2012, 21:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 kwi 2012, 10:15

POSTY        6
Tomek8484                    

mam takie pytanie do osób, które wysłały już zgłoszenie do KSAP: ile czekaliście na potwierdzenie, że wasze zgłoszenie wpłynęło i wszystko jest ok?? bo ja wysłałem tydzień temu i jak na razie zero informacja, a do Warszawy raptem 200 km  :mellow:

Witam,
Zgłoszenie wysłałam w piątek - 11 maja priorytetem, za potwierdzeniem odbioru.
Wczoraj - wtorek 15 maja - dostałam informację, że moje zgłoszenie wpłynęło ale nie nadmienili, czy wszystko w nim jest ok  :blush: .

Ilość zgłoszeń: 422

Pozdrawiam

PS: NADIR - przeprosiny przyjęte, ale kobiety takich czynów nie zapominają. "Trochę"-to za mało powiedziane. Mam nadzieję, że Nasze relacje od tej pory będą w miarę "poprawne" :blush: ?

Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 06:36 przez misia2514, łącznie edytowano 3 razy

16 maja 2012, 06:28
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Raczej nie ma co liczyć, że chętnych będzie tylko 500, w moim odczuciu będzie to jakieś 1500-2000.
Zastanawia mnie podejście części osób, które mówią że podchodzą do egzaminu, ale raczej nie uzyskają mianowania. Jakkbym miał takie podejście to bym sobie odpuścił, pieniądze przeznaczył na przyjemniejsze rzeczy i nie siedział popołudniami i w wolne nad ustawami.
Ja uczę się aby zdać, a to czy się uda to już inna kwestia.
Pozdrawiam wszystkich uczączacych się

Witam,
Zgłoszenie wysłałam w piątek - 11 maja priorytetem, za potwierdzeniem odbioru.
Wczoraj - wtorek 15 maja - dostałam informację, że moje zgłoszenie włynęło ale nie nadmienili, czy wszystko w nim jest ok   .

ja też wczoraj dostałem takie potwierdzenie, tyle że ja wysłałem 8 dlatego miałem małe obawy

16 maja 2012, 06:32
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Nie mogę przebrnąć przez Ustawę o Finansach Publicznych i Zamówieniach  :( . Mam wrażenie, że nie dam rady przekartkować tego , bo o nauczeniu to nie wspominam  :blink: .

16 maja 2012, 07:02
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Aktualnie w KSAP znajduje się 422 zgłoszeń, a dopiero 16 maja.

16 maja 2012, 08:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2011, 13:06

POSTY        47
Rok temu 18 maja było 396 zgłoszeń - zobaczymy jak będzie w tym roku, ale wygląda na to że będzie sporo więcej.

16 maja 2012, 09:38
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Może będzie mniej  :P ......

16 maja 2012, 09:49
Znawca

REJESTRACJA21 lip 2009, 10:55

POSTY        119
misia2514                    

Witam wszystkich,
jestem nowicjuszem na forum więc wybaczcie potknięcia.  
Od 2 miesięcy czytam posty i szczerze mówiąc teraz zaczynam się bać. Do egzaminu podchodzę I raz i szczerze mówiąc, zaczynam się zastanawiać czy był to dobry pomysł - zgłoszenie się do postępowania kwalifikacyjnego.
Co do formy nauki to ja przyjęłam metodę: ustawy przeczytać raz zaznaczając co uważam za najważniejsze, a po przerobieniu "wszystkiego"(czytaj: tego co się da przerobić) - będę czytać tylko to co zaznaczone markerem.
Co do testu umiejętności - szczerze mówiąc jeszcze nie zajrzałam do "GIMNASTYKA UMYSŁU" ale z tego co robiłam, to tablice nie sprawiają mi trudności, jednak przerażają mnie zestawienia słowne. Czasem słowa są z kosmosu  :( .
Nie robiłam jeszcze tabelek - o których wspominacie tak często i "klas" ale mam nadzieje że może w przyszłym tygodniu ...
Póki co nie mogę przebrnąć przez Ustawę Finanse Publiczne, a została mi jeszcze Ustawa Zamówienia Publiczne - masakra.
Za dwa tygodnie wyjeżdżam na - mam nadzieje - zasłużony urlop, a po powrocie 2 tyg. na naukę zostanie. Do statystyki jeszcze nie usiadłam!
Może ktoś podpowie jak to wszytko ogarnąć :)  - proszę.

Widzę, że Twój post wywołał kontrowersje. Nawet Nadir uległ emocjom, przez co teraz musi się tłumaczyć. A Ty wciąż swoje. :zly1:
MISIA, to nie jest egzamin, do którego musisz przystąpić. Jeżeli podjęłaś tę decyzję, to się po prostu weź do roboty. Pytasz w połowie maja, jak to wszystko ogarnąć, a jednocześnie przyznajesz się, że do tego nie zajrzałaś, do tamtego jeszcze nie usiadłaś. Moim zdaniem to nie jest poważne (chyba, że jesteś w czepku urodzona i liczysz na szczęście) i nie dziw się, że dostajesz odp. w stylu "Daj sobie spokój".
Nie zajrzałaś do "Gimnastyki" a przecież to tu są dane: co jest na egzaminie, jak się przygotować efektywnie, jak nie dać się stresowi już na samym egzaminie... no właśnie, tylko trzeba przysiąść i przeczytać.
Rozumiem, że pisząc swój post miałaś na celu głównie podzielenie się swoimi obawami i wątpliwościami  (to zrozumiałe - wątpliwości i poczucie, że nie zrobiło się wszystkiego towarzyszą chyba każdemu, aż do samego dnia egzaminu), ale wyszło zgoła inaczej.
Moja rada - nie narzekać, tylko obliczyć: ile zostało nauki, co jest do zrobienia, założyć sobie jakiś plan i się go trzymać. :offtopic:  Urlop też bym do tego celu wykorzystała.
Powodzenia

16 maja 2012, 10:26
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
Widzę, że nie tylko mnie sytuacja na TYM forum zaczęła irytować. Istotne informacje dla "zdecydowanych" zaczęły umykać przez dywagacje "niezdecydowanych".  :offtopic:

16 maja 2012, 15:07
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Przyłożyć się trzeba to nie ma dwóch zdań, szczęście to nie wszystko, nie ma sposobu na ogarnięcie, czytać, czytać i jeszcze raz czytać :czytaj:, przebrniesz finanse , zamówienia, to resztę łatwiej przełknąć ;)

16 maja 2012, 17:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 840  Następna strona