Asiu, jak Ty obliczyłaś to, że kandydat A dostał o 30% więcej głosów niż kandydat C?
może się nikt nie obrazi jak ja odpowiem rozwiązanie:
należy założyć, że głosy oddane na kandydata C to x, kandydat A otrzymał o 30% więcej głosów niż C co daje nam 1,3x a kandydat B otrzymał 4000 głosów co daje nam znowu równanie z jedną niewiadomą x+1,3x+4000=14500 2,3x=10500 zatem x=4565= głosy otrzymane przez kandydata C, więc bez problemu można obliczyć teraz ile dostał kandydat A
11 maja 2012, 09:48
Re: Gimnastyka umysłu
Witam wszystkich uczących się do egzaminu i pomagających nam!
Kolejny raz zamierzam zdobyć mianowanie!
Dlatego bardzo proszę, jeśli ktoś zechce mi pomóc, o przesłanie mi materiałów do "gimnastyki umysłu" na maila: ela.mianowanie@gmail.com Z góry serdecznie dziękuję, za każdą pomoc! Ela
11 maja 2012, 12:07
To mam jeszcze jedno pytanie, na które nie znam odpowiedzi. Z którego funduszu europejskiego (nie programu) Polska otrzymała w 2011r. najwięcej pieniędzy?
Z góry dzięki za pomoc.
11 maja 2012, 12:41
Stawiałabym na Fundusz Spójności (ten od Programu Infrastruktura i Środowisko), ale mogę się mylić
11 maja 2012, 13:23
Też tak typowałam i chciałam się upewnić. Dzięki!
11 maja 2012, 13:59
A może takie zadanko: znajdź wyraz, który oznacza to samo: a) RYBA () PALIK b) WZÓR () MANEKIN c) TAŚMA () PUDEŁKO
A może takie zadanko: znajdź wyraz, który oznacza to samo: a) RYBA () PALIK b) WZÓR () MANEKIN c) TAŚMA () PUDEŁKO
b) MODEL
14 maja 2012, 11:40
A może takie zadanko: znajdź wyraz, który oznacza to samo: a) RYBA () PALIK
Odp.
śledź
14 maja 2012, 12:05
b) model?
14 maja 2012, 12:33
basianka
c) KASETA
14 maja 2012, 13:16
Wiem oczywiście, że nauka idzie pełną para, ale żeby nam się mózgi od ustaw i ravenów nie przegrzały, proponuję fajną zabawe, która może oderwać od żmudnej nauki. W załączniku
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
15 maja 2012, 13:23
wysłałam policjanta i złodzieja na drugą stronę, ale nie wiem czy o to chodziło
15 maja 2012, 15:29
chyba nici z posady informatyka w Japonii, bo trochę dłużej niż 15 minut to trwało
policjant i więzień policjant policjant i syn policjant i więzień tata i syn tata tata i mama mama policjant i więzień tata tata i mama mama mama i córka policjant i więzień policjant i córka policjant policjant i więzień