Teraz jest 05 wrz 2025, 22:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Norwegia - koszty utrzymania 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lut 2011, 10:27

POSTY        42
Post Norwegia - koszty utrzymania
Skarbowcy mam problem pomóżcie!
Poddatnik podaje koszty utrzymania w Oslo - 1000 NOK (podobno najdroższej stolicy Europy), bo jedzenie przywoził z Polski. Mieszkał u znajomego za darmo w zamian za drobne remonty i utrzymywanie porządku na posesji-w załączeniu dostarcza oświadczenie na piśmie w/w, że udostępniał nieodpłatnie lokum. Do pracy jeździł za darmo, bo kolega podwoził. Pozostają jeszcze podróże do kraju i z powrotem-tu też nie ma szału np. samolot w obie strony, bilet kupiony dużo wcześniej-300-400 NOK.

W internecie piszą, że średnie koszty mieszkania w Oslo to-5000 NOK, a wyżywienia 2500 NOK.
Myślę o dietach, ale to wyjdzie ogromna kwota.

Co Wy na to? czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał.

07 maja 2012, 09:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Post Re: Norwegia - koszty utrzymania
Nemezis1                    

Skarbowcy mam problem pomóżcie!
Poddatnik podaje koszty utrzymania w Oslo - 1000 NOK (podobno najdroższej stolicy Europy), bo jedzenie przywoził z Polski. Mieszkał u znajomego za darmo w zamian za drobne remonty i utrzymywanie porządku na posesji-w załączeniu dostarcza oświadczenie na piśmie w/w, że udostępniał nieodpłatnie lokum. Do pracy jeździł za darmo, bo kolega podwoził. Pozostają jeszcze podróże do kraju i z powrotem-tu też nie ma szału np. samolot w obie strony, bilet kupiony dużo wcześniej-300-400 NOK.

W internecie piszą, że średnie koszty mieszkania w Oslo to-5000 NOK, a wyżywienia 2500 NOK.
Myślę o dietach, ale to wyjdzie ogromna kwota.

Co Wy na to? czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał.

Co do kosztów utrzymania to niestety nie pomogę, ale jeśli mieszkał za darmo - ma opodatkowany przychód ze świadczeń w naturze. Kolega podwoził - to samo.

07 maja 2012, 09:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]