Teraz jest 05 wrz 2025, 15:48

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Nagrody za I kwartał 2012 r. 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2012, 12:10

POSTY        22
Post Re: Nagrody za I kwartał 2012 r.
u nas po 208,90 zł., a kordynatorzy po 1000 zł. normalnie mnie rozwaliło!

29 kwi 2012, 21:32
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Ksiegowiec                    

otóż przełożony może wystąpić do NUSa z w wnioskiem o dodatkowe premie uznaniowe, np. z powodu wykonania jakiegoś dodatkowego zadania itp. Ew. pozostała kwota zostaje włączona do funduszu oszczędnościowego.

I otóż owszem występuje o dodatkowe nagrody co w niczym nie zmienia podziału podstawowych! Bo na to jest wydzielona kwota z funduszu nagród. Kierownik dostaje arkusz z kwotą przypadającą na jego referat/dział/wydział i dzieli kasę na pracowników. I jednemu da 200%, a drugiemu g...o. Logiczne prawda? A jeszcze jak przedstawi to szefowi to ten mu KAŻE zmienić zgodnie ze swoim widzi-misiem. Bo jednych się docenia, a drugich za samodzielne myślenie i brak czołobitności - karze. I nie próbuj mnie przekonywać, że pieniądze mi zabrane trafiają do jakiegoś cudownego worka, a nie do przydu.asów szefa. Trafiają tam - gdzie chcą NUS'y aby trafiły. Tym bardziej, że tzw. oszczędności są dzielone z nagrodami...
Co do "zostaje zachowana jakaś porcja sprawiedliwości społecznej" to niestety nie. Chociaż jak ktoś cały czas liże  :dupa: szefa - to jakaś rekompensata musi być. I to godna - w przeciwieństwie do wynagrodzeń za pracę.
To w pewien sposób może i sprawiedliwe jest? Nie... Jednak nie.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

29 kwi 2012, 22:24

REJESTRACJA24 kwi 2012, 11:16

POSTY        52
Z podziałem premii jest dokładnie tak jak opisał harakiri.

U mnie "średnia" na twarz 700 brutto.

30 kwi 2012, 07:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2009, 06:37

POSTY        12
Najlepiej jakby się wywaliło wszystkich naczelników! Po co oni generalnie są? Biorą tylko kasę, a my na nich musimy robić!

01 maja 2012, 10:26
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
koziolek                    

Najlepiej jakby się wywaliło wszystkich naczelników! Po co oni generalnie są? Biorą tylko kasę, a my na nich musimy robić!

koziołek ty nie prowokuj!
Jak będziesz starym kozłem to pogadamy.

U mnie na głowę 580 brutto.

01 maja 2012, 10:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 sie 2009, 21:36

POSTY        27
Nagrody, to 3% odpis z funduszu płac.Zarabiam 3.000zł, czyli miesięczny odpis na nagrody to 90zł.Za kwartał daje to....aż270zł.
Jak widać trudno się dziwić, że jest tak marnie <_< Jeśli są oszczędności, to kwota może być większa.U nas nagród nie dostają wszyscy
-więc kwota trochę rośnie.Ale jak nie liczyć i tak  :dupa:

03 maja 2012, 16:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2008, 15:35

POSTY        6
Ejdi                    

..."Ludzie po pracy padają, bo boli kręgosłup, bo wysiadają oczy, nerwy napięte"...

Niestety po kilkunastu latach obserwacji dochodzę do bardzo smutnych wniosków-sami jesteśmy sobie winni,przychodziliśmy po godzinach czy w soboty, bo akcja "Pit"-jak nie zaczniemy się szanować to będą nas traktować coraz gorzej.
Nawet nie chce mi się pisać....

Po godzinach i w sobotę to pikuś, co powiecie na długi weekend majowy ?
Za 4 miesiące orania 10000brutto. żenada  :angry2:

08 lip 2013, 13:15
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 49 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4