do VIES analizę wprowadza pracownik dokonujący rejestracji na VATUE
05 kwi 2012, 05:32
Re: VIES
Widzę, że w tej kwestii akurat każdy US robi jak chce. u nas ani w AP, ani w rejestracji nikt nie ma VIESU. Zreszta jeśli chodzi o całą tę analizę ryzyka w powiązaniu z VIESEM to MF wskazuje na osobę kontaktową, a taka raczej w AP lub rejestracji nie pracuje.
05 kwi 2012, 05:46
A czy w Waszych us ocenę ryzyka robi tylko jedna osoba czy więcej? u nas dwie, ale z różnych komórek.
05 kwi 2012, 06:45
novi
A czy w Waszych us ocenę ryzyka robi tylko jedna osoba czy więcej? u nas dwie, ale z różnych komórek.
jedna
05 kwi 2012, 12:03
losos2010
Widzę, że w tej kwestii akurat każdy US robi jak chce. u nas ani w AP, ani w rejestracji nikt nie ma VIESU. Zreszta jeśli chodzi o całą tę analizę ryzyka w powiązaniu z VIESEM to MF wskazuje na osobę kontaktową, a taka raczej w AP lub rejestracji nie pracuje.
no właśnie. i tak zazdroszczę, że arkusz wypełnia jedna osoba. i to z AP. u nas taka sugestia potraktowanaby była jako kosmiczna
novi
u nas arkusz krąży w sumie po 4 działach. masakra
05 kwi 2012, 19:27
Obiegowa forma wypełniania arkusza nie jest zła, ale większość pytań dotyczy "ewidencji", a to nie przejdzie bo jak pewnie w większości us ewidencja jest dosyć mocno obciążona - mają terminy na rejestrację i papiery wszędzie fruwają.
06 kwi 2012, 06:35
U nas jest też "obiegowa forma" a oceny ryzyka dokonuje AP i wprowadza do AR (teraz do Vies). AP też monitoruje rozliczenia. Skoro mamy komórkę analiz to tam to powinno to odbywać się.
06 kwi 2012, 10:42
renia
Skoro mamy komórkę analiz to tam to powinno to odbywać się.
ano powinno...
06 kwi 2012, 11:23
u nas odbywa się pół na pół AP i CS
06 kwi 2012, 13:10
Przy próbie wyszukania dokumentów elektronicznych do weryfikacji wyskakuje komunikat: "nie udało się blokowanie rekordów", to coś u mnie może być czy ogólnie VIES coś niedomaga?
Pozdrawiam
26 kwi 2012, 10:40
zdarza się. proponuję zrestartować kompa czasem działa
26 kwi 2012, 11:22
restartowanie nie pomaga no ale rozumiem że taki komunikat też czasem macie, to może się odblokuje z czasem
26 kwi 2012, 11:37
Keniacz
Przy próbie wyszukania dokumentów elektronicznych do weryfikacji wyskakuje komunikat: "nie udało się blokowanie rekordów", to coś u mnie może być czy ogólnie VIES coś niedomaga?
Pozdrawiam
Wysłałam dzisiaj pismo do Help'a w tej sprawie. Po 2 godz. udało mi się wejść, ale mam już dość tej "zabawy".