Teraz jest 06 wrz 2025, 15:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Następna strona
CEIDG 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Post Re: CEIDG
Czy ktoś coś wie na temat zakładki CEIDG-3, która się ostatnio pojawiła? Jest tam kilka wniosków, ale bałem się gdziekolwiek zajrzeć żeby nie eksplodowało.

06 mar 2012, 19:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 20:22

POSTY        38
no właśnie-też widzę te wnioski-na szczęście chyba nie moje -i z niepokojem myślę co z nimi będzie? kto i jak ma je obsłużyć? ktoś coś wie na na temat tej zakładki? pojawiła się tak cichaczem :)

06 mar 2012, 19:53
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Te CEIDG-3 służą do zamykania zdublowanych przedsiębiorców. Zdublowanych w CEIDG.
Jak się to je tego nie wiem ale prawdopodobnie są one do ewentualnego wykorzystania w sytuacji gdyby także w SRC podatnik miał dwie różne dgos. Ja co prawda czegoś takiego nie widziałem ale wierzę w talent autorów.

06 mar 2012, 22:54
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
CEIDG-3 - wczoraj wszystkie wnioski były już "przeterminowane".

07 mar 2012, 08:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2011, 19:16

POSTY        15
Witam czy ktoś już wie dlaczego znów zmienili zakładki w CEIDG i czy inaczej je obsługujemy? Najłatwiej coś przez weekend pozmieniać i nic nikomu nie powiedzieć :angry2:

02 kwi 2012, 13:20
Specjalista

POSTY        788

Po prostu sprawdzają czy nie popadliśmy w rutynę. Dlatego zmienili położenie i nazwy.
Wszystko to z troski o to by zadania były realizowane sprawniej.
Zastanawiam się natomiast dlaczemu 10 wniosków złożonych między 8:00 a 10:20 dzisiejszego dnia już miałem przeterminowanych o 14:00. Czyżby skrócili czas obsługi wniosków do 4 godzin?
<_<

02 kwi 2012, 13:56
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
rychu                    

Zastanawiam się natomiast dlaczemu 10 wniosków złożonych między 8:00 a 10:20 dzisiejszego dnia już miałem przeterminowanych o 14:00. Czyżby skrócili czas obsługi wniosków do 4 godzin?
<_<

Owszem skrócili do 4 godzin. Pismo z MF z dnia 02.04.2012 numer AP15/0683/10/GBN/2012.

04 kwi 2012, 08:50
Specjalista

POSTY        788

Hallowed                    

rychu                    

<_<

Owszem skrócili do 4 godzin. Pismo z MF z dnia 02.04.2012 numer AP15/0683/10/GBN/2012.

Tja, a żeby być dokładnym to do 4 godzin i 15 sekund.   :brawa:

04 kwi 2012, 10:22
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
To super precyzyjne określenie 4 godz i 15 sek ubawiło mnie niezmiernie.

Poza tym pismem dostałem dzisiaj ( 10 miesięcy od wdrożenia) instrukcje do CEIDG tzw "powdrożeniową".  Czyli wszystko na głowie a ta niespodzianka z pojawieniem sie instrukcji to ,jak wróbelki ćwierkają, wynik śledztwa CBA w Centrum Projektów Informatycznych MSWIA.  

Możemy oczekiwać się kolejnych niespodzianek.

W instrukcji wyczytałem ,że po wejściu na stronę https://....=NIP=xxx-xxx-xx-xx  i wpisaniu literek z obrazka otrzymam informacje o firmie. I co - ano nie otrzymałem informacji. Firmy w CEIDG nie ma choc informacja głosi,że dnia 31 grudnia 2011 zakończono migrację.

Mam pytanie - kto to postanowił, zatwierdził zakończenie migracji i na jakiej podstawie? Tam brakuje tysięcy jak nie milionów STARYCH FIRM.  I co wyparowały ?

Jak oceniacie jaki jest procent brakujacych firm ?  Bo gdyby wziąć pod uwagę mój niemiarodajny test to by wyszło,że 50%.    Może jakiś dziennikarz zada to pytanie i opieprzy za takie "zamknięcie migracji" 31 grudnia 2011.

Najlepsze zostawiłem na końcu. Cyta z https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx

Jeżeli nie ma Twojego wpisu w CEIDG, udaj się do Urzędu Gminy, w którym rejestrowałeś firmę w celu aktualizacji danych.

Już widzę te kolejki do OKIENKA w gminie. Ha,ha.

04 kwi 2012, 21:22
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Ile firm nie przeszło weryfikacji z systemu SAGED w gminach do CEIDG to się okaże np. kiedy US zrobią weryfikację DGOS-ów. Ja znalazłam już kilka, pięknie poprosiłam przedsiębiorców o zgłoszenie się do UG w celu aktualizacji danych. Niektórzy z nich już się "objawili" w CEIDG  :zeby:

05 kwi 2012, 09:03
Specjalista

POSTY        788

Moje wtyki z edg szeptały coś o kilkuset tysiącach nieprzemigrowanych wpisów lub przemigrowanych z błędami skutkującymi nadaniem im statusu "do wyjaśnienia". Takie wpisy nie są widoczne w CEIDg z poziomu użytkownika z US.

05 kwi 2012, 14:00
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Nie są widoczne dla użytkownika niezalogowanego. Pracownik US widzi takie wpisy po zalogowaniu do CEIDG.

05 kwi 2012, 14:13
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Us_nip                    

Nie są widoczne dla użytkownika niezalogowanego. Pracownik US widzi takie wpisy po zalogowaniu do CEIDG.

Dla uzytkowników CEIDG z poza US to żadne pocieszenie. Dla kontrahenta takiej "zaginionej" firmy po prostu nie ma a w rzeczywistości są to firmy z kilkudziesięcioletnim stażem. Czy CEIDG ponosi odpowiedzialność finansową za straty tych firm ?

05 kwi 2012, 23:25
Specjalista

POSTY        788

Odpalam ci ja dzisiaj CEIDG i proszę proszę, z podziwu wyjść nie mogę, w celu podniesienia czytelności oraz podratowania kondycji finansowej branży papierniczej, wydruk z CEIDG powiększył się o 50 %.
:brawa:

Jeszcze wczoraj standardowy wniosek CEIDG-1 drukował się na czterech stronach (podgląd w osobnym oknie, a po ściśnięciu do 80% na trzech). Dzisiaj wychodzi najmarniej sześć stron ( z dużym trudem ściśniętych do czterech). Drukarki z dupleksem nie mogę się doprosić więc drukuję jednostronnie, bo z przewracaniem karteczek za dużo zabawy jest.
Wniosek stał się jeszcze mniej czytelny z uwagi na duże ilości pustego miejsca.
IMHO ewentualne zmiany powinny iść w kierunku pomijania części formularza niezawierających informacji lub przynajmniej pomijania części formularza zawierających dane nie stanowiących przedmiotu zainteresowania poszczególnych adresatów formularza. Chociaż zawsze jest ryzyko, że pominięte zostanie także takie miejsce w którym brak wypełnienia jest także informacją - rubryka 10. Natomiast nie widzę zupełnie sensu uwidaczniania części 13.

12 kwi 2012, 06:36
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Następna strona