Teraz jest 09 wrz 2025, 10:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 18:31

POSTY        37
Post Re: SeRCe ruszyło
Drodzy "sercowcy", mam do was pytanko. Co robicie z takimi przypadkami jak ktoś składa zeznanie z nowym nazwiskiem a my mamy jeszcze stare w Poltax? Bo przecież ta osoba juz nie ma obowiązku składania do nas żadnych aktualizacji danych osobowych, bo te powinny migrować się z bazy Pesel. Chociaż ja nie zawuażyłam żeby się coś zmigrowało, chyba że ja mam jakąś starą wersję Serca. boje--==

28 lut 2012, 14:13
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
jasia2                    

Drodzy "sercowcy", mam do was pytanko. Co robicie z takimi przypadkami jak ktoś składa zeznanie z nowym nazwiskiem a my mamy jeszcze stare w Poltax? Bo przecież ta osoba juz nie ma obowiązku składania do nas żadnych aktualizacji danych osobowych, bo te powinny migrować się z bazy Pesel. Chociaż ja nie zawuażyłam żeby się coś zmigrowało, chyba że ja mam jakąś starą wersję Serca. boje--==

Albo czekasz ... (trudno powiedzieć na co - wytyczne, nową funkcjonalność systemu, bo nie wiadomo co będzie pierwsze i czy w ogóle  <_< ) albo robisz poprawianie danych.
Przynajmniej u mnie pewne rzeczy poprawiamy bo inaczej to można czekać i czekać...  :dupa:

Ktoś ogólnie dał taką plamę z tymi zmianami organizacyjno - systemowymi, że ja przynajmniej nie pamiętam aby była w historii większa  :brawa:
A jak zaczną się zgłaszać podatnicy ze skargami, że pieniądze ze zwrotu poszły nie na ten adres lub rachunek, który wskazali w dokumentach, to oczywiście kto beknie...  :glare:   :za2:  :mur:

28 lut 2012, 14:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:32

POSTY        115
u nas poprawiamy (USTAWA !!!), schody zaczynają się z osobami z innego US lub zmieniającymi własciwośc miejscową.

28 lut 2012, 14:40
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Przeglądam raport o DGOS które nie zostały przeniesione do SERCE (pismo MF z 29.02.2012r.) Nie kumam o co chodzi - przecież to nie ja pozamykałam powiązania osoba-DGOS z datą 22.07.2011r. !!! A teraz się ktoś-coś się dziwi, że tego nie ma w SERCE ...  :mur:

Ostatnio edytowano 02 mar 2012, 09:57 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

02 mar 2012, 09:56
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Nooo, trzeba się będzie przyjrzeć temu biosowi.
Pierwsze poważne zastrzeżenie to sposób sortowania rekordów. Jakimż trzeba być osłem, żeby na raporcie uwidocznić dane posortowane alfabetycznie, podczas gdy wszyscy w urzędach mają akta poukładane wg NIP. Być może obejdzie się bez wyciągania papierów, ale jeśli nie to będę latał po półkach jak wolny elektron bo jakiemuś mądrali zabrakło wyobraźni.
:zly1:   :mur:
Ależ oni nas  :sex: ,  nic tylko wybrać się tam i  palka--==  .

Ostatnio edytowano 02 mar 2012, 12:35 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

02 mar 2012, 12:16
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2008, 09:25

POSTY        65
Asioka                    

Przeglądam raport o DGOS które nie zostały przeniesione do SERCE (pismo MF z 29.02.2012r.) Nie kumam o co chodzi - przecież to nie ja pozamykałam powiązania osoba-DGOS z datą 22.07.2011r. !!! A teraz się ktoś-coś się dziwi, że tego nie ma w SERCE ...  :mur:

w piśmie przewodnim nie dodano, że zaistniały fakt, to wina urzędow, braku należytego nadzoru nad komórkami ewidencji a wobec winnych bałaganu zostaną wyciągnięte konsekwecje. chyba ktoś to przeoczył.

02 mar 2012, 12:22
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
Asioka                    

Uprzejmie proszą....
My też uprzejmie prosimy o wytyczne. I co?

Zawalili na całej linii, nie da się ukryć.  :zly1:

rychu                    

wszyscy w urzędach mają akta poukładane wg NIP.

Nie wszyscy.

Rychu, dużo tego jest?  Nie widziałam jeszcze swojego raportu. Aż się boję.

Aaaaaaaaaa, jeszcze jedno. Chodzą słuchy, że wytyczne mają być w poniedziałek.
Nie wiem tylko czy się cieszyć, czy płakać.
Już wszystko mam poukładane "po swojemu", pomijając nowe urzędy, które nie zmieniają adresów przy zmianie właściwości.

Przecież napisanie pisma do "starego" US zajmuje więcej czasu, a tego jak na lekarstwo.

02 mar 2012, 12:28
Specjalista

POSTY        788

Ja mam c.190 wystąpień, z czego dosyć dużo komorników z całej Polski odnotowanych wcześniej na zasadzie osoba+organizacja. Ponadto dużo jest podmiotów z niejasną sytuacją w zakresie właściwości miejscowej - niezakończone przejścia, podatnicy "rozdwojeni" pomiędzy dwoma urzędami itp.
Ogólnie rzecz biorąc to misz-masz.

Wszedłem na wyrywki w parę osób z raportu do SRC i jak na razie dowiadywałem się, że nie jestem urzędem uprawnionym do aktualizowania danych.
Kolejny spieprzony raport.

02 mar 2012, 12:44
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
palka--==
Drgnęło w kalesonach... co za refleks... :brawa:  źródło informacji ZAP-3 działa,  pije-===[  ale nie ma nic za darmo, jest dodatkowe okienko do kliknięcia... :mur:

06 mar 2012, 07:49
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2008, 16:07

POSTY        43
Mniejsza o klikanie. Grunt, że w końcu działa!
Ale tak nawiasem mówiąc, to chyba ktoś tam na górze myśli, że my bezmyślnie teraz wklepiemy wszystkim podatnikom źródło ZAP-3.

06 mar 2012, 08:21
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2008, 16:07

POSTY        43
JZ06                    

palka--==
(...) ale nie ma nic za darmo, jest dodatkowe okienko do kliknięcia... :mur:

Nie trzeba klikać. Wystarczy F9

06 mar 2012, 08:26
Specjalista

POSTY        788

Ale następne F9 przemnożyć przez ilość ZAP-3 w roku i pracochłonność obsługi "uproszczonego" formularza rośnie.

06 mar 2012, 08:29
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 09:04

POSTY        96
Są wytyczne

06 mar 2012, 09:55
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Są ... ale nie wszystko jest jasne, przynajmniej dla mnie. No może ja nie spełniam kryteriów inteligencji wg wytycznych MF  :rotfl:

06 mar 2012, 10:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 89  Następna strona