Teraz jest 06 wrz 2025, 07:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
O ile mniej? 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: O ile mniej?
stokrotka30                    

Moje wynagrodzenie zmniejszyło się o 4.021,88 zł.  Nie byłam żadnego dnia na chorobowym.
Spadek wynagrodzenia jest wynikiem braku premii, a ta z kolei złymi miernikami.
viola1                    

Popraw mierniki rzetelną pracą i wszystko wróci do normy.
takton                    

Myśisz, że to od tego zależy? Dział w którym pracuje od kilku lat nie jest niżej niż na 3 miejscu wśród innych urzędów na terenie Izby......

No i o kant  :dupa:  POtłuc rady pani Violi :(

27 lut 2012, 16:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2009, 11:32

POSTY        42
ja na swoim "picie" ma prawie tyle samo co za rok 2010r. ale tydzień temu robiłem porządek w swoich papierach i znalazłem swoje zaświadczenie o zarobkach z 2002r. (dla potrzeb kredytu). Moje wynagrodzenie miesięczne było praktycznie równe temu, które mam teraz. (Teraz jest to chyba o 100 zł więcej niż w 2002r.). Fakt że miałem wtedy bardzo dobre zarobki, a teraz "takie sobie".
Z jednej strony cały czas są oszczędności "bo kryzys", a z drugiej rząd i po się chwalą, że wzrost gospodarczy za lata 2008-2011 to 15% i był to wzrost najwyższy w krajach UE.

Czy związki mają zamiar w związku z tym coś zrobić?

01 mar 2012, 10:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 11:45

POSTY        64
blue                    

Na PIT- cie nieco mniej , w szarej strefie dużo więcej, mierniki mam w d.... .

no i pokazały się premijko-oszczędnościo-nagródki za 1 kwartalik - przeliczywszy na dzień roboczy robola skarbowego w kwartale wychodzi 2,70- 2,90 /na dzień - dokładnie tyle ile  :blink: cena 0,5 l dębowe mocne /długo warzone. Jak oni wiedzą co ludowi potrzeba... :blink:  B)))

18 kwi 2012, 10:16
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
woicki66                    

blue                    

Na PIT- cie nieco mniej , w szarej strefie dużo więcej, mierniki mam w d.... .

no i pokazały się premijko-oszczędnościo-nagródki za 1 kwartalik - przeliczywszy na dzień roboczy robola skarbowego w kwartale wychodzi 2,70- 2,90 /na dzień - dokładnie tyle ile  :blink: cena 0,5 l dębowe mocne /długo warzone. Jak oni wiedzą co ludowi potrzeba... :blink:  B)))

Nawet na moim koncie się pokazały!!! Tylko, że w przeliczeniu jak piszesz na dzień roboczy wypadło mi ok. 0,53 zł/dzień(roboczy).  :wysmiewacz: Czyli ogólnie mają mnie tam gdzie ja ich również od dawna... Zresztą od dawna wyznaję zasadę - lepiej z mądrym zgubić - niż z głupim znaleźć.  No, a niestety - posiadanie zasad w dzisiejszych czasach - kosztuje... Natomiast  :brawa: i  3mmsie-- z szefami - popłaca. Czyli wybierasz - być albo mieć. Nadal zarabiam w godzinę więcej poza US niż dostaję premii kwartalnej... dzięki czemu mogę sobie pozwolić na pewną niezależność i brak potrzeby używania codziennie po pracy domestosa do czyszczenia języka. :dupa:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

18 kwi 2012, 10:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
A mnie co roku rośnie, bo nie mam jeszcze dwudziestu lat pracy, więc jeden procencik co rok stażowego idzie w górę. Reszta bez zmian. Głowy do góry, kiedyś będzie lepiej.

18 kwi 2012, 11:00
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
marek16130                    

ja na swoim "picie" ma prawie tyle samo co za rok 2010r. ale tydzien temu robiłem porządek w swoich papierach i znalazłem swoje zaświadczenie o zarobkach z 2002r. (dla potrzeb kredytu). Moje wynagrodzenie miesięczne było praktycznie równe temu które mam teraz. (Teraz jest to chyba o 100 zł więcej niż w 2002r.). Fakt że miałem wtedy bardzo dobre zarobki, a teraz "takie sobie".
Z jednej strony cały czas są oszczędności "bo kryzys", a z drugiej rząd i po się chwalą że wzrost gospodarczy za lata 2008-2011 to 15% i był to wzrost najwyższy w krajach UE.

Czy związki mają zamiar w związku z tym coś zrobić?

A co proponujesz?

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

18 kwi 2012, 11:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3