Teraz jest 11 wrz 2025, 13:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 335  Następna strona
Pośmiejmy się 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Re: Pośmiejmy się
Tylko gdzie?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

24 lut 2012, 20:38
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Mandat za niepopełnione wykroczenie

Mieszkaniec Rzeszowa dostał wezwanie do zapłacenia mandatu. Powodem jego wystawienia była prędkość 82 km/godz w terenie zabudowanym, z jaką jechał ciężarówką. Jest jednak jedno "ale". Pan Bernard Żyradzki ciężarówki nigdy nie miał!

Mandat wystawiła straż gminna w Kęsowie (woj. kujawsko-pomorskie).

- To już jest doprawdy skandal - mówi pan Bernard Żyradzki, właściciel cukierni. - W ubiegły piątek dostałem list polecony ze straży gminnej w Kęsowie, z województwa kujawsko-pomorskiego. Odebrałem, pokwitowałem i czytam - relacjonuje.

Z treści mandatu wynika, że pan Bernard jest właścicielem ciężarowego Mana. Samochód ten jechał z prędkością 82 km/godz 17 sierpnia ubiegłego roku przed południem w Żalnie. Jako dowód pan Bernard dostał zdjęcie, na którym widnieje część kabiny ciężarówki z powiększoną tablicą rejestracyjną.

- Patrząc na to zdjęcie bardzo się śmiałem. Ja nie mam ciężarówki, mam fiata multiplę, a co więcej nigdy nie byłem w Żalnie - dodaje pan Bernard.

- Numery ciężarówki i mojego auta są prawie takie same. Zdjęcie jest jednak niedokładne, bo tablica jest przycięta na końcu. Nie jest możliwe stwierdzenie, czy rzeczywiście jest nią "F", a na tę literę kończy się numer rejestracyjny mojego fiata. Dlatego pewnie wyszło, że to mój numer - podkreśla.

- Ale mandatu nie mam zamiaru zapłacić, bo niby dlaczego? To nie moje auto - relacjonuje. - Z pisma, które otrzymałem wynika, że mam 7 dni, na podanie nazwiska osoby, która kierowała autem Man. Jeśli nie odpowiem na wezwanie, będę musiał się stawić w siedzibie kęsowskiej straży. Jeżeli nie przyjmę mandatu, to straż wyśle do sądu wniosek o ukaranie mnie za wykroczenie - mówi oburzony pan Bernard.

Dziennikarze "Super Nowości" próbowali dodzwonić się do straży gminnej w Kęsowie, ale nikt nie odebrał telefonu.

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podk ... ie,1764368

25 lut 2012, 15:52
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Ciekawe, kto wpadł na taki głupi pomysł...

Załącznik:
634656830780585692.jpg

25 lut 2012, 22:37
Specjalista

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:35

POSTY        867
W parku na ławce facet gra z psem w pokera:
- Ale mądry pies - zachwyca się przechodzień
- No, jeszcze nie za bardzo... Jak mu przychodzi dobra karta, to głupi macha ogonem.

26 lut 2012, 06:25
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Załącznik:
104219dc21acb789b13180646e71b352.jpg

26 lut 2012, 07:12
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

POSTY        3598
I te splecione ręce, no jestem pod wrażeniem ...  ;)

26 lut 2012, 07:39
Zawodowiec

POSTY        3598
No to tak a propos:

Szok! Kiepski znajdzie pracę i zmieni płeć

Załącznik:
634655952195494827.jpg

Już 7 marca w Polsacie rusza kolejny, 14. sezon kultowego w wielu kręgach serialu "Świat według Kiepskich".
Mimo że jest on nadawany od tak wielu lat, widzowie nadal go uwielbiają i chętnie oglądają. Powstało już 379 odcinków "Kiepskich", ale nadal cieszą się oni ogromną popularnością i sympatią telewidzów. Nic dziwnego, że powstają kolejne sezony.

A co czeka Ferdka i jego rodzinę w najnowszych odcinkach? Będzie się działo. Największą rewolucją w życiu Kiepskiego będzie to, że... znajdzie pracę. Zostanie zatrudniony w fabryce gwizdków. Szybko mu się to jednak znudzi i poszuka innej posady. Na jej potrzeby będzie musiał zmienić image, a nawet... płeć.

http://koktajl.fakt.pl/swiat-wedlug-Kie ... 629,1.html

26 lut 2012, 08:22
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Z więzienia ucieka więzień, który siedział tam przez 15 lat.
Włamuje się do domu, szuka pieniędzy i broni, ale tylko znajduje młodą parę w łóżku.
Rozkazuje facetowi wyjść z łóżka i przywiązuje go do krzesła. Podczas przywiązywania dziewczyny do łóżka, całuje ją w szyję, wstaje i idzie do łazienki. Kiedy tam siedzi, mąż mówi do żony:
- Słuchaj, ten facet to uciekinier z więzienia, spójrz na jego ubranie. Pewnie spędził mnóstwo czasu w pierdlu i nie widział kobiety przez lata. Widziałem, jak całował cię w szyję. Jeśli będzie chciał seksu, nie opieraj się, nie narzekaj, rób, co ci każe, po prostu spraw mu przyjemność. Ten facet musi być niebezpieczny, jeśli się zezłości, zabije nas. Bądź silna, kotku. Kocham cię.
Na to jego żona:
- Nie całował mnie w szyję, tylko szeptał mi do ucha. Powiedział, że jest gejem i że jesteś śliczny. Spytał, czy mamy jakąś wazelinę w łazience. Bądź silny, kochanie, też cię kocham.

26 lut 2012, 12:59
Specjalista

POSTY        867
Wiek XIX w Rosji. Z małego miasteczka zwrócono się do sławnej jesziwy w Tarnopolu o przysłanie dwóch jej studentów, żeby poślubili dwie miejscowe dziewczyny. Po drodze jeden z młodzieńców ponosi śmierć od Kozaków i miejscowy rabin musi rozstrzygnąć: której z dziewczyn przypadnie ten, co przeżył. Rabin przepytuje ich matki.
- Przeciąć go na pół!- mówi jedna
- Nie! My z niego rezygnujemy- mówi druga
- Nie! Przerąbać!- pierwsza
Po czym rabin przysądził go tej pierwszej z uzasadnieniem: "Oto jest prawdziwa teściowa"

27 lut 2012, 05:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 07:11

POSTY        5
Przychodzi facet do urzędu i mówi że chce zmienić nazwisko, urzędnik się pyta dlaczego chce zmienić nazwisko.
Facet mówi że chciałby się nazywać nowocześnie i żeby było wiadomo że jest mieszkańcem przynajmniej Europy Zachodniej a jeszcze lepiej Ameryki a nie Europy Wschodniej, urzędnik pyta jak się nazywa.
Facet odpowiada że ma na nazwisko Bezjajcow, urzędnik mówi że nie ma problemu i niech się zgłosi za tydzień po nowy dowód.
Po tygodniu szczęśliwy odbiera nowy dowód i po wyjściu z urzędu patrzy jak się teraz nazywa i zaczyna klnąć, w dowodzie urzędnik wpisał Yonderbrack.

-Marit Bjoergen przychodzi do trenera :
-Trenerze przestaje brac juz te prochy bo mi włosy rosną !!!
-Na klacie ??
-nie, na jajach

29 lut 2012, 12:47
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 07:11

POSTY        5
Piękny lipcowy dzień.
Las, cisza. Słychać ćwierkanie ptaszków,
tu i ówdzie przebiegnie sarenka, w tle słychać leniwe stukanie dzięcioła.
Wtem z głębi lasu wyłania się potężna chmura kurzu.
Widać, że jakiś tabun rozpędzony przebiega przez las.
Zwierzęta w popłochu uciekają.
Nic nie widać, pył i kurz wszystko zasłania.
Aż wreszcie tabun dobiega do leśnej polanki.
Zatrzymuje się. Kurz powoli opada.
I nagle okazuje się, że cała polanka jest wyścielona...... JEŻAMI.
Wszystkie sapią, są zmęczone.
Tylko jeden jeż, który prowadził cały tabun,
lekko się uśmiecha, cały czas próbując złapać oddech.
Wreszcie w zachwycie mówi do innych:
- K***** - JAK MUSTANGI......NIE?

Jaka jest różnica między walcem angielskim a walcem wiedeńskim?
Walec angielski ma kierownicę po prawej stronie.

29 lut 2012, 14:19
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Odwiedzając jedną ze szkół minister Mucha zauważyła chłopca, który nie biegał po boisku z innymi dziećmi i stał samotnie. Podeszła więc i spytała:

- Dlaczego nie biegasz z innymi dziećmi?

- Bo ja jestem bramkarzem - odpowiedział chłopiec.

29 lut 2012, 19:32
Zaawansowany

REJESTRACJA26 mar 2009, 22:31

POSTY        37
Z "Gazety Prawnej" 4 marca 2012r.: Orangutany z torontońskiego zoo dostaną iPady.
Orangutany w torontońskim ogrodzie zoologicznym otrzymają iPady, ponieważ nudzą się i mają niewiele okazji do twórczego rozwoju - doniosły w minionym tygodniu kanadyjskie media.

http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/599780,orangutany_z_torontonskiego_zoo_dostana_ipady.html

Jak to przeczytałem miałem tylko jedno skojarzenie - iPady dla wszystkich posłów
http://www.pcworld.pl/news/380691/iPady.dla.wszystkich.poslow.html

Ostatnio edytowano 04 mar 2012, 18:35 przez chrish, łącznie edytowano 2 razy

04 mar 2012, 18:18
Specjalista

POSTY        867
W sądzie:
– Jaki jest zawód świadka?
– Przy mężu.
– Zawód męża?
– Producent.
– Dzieci?
– Nie, parasoli.

05 mar 2012, 05:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 335  Następna strona