Teraz jest 06 wrz 2025, 07:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Czy istnieją jeszcze związki zawodowe w Skarbówce? 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Post Czy istnieją jeszcze związki zawodowe w Skarbówce?
Pytanie jak w temacie. W budżetówce wszyscy już dostali podwyżki. Ci co nie dostali walczą o swoje
i zapewne wywalczą. A co z nami, przecież u nas również od dobrych kilku lat podwyżki chyba nikt nie widział,
a nasz związek zawodowy milczy. Czy wszyscy są zadowoleni z wynagrodzeń jakie otrzymujemy ?

12 sty 2012, 20:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lis 2011, 15:48

POSTY        53
Post Re: Czy istnieją jeszcze związki zawodowe w Skarbówce?
Słyszałem o podwyżkach polegających na tym, że udzielono ich kosztem pozostałych pracowników skarbówki. Taki Janosik tylko głęboko niemoralny

12 sty 2012, 20:59
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.
Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe.

Konfucjusz

12 sty 2012, 22:36
Zawodowiec

POSTY        3598
1/ Protest mundurowych w Warszawie Wideo

Cztery miasta - gospodarze Euro 2012 - i tysiące protestujących w mundurach. W Gdańsku, Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie pikietują dziś strażacy, straż graniczna i służba więzienna. W stolicy przed urzędem wojewódzkim jest ok. 2 tysięcy protestujących. Najwięcej jest strażaków. Manifestacja jest bardzo głośna, ale spokojna.

http://www.rmf24.pl/wideo/tylko-w-rmf24 ... ,1,vTime,1

2/ "Nie jesteśmy gorsi" - mundurowi domagali się podwyżek Wideo

Gdańsk, Wrocław, Poznań i Warszawa - w tych czterech miastach - gospodarzach Euro 2012 odbyły się pikiety strażaków, straży granicznej i służby więziennej. Związkowcy domagali się, by podwyżki w 2012 r. objęły nie tylko policjantów i żołnierzy, ale też pozostałych funkcjonariuszy.
Załącznik:
000152XJMWPRRIB0-C303.jpg

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-n ... nId,426377

Jakoś trudno mi sobie wyobrazić skarbowców ... na płocie
 ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 sty 2012, 23:44
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
silniczek                    

1/ Protest mundurowych w Warszawie
Gdańsk, Wrocław, Poznań i Warszawa - w tych czterech miastach - gospodarzach Euro 2012 odbyły się pikiety strażaków, straży granicznej i służby więziennej. Związkowcy domagali się, by podwyżki w 2012 r. objęły nie tylko policjantów i żołnierzy, ale też pozostałych funkcjonariuszy.

Jakoś trudno mi sobie wyobrazić skarbowców ... na płocie  ;)

Urzędniczka na płocie?! :o

A gdzie pierwsza Zasada Etyki Członka Korpusu Służby Cywilnej  "zasada godnego zachowania"?

No "nie uchodzi" :)

13 sty 2012, 06:50
Amator

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:07

POSTY        25
Nam generalnie nic nie uchodzi. Posiedźmy sobie cichutko. Do emerytury z każdym dniem coraz bliżej. Może nam ją wypłacą?

13 sty 2012, 08:22
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Lepiej na płocie niż z głodu pod płotem.
Może wreszczcie skarbowcy się obudzą i przestaną się zaslaniać tylko działaczmi. Sam sztab wojny nie wygra.

13 sty 2012, 11:11
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Sam odzew na temat jest znikomy. Widać więc wszyscy są zadowoleni z warunków pracy i płacy.
Nie ma chętnych do zabrania głosu, to i nie będzie chętnych do protestów i strajku.
Tak więc jeszcze kilka lat i osiągniemy gwarantowane najniższe wynagrodzenie, a wtedy co roku
będziemy mieli podwyżki, ponieważ to wynagrodzenie ładnie co roku idzie w górę.
Celnicy za taką samą pracę jak nasza biorą średnio ok. 1000 zł netto więcej, a premii na koniec roku dostali
średnio ok. 3000 zł. Piszę, bo wiem od zaprzyjaźnionych celników.

13 sty 2012, 11:33
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2009, 10:19

POSTY        58
ZZ istnieją (przynajmniej w niektórych US) jednak ich członkowie jak również tak samo inni pracownicy, którzy nie należą do ZZ są tak zastraszeni, przelęknieni, że nie są w stanie w żaden sposób samodzielnie myśleć i działać - walczyć o swój byt. Siedzą cicho byleby się nie narazić swojemu kierownikowi. Takie zaangażowanie zalęknionych pracowników powoduje, że decydenci robią co chcą. Przy takim zaangażowaniu długo jeszcze nie otrzymamy żadnej podwyżki płac. Ludzie popatrzcie na służby mundurowe - walczą o swoje i otrzymają - czas przejść do czynu - walczyć o swoje!! :piwo:

13 sty 2012, 14:12
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Shift                    

Nam generalnie nic nie uchodzi. Posiedźmy sobie cichutko. Do emerytury z każdym dniem coraz bliżej. Może nam ją wypłacą?

To było w konwencji żartobliwej. ;)
W skarbowości pracuje pewnie ok. 70% kobiet, stąd żart, że urzędniczka na płocie nie wyglądałaby dostojnie.
Ta przeważająca liczba pań też w pewnym sensie tłumaczy dlaczego policjanci, strażacy, straż graniczna, służba więzienna czy celnicy protestują bardziej zdecydowanie niż skarbowcy. Nie wszystkie panie są tak wojownicze jak panowie. Myślę, że panie nie obrażą się, bo taka jest historia tego świata: panie mają naturę bardziej pokojową i ugodową. I mniej "politykują".

14 sty 2012, 17:01
Zawodowiec

POSTY        3598

Sam odzew na temat jest znikomy. Widać więc wszyscy są zadowoleni z warunków pracy i płacy.
Nie ma chętnych do zabrania głosu, to i nie będzie chętnych do protestów i strajku.

ZZ istnieją (przynajmniej w niektórych US) jednak ich członkowie jak również tak samo inni pracownicy, którzy nie należą do ZZ są tak zastraszeni, przelęknieni, że nie są w stanie w żaden sposób samodzielnie myśleć i działać - walczyć o swój byt. Siedzą cicho byleby się nie narazić swojemu kierownikowi. Takie zaangażowanie zalęknionych pracowników powoduje, że decydenci robią co chcą. Przy takim zaangażowaniu długo jeszcze nie otrzymamy żadnej podwyżki płac.

Święte słowa, nic dodać, nic ująć. Dopóki mentalność skarbowców się nie zmieni, dopóty będzie coraz gorzej, a nie lepiej.
Zmiany zawsze należy zaczynać od ... SIEBIE !!!  ;)

Nie bądź niewolnikiem niczego, jeśli nie chcesz być niewolnikiem nikogo (Jaques Deval)        

Ta przeważająca liczba pań też w pewnym sensie tłumaczy dlaczego policjanci, strażacy, straż graniczna, służba więzienna czy celnicy protestują bardziej zdecydowanie niż skarbowcy. Nie wszystkie panie są tak wojownicze jak panowie. Myślę, że panie nie obrażą się, bo taka jest historia tego świata: panie mają naturę bardziej pokojową i ugodową.
I mniej "politykują".

Czyżby, aby na pewno ???!!!   palka--==  
A SEKSMISJI to nie oglądałeś ?! ;)

14 sty 2012, 18:03
Zawodowiec

POSTY        3598
No i jeszcze RZECZPOSPOLITA BABSKA, też dobre  :)

14 sty 2012, 18:34
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Też odnoszę nieodparte wrażenie, że ZZ w Usach jeśli są to tylko z nazwy. Twórca tematu słusznie zaznaczył, że wszyscy wcześniej czy później podwyżki dostają tylko nie my. Pytanie czy osoby, które należą do ZZ powinny do nich należeć? Lub czy ZZ w ogóle powinny istnieć? Nieudolnych powinno się chyba usunąć. Nie może być wiecznie tak, żeby dostawali inni. Wiem, że podwyżki w budżetówce są źle widziane przez społeczeństwo, ale że tak powiem co mnie to obchodzi? Skarbowiec może mało zarabiać, bo jest skarbowcem? W końcu każdy w tym kraju ma równe prawa. Jestem zdania, że albo ZZ w końcu powinny coś z siebie dać. Wszyscy mogą tylko nie my.

14 sty 2012, 18:35
Zawodowiec

POSTY        3598
losos2010
A Ty należysz do Z.Z. w swoim urzędzie?!
Z Waszych wpisów wynika, że to nie MY, tylko ONI powinni coś zrobić. Pytanie brzmi: Jacy ONI ?!
Związki Zawodowe Skarbowców, to jak sama nazwa wskazuje, twór składający się ze SKARBOWCÓW, a nie z policjantów i złodziei.
Jak każdy będzie oglądał się za siebie, i na kogoś innego, to daleko na takim podejściu nie zajedziemy.
Z wpisów, choćby w tym temacie widać, że więcej jest tych, którzy liczą na to, że INNI za nich załatwią ich własne sprawy.

Mam propozycję (nie do odrzucenia oczywiście).
Tomaszu Ludwiński, zorganizuj zapisy chętnych na manifestację/protest SKARBOWCÓW pod KPRM i MF.
Chętnych prosimy o podanie imienia i nazwiska, oraz urzędu, w którym pracuje.
Każde zgłoszenie zostanie potem zwrotnie potwierdzone przez Z.Z. w macierzystym urzędzie, podpisem kandydata, żeby uniknąć pomyłek i martwych dusz na manifestacji. Przed manifestacją sprawdzimy obecność, żeby potem nie było, że ja to byłem, a ON nie był.
A jak będzie dużo chętnych na zapisy, to zorganizujemy protest, z jajami i pomidorami oczywiście, opony sobie darujemy, ze względu na straszny smród
Ja osobiście jestem ZA, a kto jest PRZECIW ?! :)

14 sty 2012, 18:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona