Teraz jest 09 wrz 2025, 16:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA21 lut 2008, 20:43

POSTY        30
Post Re: SeRCe ruszyło
A co będzie jak kiedyś przyślą weryfikację do zrobienia i trzeba będzie poprawiać błąd BZI - błąd źródła informacji?  :(

12 sty 2012, 10:08
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
antalek                    

A co będzie jak kiedyś przyślą weryfikację do zrobienia i trzeba będzie poprawiać błąd BZI - błąd źródła informacji?  :(

To powiesz że jeszcze w kwietniu 2012 wpływały pocztą NIP-3 z 2011 :wysmiewacz:

12 sty 2012, 10:26
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
oen                    

A czy może ktoś otrzymał z HD odpowiedź w sprawie podwójnych wystąpień spółek w SeRCu?
Tzn. chodzi mi o sytuację, kiedy ta sama spółka raz figuruje bez NIP i Regon, ale za to z całą historią, a drugi raz widnieje ze świeżymi datami z NIP i Regon.

Opis na drogowskazie, poz. 90 - zintegrowac przez ALT+3 podmiot właściwy z Twojego RL z danym w SERCE, uporządkować dane dot. Wymiaru, niepotrzebny podmiot wyrejestrowac przez OMYL :)
U mnie jeszcze nie przeszło do SERCE pomimo zintegrowania" danych dwa dni temu :(

Ostatnio edytowano 12 sty 2012, 14:38 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

12 sty 2012, 14:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2009, 07:34

POSTY        3
Też czekałam na integrację, aż doczytałam w podręczniku że "Operacja nie jest wykonywana dla podmiotów dla których istnieje już wystąpienie w CRP w danym US", czyli jak oba są u mnie to nici z integracji.
... już nie czekam  :blink:

12 sty 2012, 15:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Asioka                    

oen                    

A czy może ktoś otrzymał z HD odpowiedź w sprawie podwójnych wystąpień spółek w SeRCu?
Tzn. chodzi mi o sytuację, kiedy ta sama spółka raz figuruje bez NIP i Regon, ale za to z całą historią, a drugi raz widnieje ze świeżymi datami z NIP i Regon.

Opis na drogowskazie, poz. 90 - zintegrowac przez ALT+3 podmiot właściwy z Twojego RL z danym w SERCE, uporządkować dane dot. Wymiaru, niepotrzebny podmiot wyrejestrowac przez OMYL :)
U mnie jeszcze nie przeszło do SERCE pomimo zintegrowania" danych dwa dni temu :(

Ok. ale ja mówię o sytuacji, kiedy w SeRCu ta sama spółka raz figuruje bez NIP i Regon, ale za to z całą historią, a drugi raz widnieje ze świeżymi datami z NIP i Regon  :zeby:

12 sty 2012, 15:55
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
Fajnie, że w ZAP-3 są imiona rodziców :rotfl:
Jak prawidłowo zarejestrować nowego podatnika?

13 sty 2012, 10:01
Specjalista

POSTY        570
oen                    

Ściągnąć z bazy PESEL o ile w poprzednim US nie było to wpisane.

13 sty 2012, 10:24
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Us_nip                    

oen                    

Ściągnąć z bazy PESEL o ile w poprzednim US nie było to wpisane.

No to jeszcze napisz skąd brać miejsce urodzenia.  :zeby:
Co prawda SRC nie wymaga wskazania tej informacji więc może i nie trzeba się tym przejmować. Przynajmniej do czasu nalotu jakichś taboretów kontrolujących prawidłowość procesu wprowadzania danych. A wtedy  <_<

13 sty 2012, 11:07
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
rychu                    

Przynajmniej do czasu nalotu jakichś taboretów kontrolujących prawidłowość procesu wprowadzania danych. A wtedy  <_<

:wysmiewacz:  Dobre  :zeby:

Przy tych wszystkich obecnych zmianach to nie ma szans, żeby z czymś nie wpaść  :glare:

Ogólnie to myślałem już jakiś czas temu o sposobie archiwizacji dokumentów rejestracyjnych i  :dupa:
Mam już mało miejsca na regałach a tu dojdzie konieczność podzielenia dokumentów na tych z NIP i natych z PESELem ale oczywiście zawsze ten z PESELem może znaleźć się w tej drugiej grupie i na odwrót  :wacko:

Gdyby tak jescze SeRCe było w jakiś sposób zasilane danymi z CEIDG (automatycznie a nie tak jak teraz ręcznie)...  :piwo: ,np. zamiast "akceptuj wniosek" w CEIDG byłoby "eksportuj do CRP KEP"  :brawa:  Ale jakiś taki optymista dzisiaj ze mnie  :zeby:

13 sty 2012, 11:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2011, 19:14

POSTY        9
Bo piątek 13-go
Co do archiwizacji to my chyba zaczniemy zakładać teczki na nr WIP  ^_^

13 sty 2012, 12:33
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
ronin22                    

Bo piątek 13-go
Co do archiwizacji to my chyba zaczniemy zakładać teczki na nr WIP  ^_^

Wyłącznie. Właśnie po to powstał.

13 sty 2012, 12:56
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Jest pewien problem. Własnie namierzyłem osóbkę odnotowaną z ZAP-3 w dniu 03-01-2011 u której WIP jest 7 cyfrowy.
Okazuje się więc, że są różne rodzaje WIP-ów:
-11 cyfrowe
-7 cyfrowe
-10 cyfrowe tożsame z NIP.
Ja to się na informatyce nie znam ale wygląda na to, że nikt tam u góry nie panuje nad tworem zwanym SRC czy też CRP. A na dodatek zaczynam podejrzewać że własnie jesteśmy świadkami narodzin "osobliwości informatycznej" i ta samoistnie rodząca się AI nie tylko myśli samodzielnie, ale w sposób zupełnie nie do pojęcia przez nas.

Ostatnio edytowano 13 sty 2012, 13:37 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

13 sty 2012, 13:37
Zobacz profil WWW
Początkujący

REJESTRACJA18 lis 2009, 10:30

POSTY        4
Czy ktoś robił intergację w POLTAX podmiotu odnotowanego podwójnie?? Co z deklaracjami i księgowością jak je można najszybciej przenieść?

13 sty 2012, 15:04
Specjalista

POSTY        570
rychu                    

Co prawda SRC nie wymaga wskazania tej informacji więc może i nie trzeba się tym przejmować. Przynajmniej do czasu nalotu jakichś taboretów kontrolujących prawidłowość procesu wprowadzania danych. A wtedy  <_<

Wtedy wyciągnę zmianę ustawy o NIP z lipca 2011 i powiem, że ustawodawca przewidział zasilanie bazy MF danymi z PESELA :sex:  A dlaczego nie zasilił? O to proszę pytać właściwego adresata :wysmiewacz:

13 sty 2012, 16:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 89  Następna strona