Czy PESEL zastąpi NIP - projekt zmian ustawy o NIP na 2011 rok
Autor
Treść postu
Re: Czy PESEL zastąpi NIP - projekt zmian ustawy o NIP na 20
Dzisiaj dojrzałem w kąciku (lewym dolnym) ekranu z danymi rejestracyjnymi podmiotu OF/ORG w POLTAX pole opisane WIP (Wewnętrzny Identyfikator Podmiotu w CRP) i tam widnieje NIP. Od dawna coś takiego jest? To chyba ma być miejsce gdzie będzie widoczny NIP, którego nie damy fizolowi z PESELa ale według którego będziemy mogli gromadzić dane. Tylko jak spowodować jego tam zaistnienie u nowego podmiotu? Ktoś już miał taką sytuację? Jakie źródło informacji?
10 sty 2012, 11:17
rychu
Dzisiaj dojrzałem w kąciku (lewym dolnym) ekranu z danymi rejestracyjnymi podmiotu OF/ORG w POLTAX pole opisane WIP (Wewnętrzny Identyfikator Podmiotu w CRP) i tam widnieje NIP. Od dawna coś takiego jest? To chyba ma być miejsce gdzie będzie widoczny NIP, którego nie damy fizolowi z PESELa ale według którego będziemy mogli gromadzić dane. Tylko jak spowodować jego tam zaistnienie u nowego podmiotu? Ktoś już miał taką sytuację? Jakie źródło informacji?
Zmiana po patchu 6 do POLTAX. Chodzi o przenoszenie danych podmiotów, które nie znalazły się w SERCU. Nie dotyczy rejestracji pełnych:-) Ciekawe, czy będzie jakieś pismo w tej sprawie?
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
Ostatnio edytowano 10 sty 2012, 15:58 przez Us_nip, łącznie edytowano 1 raz
10 sty 2012, 15:54
Us_nip
rychu
Zmiana po patchu 6 do POLTAX. Chodzi o przenoszenie danych podmiotów, które nie znalazły się w SERCU. Nie dotyczy rejestracji pełnych:-) Ciekawe, czy będzie jakieś pismo w tej sprawie?
Jest instrukcja na Drogowskazie i w Podręczniku użytkownika do POLTAX REJE072
10 sty 2012, 17:34
Zwracam honor!
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
10 sty 2012, 17:42
W patch’u 6 do wyd. 4.0 aplikacji POLTAX została udostępniona funkcjonalność, o której mowa w piśmie Departamentu Administracji Podatkowej nr AP15/0683/36/IWB/11/12835 z dnia 7 października 2011 r., umożliwiająca dopisanie podmiotu zarejestrowanego w POLTAX jako wystąpienia w CRP. Ma ona zastosowanie do rejestracji lokalnych (innych niż pełne), dla których w trakcie pierwszego ładowania danych do CRP nie zostało utworzone wystąpienie w US ze względu na niezgodność danych rejestracyjnych .
Mam nadzieję, że tu nie chodzi o podmioty, które się znalazły w tych ogromnych raportach z weryfikacji nr 74 i 76 przesłanych nam jesienią.
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
11 sty 2012, 09:37
Proponuję zajrzeć do wer. 76spec
11 sty 2012, 10:10
rychu
A dokładnie w jakiej tablicy modułu rejestracja? U mnie patch został wgrany, ale "WIP-a" nie widzę A tak w ogóle dziś walczę z weryfikacją 76spec. Narazie podmioty które dopisałam do CRP wg instrukcji w podręczniku jeszcze nie pojawiły sie w SERCE
Ostatnio edytowano 11 sty 2012, 10:40 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
11 sty 2012, 10:39
nipomanka
Proponuję zajrzeć do wer. 76spec
Fajnie, że coś dostałem... Duży ten raport?
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
11 sty 2012, 14:54
To zależy ... Co do raportów - pismo z 7.10.2011r. AP15/0683/36/IWB11/12835. na stronie "drogowskaz": pozycja 60,61,63
11 sty 2012, 15:12
Asioka
A dokładnie w jakiej tablicy modułu rejestracja? U mnie patch został wgrany, ale "WIP-a" nie widzę A tak w ogóle dziś walczę z weryfikacją 76spec. Narazie podmioty które dopisałam do CRP wg instrukcji w podręczniku jeszcze nie pojawiły sie w SERCE
Dla tych którzy nie wiedzą, gdzie szukać "WERY IMPORTENT PODATNIK" 1. Dostęp : Rejestracja - Rejestracja podmiotów - Rejestracja osoby fizycznej. 2. Dostęp : Rejestracja - Rejestracja podmiotów - Rejestracja organizacji.
Też dopisałem zgodnie z instrukcją ..... i też nic. Jak się nic nie zmieni do końca tygodnia i nie będzie żadnych dodatkowych wyjaśnień to kolejny HD wita
Ostatnio edytowano 11 sty 2012, 19:26 przez Us_nip, łącznie edytowano 1 raz
11 sty 2012, 19:25
Czegoś nie pojmuję chyba... W raporcie 76spec mam same podmioty wyrejestrowane wieki temu, a ich dane są zgodne z tymi w SeRCu. Przy czym faktycznie mojego US nie ma w wystąpieniach, ale czemu tak się stało, to nie bardzo rozumiem.
12 sty 2012, 10:20
oen
Czegoś nie pojmuję chyba... W raporcie 76spec mam same podmioty wyrejestrowane wieki temu, a ich dane są zgodne z tymi w SeRCu. Przy czym faktycznie mojego US nie ma w wystąpieniach, ale czemu tak się stało, to nie bardzo rozumiem.
1. Wyrejestrowanie przez OMYŁ? 2. Niezgodność PESELA? Daty urodzenia? itp...
12 sty 2012, 10:25
ad.1 Różnie.. czasem OMYŁ się trafi ad.2 Nic z tych rzeczy.
12 sty 2012, 11:03
Mogliby przysłać jakieś wskzówki w tej sprawie. Czy może to za dużo?