Teraz jest 06 wrz 2025, 15:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 137  Następna strona
Etyka, moralność, obyczaje 
Autor Treść postu

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Post Re: Etyka, moralność, obyczaje
Racja !!! Na taką rzeczywistość tolerastów, polactwa tylko  :zygi:

30 gru 2011, 22:27
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Kazik: nie interesują mnie ruchawki Kaczyńskiego z Tuskiem

- Póki co politycy, ani ich adwokaci do mnie nie dzwonią. Kontaktów bezpośrednich z politykami nie posiadam i nie posiadałem, z którego to powodu rad jestem bardzo. Nie poważam klasy politycznej w całej jej rozciągłości. Na PO głosowałem tylko dlatego, że uległem antypisowskiej histerii, a nie z uwielbienia dla partii Donalda Tuska. Więcej na wybory mam nadzieję, że nie pójdę. Mamy marną klasę polityczną, a spór oparty jest głównie na personalnej wojnie PO z PiS, a nie debacie o obraz Polski. Nie interesują mnie ruchawki Kaczyńskiego z Tuskiem. Nie staję po żadnej ze stron i nie życzę sobie, żeby politycy i media przypisywali mnie lub przeciwstawiali którejkolwiek frakcji politycznej - powiedział w pierwszej części rozmowy z Onetem Kazik Staszewski. Muzyk dodał, że boi się, iż "na Euro 2012 Polska da ciała".
(...)
czytaj dalej

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html

01 sty 2012, 19:41
Zawodowiec

POSTY        3598
Tak psy bawiły się na sylwestra! (zdjęcia)

To był dopiero bal
! Baloniki, zabawy w basenie i malowanie paznokci. Do tego pyszności, wśród których królowały raciczki nowozelandzkich jeleni. Tak w sylwestrową noc bawiły się czworonogi

Jak widać, nie tylko ludzie mogą bawić się w sylwestra. Taką możliwość mają już nawet czworonogi. Są bowiem hotele dla psów, które organizują podopiecznym imprezy.

– Właściciele zostawiają w takim miejscu zwierzę na sylwestrową noc, by ich pupil nie siedział sam w domu, kiedy oni idą się bawić i nie drżał od wybuchu petard – mówi Aneta Cholewa (35 l.) z hotelu SPA dla zwierząt. – Dbamy o to, by ten wieczór nie był dla nich stresem. Skupiamy ich uwagę na przyjemnych rzeczach. Wszystkie pieski są głaskane i przytulane. Organizujemy im zabawy ruchowe na powietrzu i w hali, pływanie w basenie i zabiegi pielęgnacyjne – dodaje.

W jadłospisie tego wieczoru królowały raciczek nowozelandzkich jeleni, kosteczki z suszoną szynką parmeńską i woda mineralna. Za takie przyjemności właściciele psów musieli zapłacić 150 złotych wzwyż. Wszystko zależało jaki pakiet wykupili swemu pupilowi.

http://www.fakt.pl/Tak-psy-bawily-sie-n ... 483,1.html

02 sty 2012, 08:45
Zawodowiec

POSTY        3598
Nie dali o. Rydzkowi koncesji. Dali stacji disco polo

W redakcji TV Trwam (która jest jednym z filarów imperium medialnego kontrowersyjnego duchownego o. Tadeusza Rydzyka) wrze
. Dziennikarze nie mają wątpliwości - nieprzyznanie stacji koncesji to kara wymierzona przez wrogich im polityków. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nawet nie zaprzecza, że wniosek o najnowszą (cyfrową) koncesję dla TV Trwam został odrzucony z powodu "braku różnorodnej oferty programowej"...

Co ciekawe, różnorodną ofertę ma np. Polo TV nadająca jedynie materiały o muzyce disco polo. Eska TV, czy ATM Rozrywka TV również. Ale nie TV Trwam. – Ważnym kryterium było również zapewnienie powodzenia finansowego przedsięwzięcia, jakim jest uruchomienie nadawania przez wszystkie podmioty, które otrzymały koncesję - tłumaczy w "Rzeczpospolitej" Katarzyna Twardowska, rzeczniczka Rady.

Chodzi o koncesję na multipleksach cyfrowej telewizji naziemnej. Uprawnia ona do nadawania programów w technologii cyfrowej. Od 1 sierpnia 2013 r. telewizja cyfrowa zastąpi w pełni tradycyjną analogową. Brak tej koncesji spowoduje, że TV Trwam nie będzie dostępna m.in. w kablówkach - przypomina "Rzeczpospolita".

http://www.fakt.pl/Nie-dali-o-Rydzkowi- ... 956,1.html

06 sty 2012, 17:45
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
silniczek                    

Nie dali o. Rydzkowi koncesji. Dali stacji disco polo
http://www.fakt.pl/Nie-dali-o-Rydzkowi- ... 956,1.html

Bo to są NWSPM.
Nowe Wysokie Standardy :zygi: Partii Miłości.

Ostatnio edytowano 06 sty 2012, 18:47 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

06 sty 2012, 18:46
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Czasami trzeba rozszerzyć horyzonty i wychylić głowę poza Radio Maryja czy Telewizję Trwam.
Człowiek musi.
Bo inaczej się udusi.
Zajrzałem na blog... Janusza Palikota. Bywałem np. na blogu Wałęsy, to dlaczego miałbym nie zajrzeć np. do wujka Janusza? Nie?
Zajrzałem.
I co tam ujrzałem?
Ano zobaczcie sami co Janusz P. sądzi o moralności (niektórych?) polityków. Do niedawna z własnej partii:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 sty 2012, 23:26
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
kominiarz                    

Czasami trzeba rozszerzyć horyzonty i wychylić głowę poza Radio Maryja czy Telewizję Trwam.
Człowiek musi.
Bo inaczej się udusi.
Zajrzałem na blog... Janusza Palikota. Bywałem np. na blogu Wałęsy, to dlaczego miałbym nie zajrzeć np. do wujka Janusza? Nie?
Zajrzałem.
I co tam ujrzałem?
Ano zobaczcie sami co Janusz P. sądzi o moralności (niektórych?) polityków. Do niedawna z własnej partii:

A wczoraj też dał do pieca:
http://palikot.blog.onet.pl/Skurwiel-Gr ... 46269893,n

08 sty 2012, 12:38
Zawodowiec

POSTY        3598
Palikot o rzeczniku Tuska: Skurw...
Załącznik:
634615482846773551.jpg

Skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie - chcieliście Palikota to macie...

Tą właśnie parafrazą z Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego aż chce się zakrzyknąć do polityków Platformy Obywatelskiej. Na swojej bowiem piersi wychowywali Palikota, wybaczali mu wszelkie wyskoki, a przy niektórych bili nawet brawo. No to mają za swoje. Kolega Janusz rozjeżdża ich teraz bowiem chyba nawet ostrzej niż swego czasu braci Kaczyńskich.

Skurw... Graś - oto tytuł najnowszego wpisu na blogu Palikota. Poseł ruchu swojego imienia - krytykuje rzecznika rządu za sugestie, aby pacjenci buntowali się przeciwko lekarzom wypisującym niekompletne recepty.
- To pełzające państwo totalitarne - podsumowuje rządy Tuska Palikot.

http://www.fakt.pl/Palikot-o-Grasiu-To- ... 038,1.html

08 sty 2012, 21:18
Zawodowiec

POSTY        3598
Skromni ludzie chętniej pomagają innym

Osoby, cechujące się skromnością, są bardziej skłonne do udzielenia pomocy innymi niż osoby aroganckie i próżne - informuje serwis eScienceNews. Wyniki badań amerykańskich naukowców zostały opublikowane w "The Journal of Positive Psychology".

Badacze z Baylor University udowodnili, że prawdopodobieństwo udzielenia wsparcia drugiemu człowiekowi i wielkość oferowanej pomocy są powiązane z cechą osobowości, jaką jest skromność.

- Nasze odkrycie jest dość zaskakujące, ponieważ od blisko 30 lat prowadzone są badania na temat zachowań, ukierunkowanych na pomoc, a tylko kilka z nich pokazało jakikolwiek związek między pomaganiem a osobowością. Jedyną cechą osobowości, która korelowała z gotowością do udzielania pomocy była ugodowość, jednakże okazało się, że skromność jest znacznie bardziej powiązana ze zjawiskiem pomagania - mówi Jordan LaBouff, główny autor artykułu o rezultatach badań.

W większości przypadków na decyzję człowieka, dotyczącą udzielenia pomocy, bądź nie, mają wpływ tymczasowe czynniki osobowościowe i sytuacyjne, między innymi: napięcie wewnętrzne, presja czasu, ilość osób, znajdujących się w pobliżu, chwilowe uczucie empatii. Naukowcy przeprowadzili trzy badania, które potwierdziły, że pomaganie może łączyć się również z osobowością, a dokładnie ze skromnością.

W pierwszym badaniu testowano ludzi za pomocą kwestionariuszy. Przeważnie osoby, które uważały się za skromne, twierdziły też, że są pomocne. Jednakże takie badanie jest obciążone efektem aprobaty społecznej, czyli skłonnością człowieka do deklarowania cech akceptowanych i pożądanych w społeczeństwie, więc potrzebowano solidniejszych dowodów.

Drugie badanie miało formę eksperymentu. Uczestnicy słuchali informacji radiowej o chorym koledze z uczelni, który potrzebował pomocy w nauce. Następnie musieli określić, ile godzin w ciągu kolejnych trzech tygodni, mogliby mu poświęcić. Bardziej skromni ludzie oferowali więcej swojego wolnego czasu.

W kolejnym eksperymencie, osoby badane były wstępnie warunkowane na skromność lub arogancję za pomocą wyświetlania powiązanych z tymi pojęciami słów. Dalsza część była identyczna jak w poprzednim badaniu. Ponownie skromność wiązała się z większą ilością godzin, poświęconych na pomoc koledze.

- Skromność pozwala przewidzieć skłonność do pomocy. Teraz musimy dowiedzieć się, czy jest to cecha, którą można w sobie wykształcić - dodaje Wade C. Rowatt, główny badacz i współautor artykułu.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/skromni- ... omosc.html

09 sty 2012, 00:47
Zawodowiec

POSTY        3657

Palikot o rzeczniku Tuska: Skurw...
Skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie - chcieliście Palikota to macie...

Skurw...l Graś - oto tytuł najnowszego wpisu na blogu Palikota. Poseł ruchu swojego imienia - krytykuje rzecznika rządu za sugestie, aby pacjenci buntowali się przeciwko lekarzom wypisującym niekompletne recepty.
- To pełzające państwo totalitarne - podsumowuje rządy Tuska Palikot.

http://www.fakt.pl/Palikot-o-Grasiu-To- ... 038,1.html

skurwiel
Z Wikisłownika – wolnego, wielojęzycznego słownika
wymowa:
IPA: [skurvjl], AS: [skurviel], zjawiska fonetyczne: zmięk. zmiękczenie • i → j  i czytane jako /j/
znaczenia: rzeczownik, rodzaj męski
   (1.1) wulg. wulgarnie, pogard. pogardliwie, obraź. obraźliwie o mężczyźnie
odmiana:
przykłady:
   (1.1) Powiedz temu skurwielowi, że nie chcę go więcej na oczy widzieć.
   (1.1) skurwysyn m rodzaj męski
   (1.1) pol. polski skurwiały
tłumaczenia:
* angielski: (1.1) son of a biitch, fuckhead, creep
* francuski: (1.1) fils de pute m rodzaj męski
* hiszpański: (1.1) cabrón m rodzaj męski, hijoputa m rodzaj męski
Źródło: „http://pl.wiktionary.org/w/index.php?title=skurwiel&oldid=2345595”

skurwiel
1 - ktoś udający spoko gościa ale jak dochodzi co do czego to sprzedał by ciebie za batonika
2 - Skurwiel, to określenie kogoś złego np: bandyty albo osoby która nam mogła zrobić coś złego
Źródło: http://www.miejski.pl/slowo-skurwiel

Czy skurwiel jest obraźliwe?
A jeśli tak to czy Graś POzwie Palikota?
A jeśli POzwie to czy są go (Palikota) skaże?
A jeśli skaże to na co?
Czy to tylko indywidualna, osobista opinia, a rolą sądu wszak nie jest rozstrzyganie jej prawdziwości.
I sąd uzasadni to (jak tu już ktoś przytaczał to uzasadnienie do wyroku w sprawie z powództwa Ryszarda Czarneckiego o naruszenie dóbr osobistych dotyczące wypowiedzi Lecha Wałęsy) tak: "Wypowiedź powoda była tylko opinią, której nie można oceniać w kategorii prawdy i fałszu".
A może tylko uzna to za "niską szkodliwość społeczną"?!

Ostatnio edytowano 09 sty 2012, 19:29 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

09 sty 2012, 19:26
Zawodowiec

POSTY        3657
Trucizna, źródło kłamstwa i nienawiści
Załącznik:
źródło kłamstwa i nienawiści.JPG

W pierwszej części rozmowy z Onetem Stefan Niesiołowski powiedział:
- Nawet jeśli dowódcy Sił Powietrznych nie było w kokpicie, to ten fakt niczego nie zmienia. W poniedziałek PiS rozpęta na nowo piekło smoleńskie. Próbują robić to cały czas, ale nie mają argumentów.

- Telewizja Trwam jest trucizną, źródłem kłamstwa i nienawiści. Kłamstwem jest twierdzenie, że Rydzyk nikogo nie popiera, bo popiera PiS. Łamie koncesję, dlatego że warunkiem koncesji było nienadawanie reklam, a telewizja Rydzyka nadaje reklamy. Powinno zabrać się koncesję Telewizji Trwam, a nie tylko cyfrówkę. Radio Maryja i Telewizja Trwam powinny stracić koncesję na nadawanie. KRRiT w interesie Polski i polskiego Kościoła powinna podjąć decyzję o zabraniu koncesji mediom Rydzyka - powiedział w drugiej części rozmowy z Onetem poseł PO Stefan Niesiołowski.

Jeśli kogoś interesują wynurzenia Człowieka Któremu Nienawiść Zalewa Mózg to odsyłam tutaj:

Ze Stefanem Niesiołowskim - posłem PO, byłym wicemarszałkiem Sejmu, przewodniczącym Komisji Obrony Narodowej - rozmawia Jacek Nizinkiewicz.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html

albo tutaj:
Nienawiść Zalewa Mi Mózg - studium nienawiści
http://www.youtube.com/watch?v=1AFAwKt2NjA

19 sty 2012, 20:41
Zawodowiec

POSTY        3598
Ten piesek naprawdę lubi muzykę [wideo]
Załącznik:
002e5ecc-8869-45fa-8b83-b55f8136309b.file.jpg

Gdy tylko pan pewnego uroczego golden retrievera zaczyna "brzdąkać" na gitarze zwierzę od razu ożywa, zaczyna się uśmiechać i kiwać łbem w rytm muzyki.
Ten pies to prawdziwy meloman. Dźwięki gitary wprowadzają go w naprawdę dobry nastrój - na pysku psiaka pojawia się wielki uśmiech. Zwierzę zaczyna kiwać się w rytm muzyki. Gdy tylko dźwięk gitary cichnie, na mordce golden retrievera pojawi się smutek.
(...)
Swoją drogą - czy ten filmik nie przypomina Wam innego, bardzo popularnego, wideo, które również można zobaczyć w serwisie YouTube?
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... 5Bwideo%5D

19 sty 2012, 22:46
Zawodowiec

POSTY        3598
Nie do wiary! Ten komornik jest striptizerem! ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ :blush:

Komornik z Bytomia o dwóch twarzach. 30-latek za dnia ściąga długi, a wieczorem pracuje jako striptizer i tańczy nago przed paniami

Do nietypowego zajęcia po godzinach komornika z Bytomia dotarł "Super Express". Jak relacjonuje gazeta, pan Mariusz striptizerem jest od dwóch lat. Po raz pierwszy zatańczył na wieczorze panieńskim w zastępstwie za kolegę.

30-latkowi tak spodobał się taniec erotyczny, że teraz jest to jego druga praca. Za dnia, w godzinach od 8 do 16 Mariusz Łukasiewicz zakłada garnitur i pracuje jako komornik. Zapomina o tym, co działo się w nocy. - W garniturze mężczyzna staje się kimś innym, nie wzbudza pożądania, ale respekt - wyznaje mężczyzna w rozmowie z "Super Expressem".

http://www.fakt.pl/Komornik-ktory-po-go ... 566,1.html

23 sty 2012, 22:47
Zawodowiec

POSTY        3598
Dwulatek wypala 40 papierosów dziennie. Co za głupota! ZOBACZ FILM
Załącznik:
3002195-papieros-dziecko-dwulatek-indonezja-300-227.jpg

Nagranie, na którym dwuletni chłopiec z Indonezji pali papierosy bije rekordy popularności w sieci, choć jest wstrząsające. Głupota rodziców tego dziecka poraża. Film ten zainspirował artystkę do stworzenia mocnej kampanii.
(...)
http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/ ... ennie.html

23 sty 2012, 23:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 137  Następna strona