Teraz jest 06 wrz 2025, 09:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Następna strona
CEIDG 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Re: CEIDG
To udało WAM się dzisiaj zalogować do CEIDG ? Szczęściarze!

02 sty 2012, 22:29
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
No, jakieś 25 wniosków udało mi się ściągnąć. Ale jak tak będzie szło dalej to zapowiada się niezłe  :mur: .

02 sty 2012, 22:36
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Ja zrobiłem 40, poszło kilkadziesiąt kartek papieru i prawie 3 godziny(doliczam nieudane próby logowania). Badziewie!!!

02 sty 2012, 22:40
Specjalista

POSTY        788

Tak a propos papieru, to staram się ściskać wydruki do 85 - 80 % i wychodzą trzy strony. Na początku gdy było mniej wniosków to leciałem na 100 % rozmiaru ale bawiłem się w obracanie kartek, no cóż brak duplexu w drukarce, ale teraz nie zawracam sobie głowy. Gdybym miał duplex to byłyby dwie kartki, ale kogo to... :mur:
A i tą jedną kartkę to oszczędzam z myślą o puchnących aktach, zawsze to jedna z czterech wypada.
Ciekawe jak długo będziemy funkcjonować jako przepisywacze treści jednej aplikacji do drugiej aplikacji.  <_<

02 sty 2012, 23:09
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

POSTY        324
rychu                    

Ciekawe jak długo będziemy funkcjonować jako przepisywacze treści jednej aplikacji do drugiej aplikacji.   <_<  

Taki biologiczny interfejs z nas.  :D
No cóż informatyzacja jak widać pełną gębą.Boni jak widać działa  :rotfl:
Wydrukować z CEIDG,wklepać do SERCA, wydrukować, wklepać.....Ciut jak na linii produkcyjnej.

02 sty 2012, 23:20
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Moriturus                    

rychu                    

Ciekawe jak długo będziemy funkcjonować jako przepisywacze treści jednej aplikacji do drugiej aplikacji.  <_<  

Taki biologiczny interfejs z nas.  :D  
No cóż informatyzacja jak widać pełną gębą.Boni jak widać działa :rotfl:
 Wydrukować z CEIDG,wklepać do SERCA, wydrukować, wklepać.....Ciut jak na linii produkcyjnej.

MASAKRA strzel===]

02 sty 2012, 23:44
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Ja się zastanawiam nad złożeniem wniosku do NUS o zmianę klasyfikacji stanowiska pracy na Starszy Skaner Biologiczny :zeby:

03 sty 2012, 09:12
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
oen                    

Ja się zastanawiam nad złożeniem wniosku do NUS o zmianę klasyfikacji stanowiska pracy na Starszy Skaner Biologiczny :zeby:

:zeby:  :D  :brawa:

03 sty 2012, 09:31
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 paź 2011, 20:09

POSTY        2
a jak u was zapatrywanie na zmianę formy opodatkowania, nasza Izba stoi na stanowisku, że trzeba to zrobić na CEIDG

03 sty 2012, 19:07
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
muminki4                    

a jak u was zapatrywanie na zmianę formy opodatkowania, nasza Izba stoi na stanowisku, że trzeba to zrobić na CEIDG

Moje zdanie jest takie, że:
1) składa zawiadomienie o zmianie formy - termin do 20 stycznia 2012
2) aktualizuje rodzaj prowadzonej dokumentacji rachunkowej w CEIDG-1.

Dlaczego nie wystarczy samo CEIDG-1? W ustawie z dnia 13 maja 2011 r. o zmianie ustawy o swobodzie działalności gospodarczej oraz niektórych innych ustaw dodano, że wybór formy może złożyć na podstawie przepisów SDG, ale ...... zapis mówi, że "podatnik rozpoczynający prowadzenie pozarolniczej działalności gospodarczej, oświadczenie może złożyć na podstawie przepisów o swobodzie działalności gospodarczej".

Nauczony doświadczeniem z zaznaczeniem rodzaju prowadzonej dokumentacji w EDG-1 (patrz: http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/EAF831BC65) dmucham na zimne.

Jeżeli dostaniesz potwierdzenie stanowiska Twojej IS na piśmie to prosiłbym bardzo o przesłanie skanu na PW lub e-maila.

03 sty 2012, 20:57
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Może was ucieszy - dostawca usług CEIDG zobowiązał się , że do dnia 9 stycznia 2012 poprawi wydajność aplikacji. Może się też skończą problemy z logowaniem ?

03 sty 2012, 21:11
Specjalista
Własny awatar

POSTY        324
Czy wam też CEIDG zachowuje się dziwnie?
Objawy chorobowe:

1)przesłany wniosek nadal wisi na liście do załatwienia;
2)po kliknięciu przycisku „Akceptuj wniosek” wyświetla się informacja że „wniosek przesłano” zgodnie z właściwością ;
3)pojawia się informacja że "Nie ma więcej zadań do obsługi" gdy tymczasem jest jeszcze kilkadziesiąt do obsłużenia.

Pacjent chyba sfiksował....

09 sty 2012, 13:32
Specjalista

POSTY        788

No ma takie jakieś zawiechy.
Ja odbijałem dzisiaj dwa wnioski do innych urzędów i mimo skierowania ich do innego us nadal wisiały na mojej liście do załatwienie. Ale po kilkunastu minutach, tak do pół godziny zniknęły.
XXI wiek.

09 sty 2012, 14:06
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
Ja wolałem jak CEIDG pracowało przed poprawą wydajności aplikacji - teraz odsyłam do innego us i po sekundzie dostaję ten sam wniosek do załatwienia z informacją, że wniosek został przesłany zgodnie z właściwością  :brawa:
Miałem też przypadek wniosku o NIP, wpisałem NIP w polu "zwracane dane" i po zaakceptowaniu dostałem komunikat, że wniosek został przesłany do właściwego us - tzn. gdzie?  :o

09 sty 2012, 15:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Następna strona