Teraz jest 06 wrz 2025, 16:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 350 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna strona
Życzenia 
Autor Treść postu

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Post Re: Życzenia Świąteczne i Noworoczne
Życzenia Pana Ludwińskiego, to po prostu żenada.
Tyle mam do powiedzenia.

23 gru 2011, 00:28
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Judykator_                    

Życzenia Pana Ludwińskiego, to po prostu żenada.
Tyle mam do powiedzenia.

Raczej kpina z zarządzających, którzy co innego mówią - "aby obraz był ładny" a co innego robią.

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie !!!

23 gru 2011, 01:44
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Judykator, cytuję klasyka: Nie martw się, jeśli czujesz się dobrze. Przejdzie ci (Boling)  ;)
i cytuję Ludwińskiego:

(...) Skoro zgłaszane przez nas problemy w aparacie skarbowym, a także prośby o przyjazne traktowanie pracowników nie są przez Państwa traktowane z należytą uwagą i zrozumieniem, a w stosunku do osób zgłaszających te nieprawidłowości (zamiast do osób dopuszczających się takich kroków…) prowadzi się działania represyjne

I mam pytanie, czego Ty byś życzył w takiej sytuacji ww. Zdrowia, szczęścia i dalszych pomyślności w życiu zawodowym ??
Ludwińskiego cholera już bierze, czemu zresztą nie ma się co dziwić, bo ile można kopać się z koniem, wróć, z OSŁEM raczej?!   
Największą obrazą dla majestatu jest ignorancja, więc szacun dla Ludwińskiego, że jako jedyny nie zignorował przełożonych w przedświątecznych życzeniach  ;)

23 gru 2011, 05:01
Amator

REJESTRACJA03 sie 2011, 09:06

POSTY        27
Niestety, wrzucenie takich życzeń na pierwszy plan forum, nie świadczy zbyt dobrze o administratorze, a pośrednio wystawia skarbowcom piękną laurkę.
Wstyd po prostu.

23 gru 2011, 09:02
Zawodowiec

POSTY        3598
referentka1975
A Ty czego nam życzysz?!
Masz dla nas takie życzenia, jak Ludwiński dla przełożonych, czy może coś jeszcze ...
W tym temacie życzenia się SKŁADA, jeżeli ktoś ma ochotę oczywiście, a nie krytykuje się życzeń złożonych przez innych!!!
To tak jakbyś dyskutowała o tym, czy teściowa przysłała Ci ładną czy brzydką kartkę z życzeniami na święta.  ;)

Ostatnio edytowano 23 gru 2011, 09:32 przez silniczek, łącznie edytowano 1 raz

23 gru 2011, 09:31
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Referentka1975 - wstyd to źle kraść i z d-py spaść :P

Ja już nie jestem skarbowcem, ale uważam że to nie skarbowcy powinni się wstydzić.
Za co WY - Skarbowcy macie dziękować i czego życzyć tym WASZYM PRZEŁOŻONYM?
Szczęścia, zdrowia i pomyślności?  :wysmiewacz:

23 gru 2011, 09:31
Amator

REJESTRACJA03 sie 2011, 09:06

POSTY        27
To są życzenia??? Może lepiej życzyć żeby z okazji zbiżających się świąt spadli ze schodów albo coś w tym stylu...
Po prostu magia świąt wisi w powietrzu, aż sie niedobrze robi.
Jest to niesmaczne i w złym tonie. Nie chce się komuś życzyć dobrze, to się nic nie mówi...

A korzystając z okazji, wesołych  :blush:

23 gru 2011, 09:46
Zawodowiec

POSTY        3598
No właśnie referentka1975, o to chodziło. Teraz znacznie lepiej :brawa:
A swoją drogą Ludwiński napisał tylko to, co inni skarbowcy MYŚLĄ. W tych schodach też jest zresztą coś ... magicznego ;)

Nie chce się komuś życzyć dobrze, to się nic nie mówi...

No niekoniecznie, to zależy od regionu, w każdym regionie jest inna tradycja w tym zakresie.
A poza tym trzeba też mieć odwagę powiedzieć prawdę, a nie każdy ją ma ... :)

23 gru 2011, 09:51
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
referentka1975                    

Niestety, wrzucenie takich życzeń na pierwszy plan forum, nie świadczy zbyt dobrze o administratorze, a pośrednio wystawia skarbowcom piękną laurkę.
Wstyd po prostu.

Ludwiński nie życzy nikomu niczego złego. Życzy aby ci przełożeni którzy mają na swoim sumieniu
- likwidację miejsc pracy
- przenosiny do pracy w miejscowościach odległych
- upokarzanie i złośliwości wobec pracowników
- szykanowanie działaczy związkowych i pracowników nie będących związkowcami
- złe (niesprawiedliwe) wynagradzanie (o niskich i z każdym rokiem coraz niższych już nawet nie ma co wspominać)
- pomijanie w nagrodach tych pracowników, którzy nie mają znajomości lub powiązań rodzinnych
- samopodpalenie się pracownika urzędu który wykrył nieprawidłowości (co zostało potwierdzone) i je zgłaszał a został zgnojony

mieli równie udane Święta jak ci przez nich skrzywdzeni.

To są chyba uczciwe i sprawiedliwe życzenia. Prawda?
Nawet w duchu chrześcijańskim: robisz źle - nawróć się póki czas.
Nie życzy tego wszystkim przełożonym a tylko tylko tym "dobrodziejom". Zauważ że życzenia składa w swoim imieniu, a nie wszystkich skarbowców. A skoro składa takie, a nie inne to widać ma ku temu powody.

A wszystkim ludziom dobrej woli: i skarbowcom i nieskarbowcom, podwładnym i przełożonym życzę radosnych Świąt Bożego Narodzenia a w Nowym Roku aby każdy otrzymał to co sam dał innym.  :D

Ostatnio edytowano 23 gru 2011, 13:01 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

23 gru 2011, 13:00
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Przyłączam się do tych życzeń!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

23 gru 2011, 13:03
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
referentka1975                    

To są życzenia?? Może lepiej życzyć żeby z okazji zbiżających się świąt spadli ze schodów albo coś w tym stylu...
Po prostu magia świąt wisi w powietrzu, aż sie niedobrze robi.
Jest to niesmaczne i w złym tonie. Nie chce się komuś życzyć dobrze, to się nic nie mówi...

W złym tonie powiadasz? Szkoda, że nie jesteś tak stanowcza w przypadku opisywanych na tym forum przypadków traktowania pracowników jak śmieci. Szkoda, że nie rozumiesz lub udajesz, że nie rozumiesz tego, co czują te osoby, które dotknęły szykany ze strony przełożonych, które - zanim pójdą do pracy - muszą wziąć proszki na uspokojenie. Szkoda też, że nie miałaś okazji słyszeć życzeń radosnych świąt od osoby, która - dwa miesiące wcześniej zlikwidowała - bez jakiegokolwiek merytorycznego powodu i wbrew wcześniejszym wyraźnym deklaracjom - twoje miejsce pracy (i nie widzisz nawet cienia skruchy, zażenowania czy zwykłego wstydu na obliczu takiego osobnika mimo, że wcześniej kłamał i manipulował w tym względzie bez wstydu). Ponoć zło do człowieka wraca - mam nadzieję, że tak się stanie. Już taki jestem: nie potrafię (na przykład) współczuć byłemu DUKS D.Ćwikowskiemu, gdy wiem, jaki był dla podwładnych i jak ich traktował. Może przemyśli teraz parę spraw, chociaż za bardzo akurat w tym przypadku na to nie liczę. Mam nadzieję, że spotka to i inne osoby szykanujące pracowników i traktujące podwładnych jak niewolników. A tymczasem niechby tylko poczuły, jak się czują ludzie poniżeni i często załamani sytuacją, która nie musiała nastąpić. Tobie tego nie życzę - spędź święta w radości, szczęściu i spokoju...

23 gru 2011, 15:34
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Jakie to wszystko chrześcijańskie - życzyć komukolwiek wszystkiego najgorszego.
Zgadzam się z jedną z moim Przedmówczyń, że jak ktoś ma rzygać jadem, to lepiej, żeby się nie odzywał. Być może wówczas ktoś, przez przypadek, zacznie go podejrzewać o klasę, której - być może - jego przełożeni nie posiadają.
A tak - równanie w dół; wg opinii tu panujących - bo góra, to dno, a dół to same orły, intelektualni herosi, niewolnicy, niedocenieni geniusze etc. etc.
Pogratulować! :brawa:
ps. a może by tak trochę pokory na Święta, skoro, jak twierdzicie, "górze" jej brakuje?

23 gru 2011, 16:34
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
referentka1975                    

Wstyd po prostu.

Wiesz czasami żeby być zrozumianym to trzeba użyć takiego samego języka. Czasami trzeba powiedzieć prosto z mostu bez żadnych aluzji, bo inaczej nie zrozumieją.
Myślę, że czas skończyć - w związku z tym co się wokoło dzieje - z "Francją - elegancją", bo do nikogo na górze to nie trafia.
Powiem więcej, Inspektor składając takie życzenia zachował się jak dżentelmen.
Moje życzenia są gorsze!
A to czy to wystawia mi "piękną laurkę" mnie nie obchodzi. Nie mam zamiaru udawać "perfumerii" jak wpadliśmy w szambo. Większość z Nas!

Ps. wiem, że zaraz odezwą się oburzeni "znajomi królika", ale im za to płacą, a mnie nie!

23 gru 2011, 16:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 paź 2009, 07:32

POSTY        10
Judykator_                    

Jakie to wszystko chrześcijańskie - życzyć komukolwiek wszystkiego najgorszego.
Zgadzam się z jedną z moim Przedmówczyń, że jak ktoś ma rzygać jadem, to lepiej, żeby się nie odzywał. Być może wówczas ktoś, przez przypadek, zacznie go podejrzewać o klasę, której - być może - jego przełożeni nie posiadają.
A tak - równanie w dół; wg opinii tu panujących - bo góra, to dno, a dół to same orły, intelektualni herosi, niewolnicy, niedocenieni geniusze etc. etc.
Pogratulować! :brawa:
ps. a może by tak trochę pokory na Święta, skoro, jak twierdzicie, "górze" jej brakuje?

Nie zrozumiałeś chyba poprzednich wpisów? Rzecz tyczy osób, które celowo naruszają prawa pracowników i nie liczą się z nimi. Dobrze byłoby, żeby chociaż przez chwilę poczuły się jak Ebenezer Scroodge z Opowieści Wigilijnej.  A może to dotyczy także Ciebie?

23 gru 2011, 16:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 350 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna strona