Dziękuję Naszemu Min. Fin. za szacunek jaki okazuje swoim po
Autor
Treść postu
...a szczególnie wtedy, gdy wpada na genialny pomysł, by USy w 2 dni zgromadziły dane z 7 lat pracy. Gdyby nie regulanim forum to byM napisał: pip... pip... pip... pip... pip... pip.
a na ostatniej karcie arkusza - szczerze - śmiało można wpisać np. ilość wyjść do toalety w roku.
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:04 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz
04 maja 2007, 18:04
ronin0767
...a szczególnie wtedy, gdy wpada na genialny pomysł, by USy w 2 dni zgromadziły dane z 7 lat pracy. Gdyby nie regulanim forum to byM napisał: pip... pip... pip... pip... pip... pip.
a na ostatniej karcie arkusza - szczerze - śmiało można wpisać np. ilość wyjść do toalety w roku.
Oj, oj... nie rzucaj takich propozycji, bo się sprawdzą.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:04 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
04 maja 2007, 18:05
ronin0767
(...) w 2 dni zgromadziły dane z 7 lat pracy.
(...) a na ostatniej karcie arkusza - szczerze - śmiało można wpisać np. ilość wyjść do toalety w roku.
Domyślam się, że chodzi o sobotę i niedzielę.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:05 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
04 maja 2007, 18:08
Czy ktoś wie, co to takiego cyt. "decyzje roczne"? :blink:
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:05 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz
04 maja 2007, 22:04
ronin0767
Cholera, wy na tej prowincji nigdy nic nie wiecie i nic nie możecie zrozumieć. My - elyta z mynysterstwa fynansuff musimy wam wszystko łopatologicznie tlumaczyć: "decyzje roczne" to decyzje, które mają swój termin obowiązywania ograniczony tylko do jednego roku. Proste?
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:06 przez whisper, łącznie edytowano 1 raz
04 maja 2007, 22:15
whisper
Cholera, wy na tej prowincji nigdy nic nie wiecie i nic nie możecie zrozumieć. My - elyta z mynysterstwa fynansuff musimy wam wszystko łopatologicznie tlumaczyć: "decyzje roczne" to decyzje, które mają swój termin obowiązywania ograniczony tylko do jednego roku. Proste?
W googlach nie znalazłem. :blink:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:06 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2007, 08:16
ronin0767
Nie rozumiem, jaki w tym problem? Zawsze tak było... Jest Pański Dwór i jest chłop. Pan jest od uprawiania sportów, chłop od roboty. Jak Pan każe to chłop musi. I tyla... proste! A jak się nie podoba to... No wy już sami wicie najlepiej CO!
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:07 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2007, 09:12
kominiarz
W googlach nie znalazłem :blink:
Jak czegoś nie ma w internecie to znaczy, że w ogóle tego nie ma.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:08 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2007, 09:51
whisper
WHISPER, co Ty wymyślasz. Wcale nie chodzi o decyzje roczne! W VAT nie ma decyzji rocznych! A też tam VAT jest. Myślę, że chodzi o decyzje wydane na przestrzeni okresu rocznego to jest od 1-go stycznia do 31 grudnia. Widać tam na górze mają problemy z odmianą wyrazów.
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:08 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2007, 16:30
ramzes
WHISPER, co Ty wymyślasz. Wcale nie chodzi o decyzje roczne! W VAT nie ma decyzji rocznych! A też tam VAT jest. Myślę, że chodzi o decyzje wydane na przestrzeni okresu rocznego to jest od 1-go stycznia do 31 grudnia. Widać tam na górze mają problemy z odmianą wyrazów.
A ja myślę, że "decyzje roczne" to takie, co Urząd wydał po roku od wszczęcia. Ew. takie co ich od roku wydać nie może. :blush:
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:09 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2007, 17:47
ronin0767
Co do decyzji rocznych, proponuję zadzwonić do właściwej miejscowo Izby lub wprost do MF z właściwym zapytaniem. Z doświadczenia mogę przypuszczać, że zrobi się duży problem z odpowiedzią. Mnie natomiast dręczy problem, co to są czynności w komórkach. Może ktoś wie? A tak na marginesie, to większość danych do tego sprawozdania można z łatwością wyciągnąć z POLTAXu, np. ilość podatników albo liczba deklaracji wprowadzonych do POLTAXu. No ale widocznie ktoś tam nie wie widocznie, że jest coś takiego jak POLTAX i do czego to służy. Ciekaw też jestem, co się dzieje z tymi wszystkimi sprawozdaniami miesięcznymi, kwartalnymi, półrocznymi, rocznymi i grom wie jakimi jeszcze, jakie musimy sporządzać na każde piardnięcie jakiegoś buca z góry. Te wszystkie dane chyba też były już kiedyś sprawozdawane. Widać po tym, jak traktowana jest nasza praca.
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:10 przez Taxator, łącznie edytowano 1 raz
06 maja 2007, 20:29
A co w egzekucji - Egapoltax powstał po 2001 roku.
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:11 przez jordi123, łącznie edytowano 1 raz
06 maja 2007, 20:35
Wszyscy macie jeden problem - musicie polubić swoją pracę. Pomyślcie sobie ile dóbr można nabyć za nasze (wasze?) pobory. Np. 6-letniego matiza na 40 rat! Ech ludziska - tylko narzekata...
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:11 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz
07 maja 2007, 06:05
ronin0767
W tabelkach jest "Liczba wydanych decyzji roczne", a więc chyba "rocznie"...
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 12:11 przez Benoach, łącznie edytowano 1 raz