Teraz jest 06 wrz 2025, 11:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Skarbówka w apaszkach 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
Post Re: Skarbówka w apaszkach
Ksiegowiec                    

Pracuje w US w woj. łódzkim. U nas również temat identyfikacji wizualnej na topie. Zebrania w grupach z pełnomocnikiem ds. zarządzania jakością, podręcznik identyfikacji itp. Od dziś tworzymy pisma tylko z logo AP. Na zebraniu nasz pełnomocnik ds zarządzania jakością przedstawił nam plan  wdrożenia tego systemu, wraz z powołaniem tzw. wewnętrznych audytorów, którzy to będą prowadzili audyty poszczególnych komórek organizacyjnych US. Wiecie może wg jakiego klucza będą dobierani ci audytorzy? Jak to u was wygląda ?

To już chyba odrębny temat od APASZKI ale może i nie "niech admin zmieni na CO NOWEGO OD JUTRA.
U nas audytorami są kierownicy i na razie po jednym pracowniku z każdej komórki. Docelowo w każdym urzędzie mają być 2-3 audyty miesięcznie a jak skończą się konfigurację par (nie można robić audytu u siebie) to będziemy się wymieniać z sąsiednimi urzędami i kontrolować się nawzajem  palka--== . U mnie już mam plan audytów na rok 2012 sztuk 24

07 gru 2011, 19:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
Ja jestem z US w Wielkopolsce. W "moim" urzędzie zespół audytorów został wytypowany wg. klucza: dwóch doświadczonych pracowników, którzy znani są z rzetelności wykonywanej pracy (tzw. mrówki) , i do nich dokoptowano dwóch młodych pracowników (tzw. opier...lacze).
I już wiadomo, że główną robotę będzie wykonywała pierwsza para, druga zaś będzie patrzyła im na ręce i zbierała laury. Nic nowego...

07 gru 2011, 20:09
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
lidzia                    

Ja jestem z US w Wielkopolsce. W "moim" urzędzie zespół audytorów został wytypowany wg. klucza: dwóch doświadczonych pracowników, którzy znani są z rzetelności wykonywanej pracy (tzw. mrówki) , i do nich dokoptowano dwóch młodych pracowników (tzw. opier...lacze).
I już wiadomo, że główną robotę będzie wykonywała pierwsza para, druga zaś będzie patrzyła im na ręce i zbierała laury. Nic nowego...

Wypraszam sobie wpychanie wszystkich do jednego wora ! Jestem młodym pracownikiem i za opierdalacza się nie uważam. Pracuję jak umiem najlepiej i nie siedzę 8 h dziennie popijając kawkę. Twoja opinia jest bardzo niesprawiedliwa.

07 gru 2011, 20:28
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
lidzia                    

Ilość wykonywanej pracy nie jest wprost proporcjonalna do wieku - tak jest tylko że zniżką w Vision Express. A o jakich laurach mówisz bo nie wiem? Ja ich nie doświadczyłem robiąc już dwa audyty

07 gru 2011, 22:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 lis 2009, 18:07

POSTY        39
Możemy sobie pisać do woli.

Możliwość zrozumienia, porozumienia między tymi którzy "wymyślili" wizualizację, a tymi którzy będą ja wdrażać, i są docelowymi użytkownikami jest niemożliwa.
A moim zdaniem możliwa nie będzie.
Słowo "bezkosztowo" w US i słowo "bezkosztowo" w MF zawierają bowiem inną treść.
Mają inne znaczenie.

I tu kluczem jest ta nieszczęsna "bezkosztowość"

Dla pracowników US kosztem jest czas poświęcony na wdrożenie "wizualizacji".
Czy we wszystkich urzędach dokumenty zawierające te "wizualizacje" otwierają się
znacząco dłużej ?
Dokumenty zawierające "wizualizację" zwiększą zużycie papieru i tym samym będą drukować się dłużej ?
Czas pracowników US jest "bezkosztowy" ?
I chyba jedyne co można to  pije-===[
Za zdrowie tych którzy US widzą raz w roku - 31 kwietnia  :)
Chyba że wysyłają pocztą  :)

Wizualizacja tak.
Ale to jak ta "wizualizacja" wygląda, oraz sposób wdrożenia  :mur:  

A gdzie te czasy gdy stopka mail-a winna mieć nie więcej niż 4 linijki.
Wizualizacja zamiast netykiety ?
Nieśmiertelne "Rzucam myśl a wy ją łapcie" - Lecha Wałęsy.
Dobrze oddaje rzeczywistość ?
Czy samo MF nie było w stanie  "załatwić"  wizualizacji ?

Do kolejnej "wizualizacji"  :mur:

07 gru 2011, 22:50
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Ja jak siorbnę  pije-===[  to mam takie wizualizacje..... :zeby:
Mógłbym nawet jakąś odpalić MF za free :D
A co tam!

08 gru 2011, 08:08
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        52
No cóż, przykro mi - zwracam się do LOSOS2010 i FLOW - że wzięliście sobie mój komentarz do serca. Tylko szkoda, że nie rozróżniacie jednego : ja nie piszę o wszystkich młodych stażem pracownikach, piszę o naszym składzie. Tak jest u nas. Spokojnie koledzy, życie wam jeszcze pokaże co znaczy, że jedni pracują a inni zbierają laury.
Pozdrawiam.

11 gru 2011, 14:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
lidzia                    

No cóż, przykro mi - zwracam się do LOSOS2010 i FLOW - że wzięliście sobie mój komentarz do serca. Tylko szkoda, że nie rozróżniacie jednego : ja nie piszę o wszystkich młodych stażem pracownikach, piszę o naszym składzie. Tak jest u nas. Spokojnie koledzy, życie wam jeszcze pokaże co znaczy, że jedni pracują a inni zbierają laury.
Pozdrawiam.

Wg Twojego posta właśnie nie wynikało, że piszesz o waszym składzie i właśnie to mnie oburzyło. Nie musisz zaznaczać na każdym kroku jaka to doświadczona jesteś, a jacy my naiwni. Ja też mam oczy i wiem co jak wygląda. Także sugeruję pisać o sobie, ew. o swoim US.

11 gru 2011, 17:34
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        52
LOSOS2010- oj, niegrzeczny jesteś. Czy ja tobie osobiście ubliżam? W domku nie wychowano?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dla wszystkich forumowiczów: Świąt Bożego Narodzenia życzę jak najlepszych, spędzonych wśród najbliższych, wśród przyjaciół.
Do tego dużo białego puchu oraz przyjaźnie nastawionego gwiazdora.
Pozdrawiam.

12 gru 2011, 19:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8