Teraz jest 06 wrz 2025, 22:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Dzieki Nadir i Viper  3mmsie--  Jakoś się zakręciłam  :blush:

Anna5 ja składałam zawsze oświadczenia a mianowana jestem od tego roku a co chciałabyś wiedzieć?

07 gru 2011, 07:27
Amator

REJESTRACJA15 cze 2009, 05:59

POSTY        28
Anna5                    

Chciałabym sie dowiedziec, czy osoby, które uzyskały w tym roku mianowanie składały już oświadczenia majątkowe?

Ja składałam juz w tym roku oświadczenie majątkowe, ale w związku
z mianowaniem moje kadry kazały złożyć jeszcze jedno na 1.12.2011r.

07 gru 2011, 08:19
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
swing3                    

Ja składałam juz w tym roku oświadczenie majątkowe, ale w związku
z mianowaniem moje kadry kazały złożyć jeszcze jedno na 1.12.2011r.

U nas także (czyli przepisowo :) ) musiałam złożyć drugie oświadczenie tuż przed 1 grudnia 2011 r.

07 gru 2011, 09:45
Znawca

POSTY        143
hmm.... u nie nic takiego nie było  :mellow:

07 gru 2011, 10:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2010, 19:01

POSTY        19
U mnie też nie kazano składać mi oświadczenia o stanie majątkowym, wręcz wyśmiano, że gdubym została naczelnikiem to......

07 gru 2011, 10:42
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
ira2                    

U mnie też nie kazano składać mi oświadczenia o stanie majątkowym, wręcz wyśmiano, że gdubym została naczelnikiem to......

To im powiedz, że ty kiedyś będziesz naczelnikiem, albo i wyżej, a oni jak są tak i umrą niedouczeni :dokuczacz:

07 gru 2011, 10:52
Znawca

POSTY        143
Ja się dopominać nie będę  :D

07 gru 2011, 10:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2011, 08:58

POSTY        10
Madziaradzia                    

Ja się dopominać nie będę  :D

Moje kadry na ten temat nic nie mówią. Ja też nie będę pytać.

07 gru 2011, 17:15
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Ustawa o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne - art. 10 ust. 4:
Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa się kierownikowi jednostki (dyrektorowi generalnemu urzędu), z zastrzeżeniem ust. 5 i 6, przed objęciem stanowiska, a następnie co roku do dnia 31 marca, według stanu na dzień 31 grudnia roku poprzedniego, a także w dniu opuszczenia stanowiska. Kierownik jednostki (dyrektor generalny urzędu) dokonuje analizy zawartych w oświadczeniu danych.
Czy akt mianowania należy traktować jako objęcie stanowiska?
W mojej jednostce uznaje się, że tak - więc złożyłam w dniu 1 grudnia.

07 gru 2011, 19:16
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
alesandra4                    

Ustawa o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne - art. 10 ust. 4:
Czy akt mianowania należy traktować jako objęcie stanowiska?
W mojej jednostce uznaje się, że tak - więc złożyłam w dniu 1 grudnia.

JA NIE SKŁADAŁEM! po mianowaniu w 2009 roku, tylko w marcu 2010 roku.
Żadnego też stanowiska w związku z mianowaniem nie zmieniłem - wróciłem do tego samego pokoju, tego samego biurka i do tych samych zadań z tym samym zakresem obowiązków i tymi samymi kompetencjami. Gdzie jest tutaj zmiana stanowiska? :o
Zmienił się status z pracownika na urzędnika służby cywilnej i forma zatrudnienia z umowy o pracę na akt mianowania. No i kaska :)

Nie twierdzę, że mam rację, ale jestem zdziwiony, że ktoś tak to zinterpretował...

07 gru 2011, 19:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Dz.U. 1997 Nr 106 poz. 679, USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne:

Art. 10
ust. 1. Osoby określone w art. 1 oraz w art. 2 pkt 1–5 i 7–11 są obowiązane do złożenia oświadczenia o swoim stanie majątkowym. Oświadczenie o stanie majątkowym dotyczy majątku odrębnego oraz objętego małżeńską wspólnością majątkową. Oświadczenie to powinno zawierać w szczególności informacje o posiadanych zasobach pieniężnych, nieruchomościach, udziałach i akcjach w spółkach prawa
handlowego, a ponadto o nabytym przez tę osobę albo jej małżonka od Skarbu Państwa, innej państwowej osoby prawnej, jednostek samorządu terytorialnego lub ich związków mieniu, które podlegało zbyciu w drodze przetargu. Oświadczenie to powinno również zawierać dane dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej oraz pełnienia funkcji w spółkach lub spółdzielniach, o
których mowa w art. 4.
2. Urzędnicy służby cywilnej zajmujący inne stanowiska niż określone w art. 2 są obowiązani do złożenia oświadczenia, o którym mowa w ust. 1.
4. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa się kierownikowi jednostki (dyrektorowi generalnemu urzędu), z zastrzeżeniem ust. 5 i 6, przed objęciem stanowiska, a następnie co roku do dnia 31 marca, według stanu na dzień 31 grudnia roku poprzedniego, a także w dniu opuszczenia stanowiska. Kierownik jednostki (dyrektor generalny urzędu) dokonuje analizy zawartych w oświadczeniu danych.

Według mnie zapis: przed objęciem stanowiska dotyczy właśnie ust.  5 i 6, tj. osób tam wymienionych wśród których nie ma  urzędników SC.....
Jak to oceniasz Nadir/koledzy i koleżanki????????????????

07 gru 2011, 19:53
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
viper29                    

...
Według mnie zapis: przed objęciem stanowiska dotyczy właśnie ust.  5 i 6, tj. osób tam wymienionych wśród których nie ma  urzędników SC.....jak to oceniasz Nadir/koledzy i koleżanki?????

Też nie uważam aby USC "obejmował stanowisko". W mojej firemce różnie bywa ale ta kwestia nigdy nie budziła wątpliwości.
Na dyskusję o oświadczeniach proponuję odpowiedni topik
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=69239#p69239

07 gru 2011, 20:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Ten art. 10 ust.2 - czyli urzędnicy SC /zarówno ci, o ktorych mowa poniżej, jak również wszyscy pozostali usc takie oświadczenia składają do 31 marca roku następnego (wg. satnu na 31.12 roku poprzedniego)

Art. 2.
Ustawa określa także ograniczenia w prowadzeniu działalności gospodarczej przez:
1) pracowników urzędów państwowych, w tym członków korpusu służby cywilnej, zajmujących stanowiska kierownicze:
a) dyrektora generalnego, dyrektora departamentu (jednostki równorzędnej) i jego zastępcy oraz naczelnika wydziału (jednostki równorzędnej) – w
urzędach naczelnych i centralnych organów państwowych,
b) dyrektora generalnego urzędu wojewódzkiego, dyrektora wydziału (jednostki równorzędnej) i jego zastępcy oraz głównego księgowego, kierownika urzędu rejonowego i jego zastępcy1) oraz głównego księgowego – w urzędach terenowych organów rządowej administracji ogólnej,
c) kierownika urzędu i jego zastępcy – w urzędach terenowych organów rządowej administracji specjalnej;
2) pracowników urzędów państwowych, w tym członków korpusu służby cywilnej, zajmujących stanowiska równorzędne pod względem płacowym ze
stanowiskami wymienionymi w pkt 1;
2a) innych niż wymienieni w pkt 1 i 2 członków korpusu służby cywilnej zatrudnionych w urzędzie obsługującym ministra właściwego do spraw finansów
publicznych;

07 gru 2011, 20:12
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
viper29                    

Według mnie zapis: przed objęciem stanowiska dotyczy właśnie ust.  5 i 6, tj. osób tam wymienionych wśród których nie ma  urzędników SC.....
Jak to oceniasz Nadir/koledzy i koleżanki?????

Oceniłem tutaj: viewtopic.php?p=92862#p92862
W związku z faktem mianowania żadnego oświadczenia nie składałem, bo żadnego stanowiska nie zmieniłem.

07 gru 2011, 20:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 840  Następna strona