Teraz jest 05 wrz 2025, 17:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 283 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Dodatki kontrolerskie 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Dodatki kontrolerskie
Bo macie mądrego naczelnika  :piwo:

23 lis 2011, 19:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2011, 19:18

POSTY        16

Bo macie mądrego naczelnika

A to niestety coraz częściej rzadkość...

23 lis 2011, 19:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
lidzia                    

DOMINIQ -widzę, że jesteś wielkim mądralą i tak mi się wydaje , że stoisz po drugiej stronie barykady tj.: my pracujemy a Ty o nas decydujesz!!! Uważam , że nie jesteś dla mnie odpowiednim partnerem do rozmowy skoro wszystko wiesz lepiej i jak wynika z Twoich wypowiedzi, nie szanujesz zwykłych pracowników - dlatego nie odważę się z Tobą więcej dyskutować, bo przecież NIE DORASTAM TOBIE DO PIĘT!!!! ......

Hey, bez złośliwości - chcę zwrócić uwagę na merytoryczną stronę wypowiedzi, sądzę że powinniśmy dbać o poziom naszego Forum. Za niedługo sięgnie ono poziomu FAKTÓW. Zwróć uwagę, że niektórzy sypią po nazwisku oceniając osoby i pomyśl że możesz siedzieć z taką osobą w pokoju...brrrrrrrr.
Osobiście wybrałem pracę w służbie cywilnej i jeśli się wypalę skocze do komercji - ale nie zniżę się do poziomu beznadziejnych narzekaj i biadoleń, nikt nas tutaj nie trzyma na siłę.   Pozdrawiam

23 lis 2011, 21:27
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
dominiq

... chcę zwrócić uwagę na merytoryczną stronę wypowiedzi, sądzę że powinniśmy dbać o poziom naszego Forum

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, ale, jak mówią ...
- przykład idzie z góry,
- ryba psuje się od głowy,
- jaki pan taki kram
Pozdrawiam  ;)

23 lis 2011, 23:15
Amator

REJESTRACJA18 maja 2009, 16:45

POSTY        11
Czy dodatek kontrolerski pomniejsza się o zwolnienie lekarskie (5dni)?

27 lis 2011, 00:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 13:07

POSTY        22
Nie.

29 lis 2011, 13:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2008, 13:33

POSTY        4
U nas dodatki kontrolerskie pomniejszane są o zasiłki chorobowe. Ciekawa jestem podstawy prawnej

01 gru 2011, 12:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2011, 19:09

POSTY        20
A nie zastanawia Was rozdział dodatków od pensji? Dodatki przyznawane są na podstawie rozporządzenia - jakież to mogą być oszczędności przez jedno pociągnięcie pióra ministra. A jakie medialne  - 40 tys. urzędnikom zmniejszono pensje, oszczędności dla budżetu tyle a tyle.

19 gru 2011, 23:52
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
szkas                    

Dodatki przyznawane są na podstawie rozporządzenia - jakież to mogą być oszczędności przez jedno pociągnięcie pióra ministra. A jakie medialne  - 40 tys urzędnikom zmniejszono pensje, oszczędności dla budżetu tyle a tyle.

Życzcie zdrowia Rostowskiemu, bo jak przyjdzie Balcerek to pociągnie piórem jak nic!  :zeby:

20 gru 2011, 13:14
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 19:06

POSTY        3
zaoszczędzili moim kosztem np. 350/mc :zygi:

27 sty 2012, 19:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2009, 11:42

POSTY        33
Jak jest u Was w urzędach ze zwolnieniami lekarskimi kontrolerów...dodatki za luty płacone są w kwietniu, co zatem ze zwolnieniem które wypadło w kwietniu? Wypłacona jest ta chorobówka w kwietniu ale dodatek niepomniejszony o czas nieobecności ( no bo w lutym był pracownik cały czas w pracy zgodnie z ewidencją jaką przedstawił, wiec pomniejszanie jest nieuzasadnione co prowadzi do tego ze w w kwietniu dostanie calutki pełen dodatek plus wynagrodzenie chorobowe za chorobę kwietniową) jak to jest...?

21 maja 2013, 12:41
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Dodatki za luty wypłacone były w marcu. Pracownik ewidencję czasu pracy przedstawia ostatniego dnia miesiąca i dodatek otrzymuje w miesiącu następnym!

21 maja 2013, 14:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2009, 20:25

POSTY        7
hej jak jest u Was rozwiązana kwestia dodatków dla kobiet przebywających na urlopie macierzyńskim ?
u nas dodatki przyznawane są na rok i jeśli urlop jest na przełomie roku to automatycznie kobieta od stycznia dostaje mniej pieniążków o ten dodatek

10 cze 2013, 17:43
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2009, 14:31

POSTY        1
Po 3 miesiacach pobytu na chorobowym z tyt. ciąży utraciłam prawo do dodatku kontrlerskiego (zgodnie z rozp. Min. Fin w sprawie dodatku kontrolerskiego ...) i od tego momentu przestał mi być on wliczany do podstawy chorobowego i tak do końca macierzyńskiego. Czyli przez pierwsze 3 m-cewyliczano średnią z dodatkiem kontrolerskim a potem tylko brano wynagrodzenie podstawowe + wysługę + "13". Po powrocie przyznano mi dodatek w wysokości jak dla początkującego pracownika (staż w kontroli 8 lat).
No cóż, stara prawda mówi, że po urodzeniu dziecka kobiecie w głowie zostaje tylko kaszka.

11 cze 2013, 06:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 283 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona