Teraz jest 06 wrz 2025, 05:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
lidzia                    

zdawać kilkukrotnie egzaminy to nie wstyd, w końcu wszystko jest dla ludzi.
Natomiast ja wstydziłabym się pokazywać, że jestem nieomylna i wszechwiedząca, czy nietykalna, tak jak ONI to czynią, będąc pewnymi swojego POparcia. Ci wielokrotni przegrani w większości  tak się właśnie zachowują i to tak wszem i wobec bez żadnego skrępowania mimo, że rzeczywistość jest inna. Tylko , że niewielu z nich ma tzw. wstyd, i nielicznych tylko cechuje pokora wobec oczywistych oczywistości. Dla nich ważny jest stołek i kasa, to im daje poczucie władzy. Pracowałam już z około 10-cioma naczelnikami i mam porównanie jak było kiedyś i jak jest teraz.

Bardzo słusznie! Zdawać kilka razy egzamin to nie wstyd, ale być po tym jeszcze zarozumiałym jakby się zjadło wszystkie rozumy to... są świetne zadatki na polityka :lol:

Ostatnio edytowano 20 lis 2011, 19:05 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2011, 19:02
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Myślę. że MF wyjdzie wszystkim naprzeciw i punktację pokaże.
Przecież to nie tajemnica.

20 lis 2011, 20:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
Sama punktacja przyporządkowana do numerków już została opublikowana 10 listopada br. na stronie MF, natomiast nazwisk z punktami napewno nie zobaczymy - tego nigdy nie publikowali.
Tylko na zasadzie przecieków : jedna Pani drugiej Pani ...., wiemy kto podobno przeszedł część pisemną.
Zgodnie z procedurą , osoby które ją zaliczyły czy też oblały, otrzymały pisemne powiadomienie na adres domowy.
Taką informację otrzymują wszyscy uczestnicy konkursu.

20 lis 2011, 20:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 sie 2009, 16:51

POSTY        26
lidzia                    

Sama punktacja przyporządkowana do numerków już została opublikowana 10 listopada br. na stronie MF, natomiast nazwisk z punktami napewno nie zobaczymy - tego nigdy nie publikowali.

Jak dla mnie wystarczyło by, aby została opublikowana lista imienna osób które przeszły do kolejnego etapu - a tak poza plotkami, czekamy aż ktoś pojawi się w gabinecie NUS i powie: teraz to mój gabinet :P

21 lis 2011, 07:31
Specjalista
Własny awatar

POSTY        360
Oj, będzie przykro, gdy po czterech nie zdanych konkursach MF powie Pani, Panu to my już dziękujemy.
Apetyt był duży i z bułki z masłem zrobił się chleb z margaryną.
Tak to jest jak się ma apetyt i tylko apetyt , a nic więcej.

21 lis 2011, 18:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
molikk                    

lidzia                    

Jak dla mnie wystarczyło by, aby została opublikowana lista imienna osób które przeszły do kolejnego etapu - a tak poza plotkami, czekamy aż ktoś pojawi się w gabinecie NUS i powie: teraz to mój gabinet :P

Ojej, a co z numerem pesel, kserokopią testu - tak jesteś mało wystarczalna....hihihihi :lol: Może zamiast czekać warto trochę popracować, zapewne  nowy NUS to doceni....i jaka wyrocznia w zakresie słów nowego NUSA.

PS. Dla mnie wystarczyłby opis twojego stanowiska <_<

22 lis 2011, 20:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 06:31

POSTY        6
Konkurs jest otwarty każdy  może do niego przystąpić i podjąć próbę zdania egzaminu,widocznie nie jest to tak prosty egzamin ,jak się niektórym z Was wydaje.Jeżeli zdaje ok 10%  to można wysnuć wniosek,że jest trudny. Myślę,żę jeżeli ktoś podchodzi do egzaminu kilka razy to tylko świadczy o jego determinacji i odwadze a niepowodzenie nie jest jednoznaczne z brakiem wiedzy. :rolleyes:

23 lis 2011, 08:47
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 15:18

POSTY        46
Konkursy są potrzebne, jak najbardziej. Na przykład dają czysto sportową możliwość sprawdzenia swojej "naczelniczej" wiedzy, szczególnie po dziesięciu latach urzędowania na tym stanowisku... Wprawdzie czasem kończą się porażką, ale co to ma za znaczenie skoro naczelnikowanie i tak trwa...
Co w sumie świadczy tylko o tym, że naczelnik jest dobry, tylko pytania do d...y  ;)

23 lis 2011, 10:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
DOMINIQ - czy Ty przypadkowo nie jesteś jednym z tych, o których tak niezbyt sympatycznie wypowiadamy się? Takie odnoszę wrażenie. Wiem co piszę, bo sama też zdawałam, nie należę do czterokrotnych rekordzistów, natomiast trochę zbrakło, możliwe że przez brak POparcia.
Tak jak już to kiedyś pisałam, lepiej podejść do postępowania kwalifikacyjnego na urzędnika sc, według mnie jest ono obiektywne.
Ja próbuję w przyszłym roku. I powtarzam: kibicuję konkursowiczom - ale tym ambitnym a nie protegowanym!!!

23 lis 2011, 18:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Wg mnie pytania były tendencyjne, a konkurs ustawiony :rolleyes: . Jest to nie tylko moje subiektywne zdanie :piwo: Widziałem mnóstwo ustawianych przyjęć i konkursów na pracowników us, nus i z-ców nus i wciąż dziwię się finezji ich ustawiania :brawa:. Każda władza czy czerwona czy czarna swoim bezczelnym kłamstwem obłudą traktuje mnie jak upośledzonego! Wpiera mi bzdury o bezstronności politycznej mnie dotyczącej a k..a innych nie, że za dużo zarabiam, że kryzys/od 30 lat trwa/Trochę godności jestem za brakiem konkursów przychodzą nowi którzy mają być wywalają starych i już.A tu cyrki jakieś tajemnice zdał nie zdał nasz nie nasz.Kolejny skandal rządu donalda :dupa:

23 lis 2011, 20:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
lidzia                    

DOMINIQ - czy Ty przypadkowo nie jesteś jednym z tych, o których tak niezbyt sympatycznie wypowiadamy się? Takie odnoszę wrażenie. Wiem co piszę, bo sama też zdawałam, nie należę do czterokrotnych rekordzistów, natomiast trochę zbrakło, możliwe że przez brak POparcia.
Tak jak już to kiedyś pisałam, lepiej podejść do postępowania kwalifikacyjnego na urzędnika sc, według mnie jest ono obiektywne.
Ja próbuję w przyszłym roku. I powtarzam: kibicuję konkursowiczom - ale tym ambitnym a nie protegowanym!!!

Widzę, że łatwo szufladkujesz osoby. Ja po prostu podziwiam jak daleko może pójść wścibska ciekawość i chęć aby  za wszelką cenę poznać wyniki innych. Wypowiedzi jak to określiłaś niezbyt sympatyczne są wynikiem niewiedzy. Na marginesie jak uzyskasz mianowanie na usc, daj znać - po opanowaniu takiej partii materiału pewnie inaczej będziesz oceniała pracowników na swoim podwórku.
Pozdrawiam......... <_<

23 lis 2011, 21:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 sie 2009, 16:51

POSTY        26
dominiq                    

Dla mnie wystarczyłby opis twojego stanowiska

A cóż takiego zawiera mój opis stanowiska?
Nie jestem kierownikiem - jeśli o to pytasz.
Zwykłym pracownikiem chyba też nie.

A w kwestii zdawania czy nie egzaminu, to nikogo nie chciałem urazić.
Jeśli ktoś dostał >35 to zapewne jest nieźle.
Zdaje sobie sprawę, że nawet gdyby te 17 pkt o których była mowa dostał jakiś zastępca, to zapewne skończyło by się na co najwyżej wstydzie bo o konsekwencjach nie ma mowy. Pytanie tylko czy na podstawie jednego egzaminu należy oceniać kogoś wiedzę merytoryczną? Każdy może mieć przecież zły dzień. Zupełnie inną sprawą jest zdawanie po raz kolejny z tak niskim wynikiem.
Jak już wcześniej napisałem - o czymś to świadczy.

Pozdrawiam

PS a w kwestii udostępniania listy osób które zdały, to dla mnie tylko czysta ciekawość, kto z licznych chętnych na stanowisko NUS do mojego Urzędu został na polu walki

24 lis 2011, 07:46
Specjalista
Własny awatar

POSTY        360
Z tego wykazu, co nam przedstawiono, to są osoby, które nie przystępowały do konkursu i zostały powołane.
Jest wielu Naczelników, którzy nie przeszli kilka razy konkursu pisemnego i zostali powolani, pomimo że w danej jednostcę konkurs pisemny zdała inna osoba.

25 lis 2011, 07:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Konkurs, konkurs i po konkursie :rolleyes: Jeszcze 5 dni do nagrody za trudy i cierpienia :piwo:

25 lis 2011, 21:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 155  Następna strona