Egzamin zweryfikuje jedynie fantazję "układaczy" pytań. Ja podchodzę do niego bez emocji i na luzie.
Ja się trochę zaczynam denerwować. Niestety ale nie mam takiego podejścia jak ty i emocje zaczynają brać górę
30 paź 2011, 09:57
Re: Egzamin na iks-a
Jeszcze masz dwa tygodnie, zdążysz zakuć materiał razem z okładkami
30 paź 2011, 18:06
Kurcze, nic innego ostatnio nie robię tylko dziobię. Czas ucieka a tu jeszcze tyle przede mną
30 paź 2011, 18:30
Szkoda życia na stresy
30 paź 2011, 19:05
Pytanie z Finansów Publicznych Dyrektor izby skarbowej: a. ogłasza w wojewódzkim dzienniku urzędowym wykaz osób którym umorzono zaległości podatkowe b. nie może udzielić ulg, gdyż takich udziela Naczelnik US i on ogłasza wykaz osób którym umorzono zaległości podatkowe c. w żadnym wypadku nie ogłasza się wykazu osób którym umorzono zaległości podatkowe, gdyż stanowi to TS, takie informacje przekazuje się jedynie MF
30 paź 2011, 20:26
Duks
Pytanie z Finansów Publicznych <br sab="756">Dyrektor izby skarbowej:<br sab="757">a. ogłasza w wojewódzkim dzienniku urzędowym wykaz osób którym umorzono zaległości podatkowe<br sab="758">b. nie może udzielić ulg, gdyż takich udziela Naczelnik US i on ogłasza wykaz osób którym umorzono zaległości podatkowe<br sab="759">c. w żadnym wypadku nie ogłasza się wykazu osób którym umorzono zaległości podatkowe, gdyż stanowi to TS, takie informacje przekazuje się jedynie MF
d)?
30 paź 2011, 20:50
wydaje mi się, że C)
30 paź 2011, 21:08
a)!!!
30 paź 2011, 21:17
No to dalej FP Dotacje udzielone z budżetu jednostki samorządu terytorialnego w części niewykorzystanej do końca roku budżetowego podlegają zwrotowi do budżetu tej jednostki w terminie do dnia: a. 28 lutego następnego roku b. 31 stycznia następnego roku c. 30 czerwca następnego roku
30 paź 2011, 21:23
Chyba b,ale ja jestem dopiero po pierwszym czytaniu.
30 paź 2011, 22:42
Duks
No to dalej FP Dotacje udzielone z budżetu jednostki samorządu terytorialnego w części niewykorzystanej do końca roku budżetowego podlegają zwrotowi do budżetu tej jednostki w terminie do dnia: a. 28 lutego następnego roku b. 31 stycznia następnego roku c. 30 czerwca następnego roku
prawidłowa odp. to b (art.251 ust.1 ustawy o FP)
31 paź 2011, 05:28
Brawo
31 paź 2011, 08:11
mam pytanie do osób które zdawały egzamin w kwietniu 2011 r.
Czy osoby które zdały ten egzamin wiedzą, już kiedy zostaną powołane na IKS-A? W moim urzędzie zdały egzamin cztery osoby i mimo upływu ponad 6 mc od daty egzaminu dalej nie ma powołań . Czy w innych UKS-ach sytuacja wygląda podobnie?
04 lis 2011, 08:06
perfekt25
mam pytanie do osób które zdawały egzamin w kwietniu 2011 r.
Czy osoby które zdały ten egzamin wiedzą, już kiedy zostaną powołane na IKS-A? W moim urzędzie zdały egzamin cztery osoby i mimo upływu ponad 6 mc od daty egzaminu dalej nie ma powołań . Czy w innych UKS-ach sytuacja wygląda podobnie?
Znam osoby kilka lat po egzaminie dalej bez powołania na IKS-a. Rekord (obecnie jeszcze pracujący) to chyba 16 lat Pominę tych, którzy szybciej doczekali emerytury - ale to stare czasy.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.