Teraz jest 06 wrz 2025, 13:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Wsparcie dla Andrzeja Ż. 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post Re: Wsparcie dla Andrzeja Ż.
5000 złotych przekroczone.

Załącznik:
stan2011.10.13-g.21.00.JPG

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 paź 2011, 20:29
Zobacz profil WWW
Site Admin

POSTY        2059

Nawiązaliśmy kontakt z Renatą Ż. Nie możemy zacytować korespondencji, bo ma charakter bardzo osobisty. Jedno jest pewne: Wasz dar zostanie przyjęty z wdzięcznością i przekazany będzie rodzinie bardzo tego potrzebującej. O sytuacji będziemy informować.

16 paź 2011, 21:03
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Może poczekajcie z finalizacją zbiórki do końca miesiąca, będą wypłaty i może jakieś nagrody to wtedy więcej będzie mogło coś dorzucić.

17 paź 2011, 12:29
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Myślę, że Inspektor poczeka.
Ale nie musicie wpłacać jakiejś większej kwoty. Wiemy jak jest...
Liczy się też sam gest, a każda wpłata jest mile widziana.

17 paź 2011, 19:23
Site Admin

POSTY        2059

Na wniosek Rady Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „S” Fundacja Skarbowości im. Jana Pawła II uruchomiła wydzielony rachunek bankowy dla rodziny Andrzeja Ż. w Banku Pekao S.A. Dobrowolne wpłaty należy dokonywać na konto:
11 1240 1183 1111 0010 4187 1149 z dopiskiem „Dla Andrzeja”.

Dziś zamykam konto dotychczasowe, przekazuję na konto Fundacji Skarbowości całą zebraną kwotę wraz z rozliczeniem wpłaty i sald. Na tym forum opublikuję historię rachunku, przy czym dane osobowe ukryję. Dziękujemy za wpłaty, prosimy o więcej, ale już na konto Fundacji

Załącznik:
stan.JPG

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

19 paź 2011, 19:27
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Jestem ciekaw ile łącznie pieniędzy wpłynie na konto Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II
Myślę, że po najbliższej wypłacie jeszcze sporo ich wpłynie :)

Ostatnio edytowano 19 paź 2011, 20:19 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

19 paź 2011, 20:18
Site Admin

POSTY        2059

Dziś przelałem zebraną kwotę na konto Fundacji. Myślę, że 5000 przekazać trzeba już - bo mama i dzieci w biedzie...
To Wasza (wpłacających) zasługa i dla Was podziękowania. I podziękowania ode mnie dla tej osoby z tego forum, która pomysł o zbiórce dała! Nie mam upoważnienia do ujawnienia kto to - jak dostanę natychmiast dam znać :)

Aha. Jeszcze dla tych "zatroskanych" czy można było zbiórkę prowadzić:

Podanie numeru konta bankowego na stronie internetowej nie jest zbiórką publiczną
[25.01.2010 r.]

MSWiA potwierdziło, że zamieszczenie numeru konta z informacją dla potencjalnego darczyńcy o możliwości wpłaty środków na wsparcie organizacji lub jej określonego programu, nie jest zbiórką publiczną.

Forum Darczyńców uzyskało kopię odpowiedzi MSWiA na zapytanie MEN, czy podanie numeru konta bankowego na stronie internetowej organizacji podlega pod przepisy o zbiórkach publicznych. W odpowiedzi tej MSWiA stwierdziło, że zamieszczenie numeru konta z informacją dla potencjalnego darczyńcy o możliwości wpłaty środków na wsparcie organizacji lub jej określonego programu, nie wypełnia przesłanek wynikających z ustawy i rozporządzenia o zbiórkach publicznych, tym samym nie wymaga zgody właściwego organu. Odpowiedź ta ostatecznie rozwiewa wątpliwości, jakoby umieszczenie na stronie internetowej numeru konta wraz z ogólnymi informacjami na temat organizacji było zbiórką publiczną, z której to kontrowersyjnej interpretacji Ustawy o zbiórkach publicznych MSWiA wycofało się na skutek interwencji Forum i kilkudziesięciu organizacji prowadzących zbiórki publiczne.

Kopię ww. korespondencji pomiędzy MSWiA a MEN, którą Forum Darczyńców otrzymało w odpowiedzi na wniosek do MEN o udostępnienie informacji publicznej, zamieszamy na naszej stronie internetowej: więcej.

Przypominamy, że głównym postulatem organizacji prowadzących zbiórki publiczne jest wycofanie ze znowelizowanego 6 listopada 2003 roku „Rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji w sprawie sposobów przeprowadzania zbiórek publicznych oraz zakresu kontroli nad tymi zbiórkami” przepisu uznającego wpłaty darowizn na konto organizacji za formę zbiórki publicznej. Stosowana przez MSWiA tak szeroka wykładnia ww. przepisów prowadzi do sytuacji, w której pojęcie zbiórki publicznej rozciągane jest na wszelkie formy pozyskiwania przez organizacje środków od osób prywatnych. Zdaniem organizacji pojęcie zbiórki publicznej, zgodnie w wykładnią ustawy, „ograniczone powinno być do zbieranych podczas kwesty ulicznej anonimowych ofiar w gotówce lub w naturze".

19 paź 2011, 21:14
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
inspektor                    

Dziś przelałem zebraną kwotę na konto Fundacji. Myślę, że 5000 przekazać trzeba już - bo mama i dzieci w biedzie...
To Wasza (wpłacających) zasługa i dla Was podziękowania. I podziękowania ode mnie dla tej osoby z tego forum, która pomysł o zbiórce dała! Nie mam upoważnienia do ujawnienia kto to - jak dostanę natychmiast dam znać :)

To była ona?
To znaczy kobieta lub męnczyzna? :D

19 paź 2011, 21:29
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
inspektor                    

Na wniosek Rady Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „S” Fundacja Skarbowości im. Jana Pawła II uruchomiła wydzielony rachunek bankowy dla rodziny Andrzeja Ż. w Banku Pekao S.A. Dobrowolne wpłaty należy dokonywać na konto:
11 1240 1183 1111 0010 4187 1149 z dopiskiem „Dla Andrzeja”.

Dziś zamykam konto dotychczasowe, przekazuję na konto Fundacji Skarbowości całą zebraną kwotę wraz z rozliczeniem wpłaty i sald. Na tym forum opublikuję historię rachunku, przy czym dane osobowe ukryję. Dziękujemy za wpłaty, prosimy o więcej, ale już na konto Fundacji

Szkoda tylko, że strona internetowa Fundacji o tej akcji milczy...
Chyba, że jakmiś dziwnym trafem tej informacji nie zauważyłem...

19 paź 2011, 22:16

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Żeby tak jeszcze na stronie Fundacji coś o tym było, a tak to dzisiaj, tj.21 X o  godz. 0.48 nic, ani słowa. Wstydzą się o tym napisać? Nie ma u nich informatyka, który by w 10 minut taki wpis umieścił. Udany debiut i zachęta dla wpłat - nie ma co. Dobrze, że posłałem coś wcześniej, bo teraz bym się kompletnie zniechęcił.

20 paź 2011, 23:49
Site Admin

POSTY        2059

Wstępnie podsumuję akcję zbierania pieniędzy dla rodziny Andrzeja Ż. Dokonano 85 przelewów, w tym wpłaty zbiorowe – z organizacji związkowych NSZZ „S”. Najniższa wpłata 1 złotych, najwyższa złotych 1000. Wpłacały osoby indywidualne, ale też organizacje związkowe NSZZ „S”. Za każdą wpłatę dziękujemy. Konto do wpłat w ramach Fundacji Skarbowości nadal działa. Chcemy przekazać jednak już teraz 5000 złotych, bo tam bieda. Musimy zrobić to osobiście (konta poblokowane). Pokwitowanie zamieścimy na forum. Przygotuję też obraz pełnego wyciągu bankowego z rachunku, na który dokonywane były wpłaty – oczywiście zamażę dane osobowe i umożliwiające identyfikację) zastanawiam się, czy pozostawić nazwę miasta – raczej tak, ale czekam na Wasze opinie.
Przypomnijmy:
-85 przelewów (w tym zbiorcze z organizacji)
-55.000 skarbowców.

21 paź 2011, 04:26
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
inspektor                    

... zastanawiam się, czy pozostawić nazwę miasta – raczej tak, ale czekam na Wasze opinie.
Przypomnijmy:
-85 przelewów (w tym zbiorcze z organizacji)
-55.000 skarbowców.
:(

Ciekaw jestem ile bywa odzewów na apele o pomoc innych skarbowców będących w ciężkiej sytuacji. Obojętnie z jakiej przyczyny.
Zdarzają się przecież takie apele rozsyłane po urzędach. Tyle, że one są rozsyłane drogą służbową i mają szerszy zasięg.
No i nie są "polityczne"...

Myślę, że nazwy miast mogą być widoczne - to żadna identyfikacja.
Jakaś "geografia życzliwości" powstanie z tego.

21 paź 2011, 05:52
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2010, 12:55

POSTY        294
Nadir                    

(...)
Myślę, że nazwy miast mogą być widoczne - to żadna identyfikacja.
(...)

Też mi się tak wydaje...

21 paź 2011, 06:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 08:24

POSTY        4
Aby uniknąc licytowania się zrezygnujmy z ujawniania wszelkich list dot.darczyńców

24 paź 2011, 11:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona