Jak wygląda procedura w przypadku śmierci osoby duchownej opodatkowanej zryczałtowanym podatkiem dochodowym od przychodów osób duchownych?
Ostatnio edytowano 11 paź 2011, 11:07 przez Blanka80, łącznie edytowano 1 raz
11 paź 2011, 11:06
Re: PPD a śmierć duchownego
Decyzje podrzędne przypisujesz za cały rok z góry czy po każdym kwartale?
11 paź 2011, 16:10
Za cały rok z góry.
11 paź 2011, 22:32
A jak się praktykuje w Twoim US- np. w przypadku zmiany miejsca wykonywania funkcji o charakterze duszpasterskim?
12 paź 2011, 16:31
Zmieniam decyzję. Wysyłam zapytanie do ZUS-u dot. składek na ubezpieczenie zdrowotne oraz podst. wymiaru tych składek i robię odpisy odliczonych składek za poszczególne kwartały. Wysokość odliczonych składek ustalam na podstawie różnicy kwartalnej stawki i wpłaty w księgowości za dany kwartał. A jak to wygląda u Was? A co ze śmiercią moich podatników? Miałaś taki przypadek? Mam czekać na spadkobierców? Może jest jakieś ciekawsze, sprytne wyjście z tej smutnej sytuacji. A może ktoś inny ma jakieś ciekawe rozwiązanie. Ludziska odezwijcie się.
Ostatnio edytowano 12 paź 2011, 21:43 przez Blanka80, łącznie edytowano 1 raz
12 paź 2011, 21:31
Blanka80
Zmieniam decyzję. Wysyłam zapytanie do ZUS-u dot. składek na ubezpieczenie zdrowotne oraz podst. wymiaru tych składek i robię odpisy odliczonych składek za poszczególne kwartały. Wysokość odliczonych składek ustalam na podstawie różnicy kwartalnej stawki i wpłaty w księgowości za dany kwartał. A jak to wygląda u Was? A co ze śmiercią moich podatników? Miałaś taki przypadek? Mam czekać na spadkobierców? Może jest jakieś ciekawsze, sprytne wyjście z tej smutnej sytuacji. A może ktoś inny ma jakieś ciekawe rozwiązanie. Ludziska odezwijcie się.
W przypadku śmierci duchownego orzekamy odpowiedzialność spadkobierców , jeśli są oczywiście !
13 paź 2011, 06:42
Dzięki Halaszka Po wyczerpującej burzy mózgów doszliśmy do takiego samego wniosku.