Teraz jest 06 wrz 2025, 23:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona
Wybory 2011 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Re: Wybory 2011
1/ Wieś, która bojkotowała wybory, chce głosować

Mieszkańcy wsi Bieczyno (Zachodniopomorskie) deklarują, że tym razem zagłosują, bo obiecano im remont drogi, która łączy wieś ze światem. Zbojkotowali oni wybory prezydenckie i do PE próbując wymusić na lokalnej władzy remont szosy - frekwencja we wsi wyniosła 0 proc.

Sołtys wsi, która leży w powiecie gryfickim, Anna Procanin powiedziała PAP w czwartek:
- Pójdziemy na wybory. Jeszcze raz zaufamy naszym politykom.

Przypomniała, że rok temu mieszkańcy wzięli udział w wyborach samorządowych, w których wygrał ich przedstawiciel i został burmistrzem pobliskiego Trzebiatowa.

- Powodem, dla którego mieszkańcy nie wzięli udziału w wyborach prezydenckich i do Europarlamentu jest zły stan nawierzchni drogi, jedynej, którą można dotrzeć do Bieczyna. Protestowaliśmy przeciwko obojętności polityków na problemy małych miejscowości. Fragment drogi został wprawdzie wyremontowany w 2010 r., przed wyborami samorządowymi, ale już jest on w złym stanie, nie ma pobocza, chodników ani studzienek - powiedziała Procanin.

Sołtys zapowiedziała, że mieszkańcy Bieczyna wywieszą na budynku świetlicy wiejskiej flagi podczas wyborów, żeby przypomnieć o swoim problemie. Gdyby politycy po wyborach nie zajęli się rozwiązaniem problemu drogi, mieszkańcy "znajdą inne sposoby dotarcia do opinii publicznej" - dodała, nie wyjaśniając, na czym miałyby one polegać.

Bieczyno czeka na rozpatrzenie wniosku o dofinansowanie remontu drogi, który złożył starosta gryficki w Urzędzie Marszałkowskim w Szczecinie.

http://www.orange.pl/kid,4001367998,id, ... ticle.html
*********************************************************************************************

2/ Kowal: Ręce precz od rodziny

Koniec z wysyłaniem polskich rodzin do ośrodków pomocy społecznej. Posiadanie rodziny to nie patologia.
Polacy to czują. PJN narzuca temat polityki dla rodzin ponieważ jeśli czegoś nie zrobimy już teraz, nie będzie komu w przyszłości płacić w Polsce podatków - pisze Paweł Kowal, prezes PJN, eurodeputowany
(...)
http://www.fakt.pl/Kowal-Rece-precz-od- ... 953,1.html

07 paź 2011, 07:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
Cztery lata afer i pogardy.

Rządy Donalda Tuska miały być rządami miłości, wolności, spokoju, niskich podatków, stabilizacji i mniejszego długu publicznego. Czym skończyły się zapowiedzi premiera? Poniżej kalendarium przypominające tylko niektóre ważniejsze „osiągnięcia” rządu Donalda Tuska.

http://niezalezna.pl/17287-cztery-lata-afer-i-pogardy

07 paź 2011, 08:17
Zawodowiec

POSTY        3598
Załącznik:
634180933320977124.jpg

Palikot: Głosujcie, zmieńcie oblicze tej ziemi

Kolejna kadencja rządów koalicji PO-PSL - to marazm. Powrót PIS, czyli Ziobry, Macierewicza, Fotygi - to obsesje i konflikty
.
A zatem tylko RUCH! - pisze Janusz Palikot

(...)
Program Ruchu, to w powszechnej opinii jedyny program, który ma szansę realizacji. Reszta to zwykła kiełbasa wyborcza.
- my postawimy na eksport i pokonamy kryzys. Więcej – za rządów Ruchu  wyjdziemy z kryzysu wzmocnieni jako jeden z najsilniejszych krajów świata.
- zmienimy system edukacji tak aby budował kapitał społecznego zaufania, a nie tak jak dzisiaj hodował ludzi do wyścigu szczurów.
- wprowadzimy cały szereg zmian światopoglądowych; finansowanie metody In vitro z budżetu, związki partnerskie, opodatkowanie kościoła i księży.
- będziemy budowali mieszkania czynszowe,
- zlikwidujemy senat, powiaty i urzędy wojewódzkie.
- zmniejszymy liczbę radnych w gminach.
- połączymy ZUS i KRUS.
- zwiększymy kwotę wolną od podatku do 2 500 złotych miesięcznie w ciągu ośmiu lat.
- wycofamy wojska z Afganistanu.

No i jest jeszcze jeden powód – oni już byli!!!

http://www.fakt.pl/Palikot-Glosujcie-zm ... 952,1.html

Polityka ulegnie zmianie dopiero wówczas, gdy mądrość będzie się rozprzestrzeniać równie łatwo, jak głupota   
(Winston Churchill)
Kłamstwo zdąży obiec pół świata, zanim prawda włoży buty
(James Callaghan)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 paź 2011, 09:25
Zaawansowany

REJESTRACJA24 mar 2011, 09:20

POSTY        83
silniczek                    

- połączymy ZUS i KRUS.

Bardzo mnie zaintrygował ten punkt. W końcu jakaś partia nie pisze "zlikwidujmy KRUS".

Wydaje mi się, że KRUS obecnie jest bardziej wydajny - mniej do niego na osobę państwo dopłaca i nie jego deficyt nie rozrasta się jak ZUSoski.
Wie ktoś, co w tym zakresie proponują konkretne partie (co PSL i PO to wiem) ?

07 paź 2011, 09:40
Zawodowiec

POSTY        3598
gazrik
Pan Palikot był 3 lata posłem na sejm, znajdź chociaż jedną jego inicjatywę ustawodawczą w tym temacie.
Z występów telewizyjnych też nie kojarzę, żeby cokolwiek mówił na ten temat.
Były jakieś pistolety, gadżety z sex shopu, koszulki, świńskie łby, stał na dziennikach ustaw, ... ale KRUS-U nie pamiętam
Może coś przeoczyłem?!  ;)

07 paź 2011, 09:52
Zaawansowany

REJESTRACJA24 mar 2011, 09:20

POSTY        83
Też nic Palikota o KRUSie i ZUSie nie kojarzę.

Ale innych partii też nic sensownego nie kojarzę, dlatego pytam - jestem zwolennikiem identycznej niskiej emerytury, a na resztę niech sobie ludzi sami odkładają.

07 paź 2011, 09:58
Zawodowiec

POSTY        3598
No niech odkładają, tylko najpierw muszą mieć z czego odkładać. Jestem ZA  ;)

07 paź 2011, 10:06
Zaawansowany

REJESTRACJA06 paź 2009, 08:16

POSTY        92
Sonda:
Na którą partię zagłosujesz w niedzielę w wyborach parlamentarnych?
PiS: 27,8%
PJN: 3,9%
SLD: 7,6%
Ruch Palikota: 19,4%
PSL: 3,1%
Polską Partię Pracy: 1,3%
PO: 29,4%
Inną: 7,6%

http://www.gazetaprawna.pl

:wysmiewacz:

07 paź 2011, 12:56
Zawodowiec

POSTY        3598
yehuda
I z czego się cieszysz, że wpadniemy z deszczu pod rynnę, i że polska kultura zejdzie grubo poniżej poziomu obśmiewanego swojego czasu A. Leppera. Rzeczywiście to cholerny powód do radości.
O urzędnikach i skarbowcach nie wspomnę, powszechnie wiadomo, że Palikot nie znosi wszelkich urzędów i urzędników.
Podwyżkę więc masz jak "w banku", o ile oczywiście roboty nie stracisz.
Przecież ten facet w żywe oczy śmieje się z takich PRAWDZIWYCH POLAKÓW jak Ty, właśnie z tego względu, że lecą na niego i jego bzdurne teorie JAK MUCHY NA LEP.
Zaczął jak SAMOOBRONA i jak SAMOOBRONA skończy, tylko szybciej.

Jak chcesz głosować na lewicę, to głosuj na SLD, ci przynajmniej jakikolwiek poziom zachowują
***********************************************************************************************

To będzie ostra bitwa - PO czuje oddech PiS na karku. Różnica w sondażu tylko 1%!

W ostatnim dniu przed ciszą wyborczą na Platformę Obywatelską swój głos chce oddać 31% Polaków.
W trzy dni PO straciła 1 punkt procentowy poparcia.
Z kolei na Prawo i Sprawiedliwość głos oddałoby 30% wyborców. Notowania PiS wzrosły o 1% - wynika z najnowszego sondażu Wirtualnej Polski zrealizowanego przez Instytut Badania Opinii Homo Homini.

Trzeci w rankingu jest Sojusz Lewicy Demokratycznej, na który chce głosować 12% Polaków.
Partia od ostatniego badania zyskała 1% głosów.
Z kolei Polskie Stronnictwo Ludowe może liczyć na 8-procentowe poparcie (bez zmian).
Ruch Palikota wybiera 6% ankietowanych (spadek o 2%)

Według sondażu poza parlamentem znalazłby się za to: Polska Jest Najważniejsza, na którą chce głosować 3% ankietowanych (wzrost o 1%) oraz Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego i Polska Partia Pracy - 1%.
Z zerowym poparciem do sejmu nie trafią także Prawica Rzeczypospolitej oraz Nasz Dom Polska-Samoobrona Andrzeja Leppera.

9% wyborców jeszcze nie wie, na kogo będzie głosować.

Jak Polacy oceniają na finiszu kampanii premiera Donalda Tuska i jego rząd? Z aprobatą o pracy premiera wypowiada się obecnie ponad połowa wyborców (55%; poprawa o 1%). Negatywnie ocenia ją 36% ankietowanych (poprawa o 5%). Gabinet premiera dobrze ocenia 45% Polaków (pogorszenie o 2%). Złe zdanie ma o rządzie 47% badanych (bez zmian).

Sondaż dla Wirtualnej Polski został przeprowadzony 6 października.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... ntarz.html

07 paź 2011, 13:13
Zaawansowany

POSTY        92
Silniczek, nie denerwuj się tak, bo ci wrzody w żołądku eksplodują.  
Nie jestem PRAWDZIWYM POLAKIEM, bo ani ze mnie katolik, anie łowca masońskich spisków, nie jestem fanem ks. Natanka czy Ojdyra z Torunia.
Jestem za odcięciem KRK od funduszy państwowych, nauka religii powinna wrócić do salek katechetycznych przy parafiach razem z katechetami na garnuszek proboszczów czy kogo tam. Opodatkowanie księży i likwidacja nie limitowanych darowizn na KRK.
Jestem za opłatami za studiowanie na kierunkach humanistycznych, bo studia hobbystyczne nie powinny być opłacane z naszych podatków. Bezpłatne studia TYLKO na kierunkach zamawianych i TYLKO na tych kierunkach stypendia dla studentów. Przydałaby się jeszcze likwidacja gimnazjów i prywatnych liceów. To tak na początek.   :P

07 paź 2011, 13:24
Zawodowiec

POSTY        3598
yehuda
No to się "zareklamowałeś", ja już nie muszę nic dodawać, ani nic odejmować  ;)

07 paź 2011, 13:35
Zaawansowany

POSTY        92
Co nie?  :zeby:

Żeby coś dodać i odjąć to wyższa matematyka jest potrzebna. Bez pół litra nie rozbierzesz.   pije-===[

07 paź 2011, 13:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
natknąłem się w necie na taki oto post:

"Jak PO i Palikot wygrają wybory:
-Panie jak dojść do Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej?
-Tutaj prosto Aleją Żydowskich Ofiar Armii Krajowej, to przy Muzeum Polskiego Wrodzonego Antysemityzmu, potem skręci pan w prawo przy Pałacu Gazpromu w bulwar Polskich Obozów Koncentracyjnych. Przy Pałacu Gazpromu spokojnie raczej patrz Pan w ziemię, bo można dostać 48 godzin z byle powodu. Dalej prosto minie pan Instytut Miłości i Cudów. Przejdzie pan w lewo wiaduktem nad Aleją Tolerancji, stoi tam pomnik Jaruzelskiego z dużym napisem "GENERAŁ HONORU", nie da się przeoczyć. Dalej Skwerkiem Prezydenta Komorowskiego Myśliwego i w lewo na skuśkę Parkiem Piłkarza Kaszuba. W Parku Piłkarza są tzw. Tablice Tuska, to wkopane w ziemie kamienne płyty z przykazaniami: "Dlaczego Polskość Była Chorobą". Miniesz Pan Park i jesteś na Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej.
-A po co Pan w ogóle idziesz na Plac Przyjaźni?
-Potrzebuję zaświadczenie z Komitetu d/s Mniejszości Chrześcijańskiej. Syn mi się urodził i chciałem ochrzcić.
-Potem musi pan to zarejestrować w Ministerstwie Poprawności Politycznej przy Rondzie Kiszczaka - to akurat w drugą stronę. Chyba, że od razu zadeklaruje pan wychowanie w rodzinie gejowskiej, wtedy rejestrować nie trzeba......"

07 paź 2011, 16:13
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
cyanide3                    

natknąłem się w necie na taki oto post:
"Jak PO i Palikot wygrają wybory:
(....)
-A po co Pan w ogóle idziesz na Plac Przyjaźni?
-Potrzebuję zaświadczenie z Komitetu d/s Mniejszości Chrześcijańskiej. Syn mi się urodził i chciałem ochrzcić.
-Potem musi pan to zarejestrować w Ministerstwie Poprawności Politycznej przy Rondzie Kiszczaka - to akurat w drugą stronę. Chyba, że od razu zadeklaruje pan wychowanie w rodzinie gejowskiej, wtedy rejestrować nie trzeba......"

A ja na taki:

Rok 2015, PO rządzi w Polsce od 8 lat. Tym razem z Palikotem.
Rozmowa w autobusie:
- O Siema stary! Dawno Cię nie widziałem. Co słychać ??
- Siema, przesiadłem się na autobus bo nie wyrabiam z tą ceną benzyny 10 zł za litr.
- He he no tak cholerny kryzys chyba nigdy się nie skończy, a o LPG nie myślałeś?
- Myślałem ale przy cenie 6 zł za litr gazu to dość długo zwraca się ta inwestycja, poza tym w radiu mówili że dług publiczny Polski przekroczył psychologiczną granicę biliona złotych, więc rząd będzie musiał podnieść podatki m.in. akcyzę na LPG.
- Kolejna podwyżka? No kuźwa! To 25% VAT i podatek katastralny im nie wystarczy?
- Ten katastralny to jest masakra jakaś! Nam wyszło 2,5 tys zł rocznie do zapłaty za nasze obskurne mieszkanie w wielkiej płycie, ale podobno to Unia Europejska kazała wprowadzić, tak samo jak dwukrotną podwyżkę cen prądu bo nie spełniamy jakichś tam limitów CO2.
- Nie narzekaj! Ty przynajmniej masz własne mieszkanie, a ja muszę ze starymi mieszkać. W Polsce nie ma teraz żadnej pracy dla ludzi po studiach!
- To za granicą sobie poszukaj. Szwagier pracuje w niemieckiej stoczni i sobie chwali, mówi że jest tam mnóstwo roboty i dobrze płacą. A Polaków witają tam z otwartymi ramionami, nawet tych, którzy nie znają języka, bo pracujemy dwa razy wydajniej od miejscowych, a płacą nam połowę tego co niemieckim robotnikom, czyli i tak całkiem nieźle.
- Kurczę pomyślę, trochę boję się wyjeżdżać ale chyba będzie trzeba bo ta polskość to nienormalność, tu żyć się nie da! A na wybory idziesz?
- Nie wiem, nie ma na kogo głosować, ale chyba będzie trzeba, byle tylko PIS nie doszedł do władzy.
- No! Wtedy to by była dopiero katastrofa!

:D

07 paź 2011, 17:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 248 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona